שליטה מתוך הזמן

שליטה מתוך הזמן

הוא ישב יחף והוזמן לרחף על-פני הזמן. כפי שלא החזיר תשובה, קולו נחלש. צעק, ונענה בלשון עבר שלא צדק. גרוד גרע את דין הצעקה והוזכה בצדקה. "מה לים שלא ליום?", הספיק לשאול. "אשר לים לגאול ולא ליום", אמר הקול. המשך... בברכה, ג. גינרמן

conatus

New member
על נסתר ועל גלוי

בעולם בו רב הנסתר על הגלוי ראוי שבני תמותה כמונו יפשטו דברים עבור עצמם ועבור אחרים ובמיוחד עבור אלה שאולי מתקשים לעשות זאת לבד. אלה אשר לא רק שמפשטים דברים אלא מסבכים וכותבים בצורה סתומה ולא מובנת, לא רק שאינם תורמים דבר להבנתם של שאר בני האדם, אלא גם מוסיפים מורכבות על זו שכבר קיימת. ואני שואל את עצמי מה כ"כ רע בלכתוב בצורה בהירה ומובנת לכל. אם אני מצליח לעשות זאת למה שאחרים לא יצליחו.

conatus

New member
או במילים פשוטות :

יש מספיק מזה בעולם אולי תנסי להיות ברורה יותר !

מולוקו

New member
יפה, אני כותב משמע אני קיים.

קראתי ויש לי כמה תהיות. 1. יש שליטה מחוץ לזמן ? הרי אנו חיים בזמן. 2. האם רק אנשים יחפים מרחפים בזמן ? ואם לא, למה צויין היחף כמרחף. 3. ההבדל בין יום וים זו הגאולה ? ים אינו גואל, ים מטביע. בית קברות. 4. שומע בעיניו ורואה בנשימה ? לשייך יחס לא נכון. 5. רחש, לחש ? לחש לא רוחשים, לחש לוחשים. אם רוחשים זה לא לחש, זה רעש. 6. מדוע הלילה משנה את הראות, אם ממילא הוא רואה דרך הנשימה ? 7. עתיק אפשר להעתיק וישן לא ? מדוע ??? הרי שניהם קודמים. 8. הבין שלא יבין ? כיצד הבין אם לא הבין. הדקומנט רצוף כשלים לוגיים, גם אם הוא מובן כזה כאילו,חבל על הזמן. סוקרטס לא היה ממשיך דיאלקטיקה עם כותב כזה, למערת אפלטון הוא לא היה נכנס . אריסטו לא היה משייך אותו לשום קטגוריה. ואליעזר בן יהודה לא היה מבין למה זה מגיע לו.

למעלה