שליטה בקשר

ilan1978a

New member
שליטה בקשר

היי, אנחנו זוג בסביבות גיל השלושים. שנה ביחד שמתוכם 4 חודשים גרים יחדיו. (לפני כן, גרתי עם שותפים 3 שנים באופן עצמאי ביותר, מבשל,מכבס ומנקה לבד).אני מרגיש שמאז שעברנו לגור יחד, חברתי מאוד שתלטנית. היא מחליטה, היא קובעת והיא מובילה את הקשר. כשאמרתי לה שמצב זה לא יכול להמשיך כך הגיע משבר. אמרתי לה, לא כל דבר אגיד אמן ואהיה שפוט שלך. הסברתי לה שהקשר לא יכול להתנהל רק לפי ראות עינייה, יש עוד צד בזוגיות עם השקפות ודעות אחרות. אף פעם לא הגבלתי אותה בשום צורה. היא לעומת זאת כן, אתן מס' דוגמאות: בערב שישי, היא עייפה והולכת לישון, אני גם חייב ללכת לישון, אסור לראות טלויזיה לבד בסלון...., היא קובעת לי מתי להקלח, במהלך השבת או בכלל, אני עייף ורוצה לנוח, צריך לבקש ממנה אישור.... ללכת להליכה בערב צריך אישור... להסתפר במקלחת צריך לידע אותה. דברים ממש הזויים. לא האמנתי שאגיע למצב כזה. יש לציין שהיא ממש אוהבת נקיון בלי סוף.
איך אני הופך את המצב בקשר, לקשר שיוויוני שבו מכבדים רצונות אחד של השני בלי להגיע לפיצוץ.

כל פעם שהיא עומדת להדיח כלים,

מתכופפת לנגב כתם מהרצפה, נכנסת למיטה לישון ומכריחה אותך לבוא גם (ובכלל כל פעם שהיא מעירה על משהו או אומרת לך מה לעשות) - תיצמד אליה מאחורה ותגיד לה "אחחחח את מה זה סקסית כשאת מנהלת את העניינים, בואי הנה בוסית קטנה, אני חייב לזיין אותך עכשיו" - תגיד ותעשה!
אתה בטח חושב שאני לא רצינית, אבל אני רצינית לחלוטין - החברה שלך צריכה גבר ואתה מתנהג כמו כלבלב. תנסה את הגישה הזאת שבוע ותבוא לספר מה קורה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני מוכר אבקה מיוחדת לזה

אתה מגניב לה את זה לקפה כל בוקר במשך חודש, בוחש טוב טוב, והכל יהיה מסודר.

---

ואחרי שלא צחקנו מבדיחת הקשר: לא, אי אפשר לשנות דבר כזה. זה אופי בסיסי, זה מאוד מובהק וקשה. זה כמו לגרום לביבי לנסוע באוטובוס, ועוד לשלם על הכרטיס מכיסו הפרטי. זה פשוט לא יקרה. או כמו ששרה תפרגן לו יציאה בערב לשתות בירה עם האח בנט.

באמת שלא.

מריוס זכריה

Member
מנהל
הקשר=הקרש

היא נשמעת בלתי נסבלת בעליל

וכמו שנאמר:
זה לגמרי יגמר בבכי
זה עניין של אופי (בטח בגיל כזה) ,
תחשוב אם מתאים לך לחיות באוירת טרור כי בשילוב עם ילדים זה יהיה גיהינום עלי אדמות.....

באמת שלא מבין אותך

נשמע סיוט לחיות ככה, אפילו לילדים נותנים יותר חופש פעולה מאשר לך
איך הגעת לזה, למה לא עצרת את זה כבר בהתחלה ?

אין לי מושג אם תצליח לשנות את ההתנהגות שלה אבל שיחה רצינית של "יחסינו לאן ?" מתבקשת...

atomic kitten

New member
מנסיוני - זה רק מחמיר עם הזמן

בעלי (לשעבר) היה דומה.
אצלנו זה לא התחיל אחרי שעברנו לגור יחד, אלא תקופה אחרי החתונה.
וזה הלך והחמיר עם הזמן.
כמו שאתה מבין, זו אחת הסיבות שהוא לשעבר, זה נהיה בלתי נסבל לחיות איתו.

איך היא מגיבה אם אתה לא עושה מה שהיא רוצה? מתחילה ריב?
מה אם תסרב לריב איתה?
פשוט תציב עובדות בשטח ותתעלם מהנסיונות שלה לפתח מריבה.
מה הסיבה להתנהגות הזאת בעיניה? האם היא מודעת לכמה זה מפריע לך?

אני רוצה לחלוק על כל קודמיי

שהאשימו את הגברת, ונתנו לך מלוא החופן רחמים.
האם בת זוגך גוררת אותך פיזית למקלחת, מצמידה אקדח לראשך או קושרת אותך לדוש?
אם השבת בשלילה לכל הנ"ל, אזי היא רק מציעה/מבקשת שתתקלח, ואתה לוקח את עצמך למקלחת לגמרי לבד.
למה שלא תאמר, בפעם הבאה שהיא תשלח אותך להתקלח "יקירתי אהובתי אני אתקלח בשמחה בזמני החופשי, שהרי אני אדם בוגר שיודע לבד שרצוי להתקלח לפחות פעם בחודש"?
בכלל, למה שלא תדבר איתה? "אני אוהב אותך אבל קשה לי ככה, תוכלי לשים לב בבקשה שלפעמים הבקשות שלך נשמעות כמו חלוקת הוראות וזה לא נעים לי?"

הקשר מורכב משניכם, גם אם אתה מאד מאד רוצה להאמין שהיא האחראית היחידה.
אני משערת שהיא חשה צורך לומר לך מה לעשות כי אתה לא עושה שום דבר עצמאית וכי אתה נותן לה את התחושה שהיא המבוגר האחראי היחיד בקשר הזה. למעשים שלך יש תוצאות, אם תשנה את המעשים גם התוצאות ישתנו.

Amazona

New member
Dude, הבחורה עושה ממך חמוצים...

דרך -אגב, קיבלת רשות לרשום בפורום?

סטנגה Joe

New member
פשוט מאוד

תפסיק להיות שפוט.
אל תפחד להתעמת על הנושאים שמפריעים לך.
דבר איתה.

nirity1

New member
נשמעת יותר כמו אמא מאשר בת זוג

מה זאת אומרת מכריחה אותך ללכת לישון כשהיא הולכת לישון ? מה היא תעשה לך אם לא ?
צריך שניים לטנגו ואתה כרגע רוקד איתה את הריקוד הזה... ברגע שתפסיק לרקוד היא תאבד את כל הכח...

אייבורי

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

חמוד, תעשה מה שהיא אומרת לך

[אם היו לך ביצים, מזמן היה פיצוץ כזה שהיה מחריש אוזניים בעזה]

תחזור שוב כאשר תצטרך לבקש אוויר לנשום.

נשמע שיש לה הפרעה כפייתית...

שמלווה בחרדה שגורמת לה לרצות לנהל את הכל סביבה
כדאי "שיהיה פחות מפחיד". אתה נישמע כמו חומר מושלם
להתאמה למטרה של החרדתית הכפייתית שלך.
בהצלחה.

תוספת...אני לא חושבת שרצוי לך להשאר...

בקשר איתה, אבל אם אתה בוחן אפשרות להמשך אולי פשוט
תעמוד על שלך...בלי לריב על כל דבר.
כמו שכתבו לך..."יקירתי אני רוצה לצפות בטלוויזיה."
לא לפתח כל דבר לצעקות של"את לא תגידי לי מה לעשות!!!"
או שאולי עדיף שתפתח ותגמרו עם הקקה הזה... הרהורים.

כל הכבוד לך

אני אחרי הצבא לא רציתי לחזור. אבל אם לך מתאים לקבל אישור על שעות שינה, שעות מקלחת, שעות יציאה, שעת ת"ש אז מפרגנת לך בענק.

אתה שורד ככה 4 חודשים, במצב שאפילו ילד בן 4 כבר מזמן היה מורד.
אמרת לה שככה אי אפשר להמשיך אבל אתה עדין גר איתה.
אני תוהה באמת אם כל מה שאתה מספר באמת קורה כי מענין אותי, אם אתה הולך להתקלח לפני שהיא אישרה, היא סוגרת לך את המים החמים?

seeyou

New member
קשר שיוויוני שבו מכבדים רצונות אחד של השני

קלי להגיע לפיצוץ?
-אתה חולם ידידי

כול אישה רוצה לשלוט במערכת יחסים ולחנך את הגבר בהתאם לצרכים/הבנה שלה

השוני בין הנשים הוא שחלק עושות את זה בעדינות ובמנות קטנות ואחרות לא

הגיוני שהיא מחליטה בקשר לניהול חיי הסקס או שהיא קובעת מה מותר או נעים לה באינטימיות .

כן לדעתי אסור לראות טלויזיה לבד בסלון.(במיוחד אחרי שהיא עשתה ניקיון)..., אתה רק בן 35 ואתם אמורים "לעשות" דברים יחד
ברור שהיא קובעת לך מתי להתקלח(ייתכן שיש לך ריח לא נעים)
אתה עייף ורוצה לנוח?-תבין היא מחפשת גבר לא עייף -אם לא עכשיו אז בפנסיה?
היא ממש אוהבת נקיון בלי סוף?
מצד אחד זה דבר רע-היא עסוקה בניקיון ולא פנויה לסקס
מצד שני זה יתרון-אתה פתור מזה

תחשוב מחוץ לקופסה ויהיה לך טוב ונעים יותר

יוסי

למעלה