שליטה בסדר

mazal4

New member
שליטה בסדר

אני קמה בשעה מוגדרת מראש לא מוותרת לעצמי, מגיעה לעבודה בדיוק באותה שעה כל יום, בודקת מיילים בכל דקה, מרגישה אי שקט, לא שולטת בזה, אם יש ניירות על השולחן בעבודה מיד מסדרת אותם, כאילו מישהו מאיים עלי עכשיו תעשי, כך גם בבית, כך שאין לי רגע לעצמי כל הזמן רק בודקת אם יש מה לעשות מה עושים

ladybug4NLP

Active member
ממה את חרדה?

וממתי כל זה התחיל?

האם זה קורה רק בעבודה או גם בבית?
האם את יודעת מה הטריגר? מה את אומרת לעצמך? או מה את חושבת או שומעת בראש שלך?
האם זה הקול שלך?
אולי זה הקול של מישהו אחר?

וכאת אומרת "כאילו מישהו מאיים עלי", מי זה המישהו הזה ובאיזה אופן הוא/היא מאיימים עלייך.

וכשאת מסדרת את מה שלדעתך את "צריכה" לעשות באותו רגע, כמה זמן יש לך רווחה גופנית ונפשית עד לתחילת התחושה ששוב את צריכה לעשות משהו.

סליחה על השאלות הרבות, כשאת עונה עליהן, זה מבהיר גם לנו וגם לך היכן אפשר לעזור.

זבת שלום

mazal4

New member
האמת

פוחדת שלא אוכל לעשות אם לא אעשה באותו רגע שיקרה משהו שימנע ממני לעשות זאת, לא יודעת מי זה הקול הזה שאומר עכשיו, אני חושבת שזאת אני, אני תמיד דואגת לשלומי שתמיד אצליח לעשות, כאילו אין מישהו אחר שיכול לעשות את מה שאני עושה, כן זה קורה לי בבית וגם בעבודה , ואחרי שאני מסיימת יש לי שלווה נפשית עד הפעם הבאה

ladybug4NLP

Active member
אז ככה:

"שיקרה משהו שימנע ממני לעשות זאת,"
מה זה המשהו הזה?

ונניח שלא תאספי את הניירת מהשולחן.
מהו הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות?

וכשיש לך שלוות נפש - כמה זמן זה מחזיק מעמד?

וגם- ממתי המצב הזה ומה קרה שעכשיו את רוצה שינוי?

mazal4

New member
תשובה

המשהו שאהיה חולה ו/או שאמות, הדבר הכי גרוע שלא אאסוף מהשולחן שיתווסף ולא אוכל לשלוט בזה, השלוות נפש מעטה מאד, כי אני ממתינה לנגלה הבאה, אני רוצה שינוי כי מרגישה שרק אלה החיים שלי אין לי משהו אחר בראש ושים לב איך עניתי מהר בכל פעם שכתבת כי עדיין אני בודקת כל דקה את המייל

ladybug4NLP

Active member
זה דאת בודקת מיילים זה לא אומר שאת לא בסדר

גם אני בודקת מיילים (כשיש לי זמן כמובן

אני לא יודעת כצה זמן שהעניין הזה מטריד אותך וחבל שאת לא נותנת תשובות קצת יותר מפורטות.
את בעצם מאד מעסיקה את עצמך. וכשאת עושה את מה שאת עושה - איך זה מונע ממך לעשות משהו שבאמת את צריכה לעשות?

חבל לחיות את החיים בחרדה מתמדת ונדמה לי - כשאני קוראת בין השורות שהיה כדאי שתפני לטיפול מקצועי.

-

Shellyoosh

New member
תראי אולי זה נראה לך די מסובך

אבל גם לך יש זכויות...לחיות בשלווה וברוגע. עבודה לא באה לפני הכל! עלייך להתפטר בשביל החופש שלך...אם את לא מסוגלת לעמוד בלחץ! תמצאי עבודה יותר רגועה...משהו שיתאים לך.
מה כיף ככה לעבוד בלחץ? ממש לא

Moris777

New member
מוכר ובהחלט לא נעים

הרבה שנים חייתי גם בסוג של חרדת-סדר.
שחלילה לא יעוף איזה נייר או איזה שטר לידיים של מישהו אחר.
למדתי שזה נובע מחוסר יכולת לסמוך על אחרים, פחד להיות תלוי
ונתמך ע"י מישהו אחר (וכמובן גם החשש שמישהו אחר יפתח תלות כלפיי..)
לדעתי, אין לנושא פיתרון, מלבד עירנות לתחושות, לרצונות, מודעות - גם בלי לעשות משהו, בלי לפעול.
רק לשים לב מתי זה קורה, מה האינסטינקט באותו הרגע (לבדוק מייל ?), ולעשות עצירה לרגע, להסתכל על הרצון, על הכאב הזה, ולעטוף אותו בחמלה רבה, להבין שהוא חלק פגוע בך, או לפחות מייצג מקום כזה.

Shellyoosh

New member
תראי אין צורך

להשקיע ככה יותר מידי.בסוף תישברי! אני רואה שאת נאמנה מאוד..אבל תחשבי גם עלייך. את נשמה טובה , עוזרת לכולם בעבודה. אבל מה איתך? לא מגיע לך קצת פינוקים? קודם כל- תרשמי לחוג מרגיע! או יוגה או אומנות או כל דבר שמשחרר אותך מהלחצים. לא צריך לרוץ לפסיכולוג בשביל זה, תשלמי כסף לחוג מרגיע ולספא בשבילך! :)
מקווה שעזרתי מתוקה

ladybug4NLP

Active member
סליחה-בל מה השטויות האלה?

לומר לה להתפטר מהעבודה, לא להתייחס לתחושות?

לגברת הנ"ל בעיה לא רק בעבודה אלא גם בבית.
זוהי בעיה שמתטלטת לה על כל החיים וכדאי לקבל הכוונה מקצועית לפני שזה נפך למשהו חריף שקורים לו בלשון מקצועית OCD

מה שלא מבין שישאיר את עצותיו אצלו

Shellyoosh

New member
לא כי חשבתי שזה נובע מזה..

נכון שהיא אוהבת את העבודה. אבל לדעתי עבודה עם פחות לחץ תועיל לה גם לא פחות...זה גם פיתרון

Shellyoosh

New member
ואני חושבת שזאת גם עצה

פסיכולוג יעזור. אבל חות מזה צריך משהו שנותן לשכוח מהכל! ודווקא לא לדבר על הבעיות שלך ולשכוח מהן ולפנות קצת זמן לעצמך! ציור למשל לי נותן לי את השמחה.. גם היא צריכה למצוא משהו שיעזור לה להמשיך בחיים. אפילו גם אם זה קריאת עיתון לאישה או צפייה בסרט קומדיה או ללכת לקולנוע או להצגה יפה.

לכולם פה מותר להמליץ זה פורום פתוח...

לכן יש את ההסתייגות למעלה שהיעוץ הוא לא מטעמה של תפוז...

מה שאת מתארת

נובע מחרדה. אלו טכסים או קומפולסיות. דברים שאת כאילו מרגישה שאת חייבת לעשות למרות שאם ישאלו אותך מה ההגיון לעשות אותם את יודעת שאין שום הגיון בלבדוק מייל כל דקה אבל אם לא תבדקי תתחילי להרגיש את החרדה עולה ועולה - עד שאת מרגישה חייבת לעשות את הדבר שלכאורה אינו הגיוני. לא הגיוני, אבל עוזר לך להפחית את החרדה.

כנראה מדובר ב-OCD, אבל כדי לדעת בודאות, ולקבל את העזרה המתאימה עליך לפנות לפסיכיאטר בקופת החולים שלך (ממש כמו שפונים לכל רופא מקצועי אחר), ואחרי שתהיה לך אבחנה אמיתית ולא השערות מהאינטרנט, התחילי את הטיפול שיומלץ לך.

את יכולה לפני כן לגשת לפורום טורדנות כפייתית כאן בתפוז ולשוחח ולהתייעץ עם עוד אנשים שסובלים מהפרעה דומה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=15

למעלה