שליטה בכעסים

pushka1234

New member
שליטה בכעסים

מישהו מכיר ויכול להמליץ על סדנא אפקטיבית לשליטה בכעסים? באיזור השרון (חדרה-חיפה)

ממליצה כרגיל על "התמקדות"

שהיא יותר רחבה ממה שאת מחפשת, גישה שלמה של איך להיות בקשר עם הרגשות שלנו, כך שלא נהיה מוצפים אבל גם לא נתעלם וננתק אותם. משם יש דרך נפלאה של הרבה יותר מודעות עמוקה לעצמנו ומציאת הכוון הנכון לנו ביותר במצבים מסוימים.

אני גם ממליצה על הסדנאות של חברת לנדמרק, it's my choice.
לפרטים ספציפיים על סדנאות ספציפיות את יכולה לדבר איתי אישית.

ומאמינה שיציעו לך עוד דברים.

ladybug4NLP

Active member
שליטה בכעסים זה דבר נהדר אבל

רבים מהמטפלים מתפלים בחדוה על הרעיון ואכן עוזרים למטופליהם לשלוט בכעסים.
דבר אח שוכחים: כעס הוא זרז ודרייבר להמון דבברים.
כשמנטרלים כעסים, אסור להשאיר "חור ריק" כי מבטלים דרייבר והמטופל אחר כך נכנס לדכאון או חווה דיסינטטיזציה.

ותחשבו על זה...

ladybug4NLP

Active member
ועוד משהו: כעס זה בדרך כלל

א. לא קבלתי/השגתי את מה שרציתי
ב. קבעתי כללים וחוקים ואנשים אחרים (או אני) עברו על החוקים האלה

לפעמים במקום לטפל ב"כעס" אפשר לשקף למונחה וללמד אותו איך להגמיש את החוקים שהוא קובע לעצמו ולאחרים ולפעמים אפילו להנמיך ציפיות.

הרבה יותר קל מאשר ללמד אותו "איך לשלוט בכעס" שזה מושג מופשט ביותר

גם אני לא מתה על הביטוי (והמלצה על סרט)

שליטה בכעסים.

מאוד מצטרפת למה שכתבת.

כעס הוא בעיני לא דבר לשלוט בו, אלא להסתקרן לגביו, לחוות אותו, ללמוד אותו יותר לעומק - יש בו כוח שמושך אותנו קדימה.

וכמו שהמדריך ב OA בסרט "תודה ששיתפתם" (ממליצה לכם מאמנים - קומדיה, אבל ממש בעולם שלנו...) אמר על רגשות:
feelings are like children, you don't want to let them drive, but you don't want to shove them in the trunk either

רגשות הם כמו ילדים - לא כדאי לתת להם לנהוג, אך גם לא לתקוע אותם בבגאז'...

אז הביטוי "שליטה בכעס" בדר"כ מזכיר לי לדחוף אותו לבג'אז. אני מעדיפה למצוא יותר את הכוח שלי עצמי כך שהכוח של הכעס יתמתן קצת באופן טבעי.

ואכן בהתמקדות שהמלצתי עליה זה הכוון. אבל לפעמים מחפשים שליטה בכעס כי זה הכוון היחיד שמכירים.

למעלה