שליטה בחצלול

שליטה בחצלול

הי, שאלה לי. תמיד כשיש לי חצלול אני מתרגלת תעופה. בד"כ הבעיה היא שאני לא מצליחה לשלוט בכיוון, ונתונה לחסדי הרוח. הבוקר היה לי סיוט, שממש בסופו הבנתי שאני חולמת, ולכן דבר ראשון הערתי את עצמי. אך מכיוון שהתעוררתי עם תחושת פחד, החזרתי את עצמי לחלום ועשיתי פעולות מודעות ונשלטות נגד מי שהיה שם (ז"א החזרתי לו באמצעות נשק). ככה פתרתי את תחושת הפחד המעיקה. אח"כ תרגלתי תעופה. הפעם הצלחתי לשלוט בכיוון, אבל חוויתי קשיים בלהתרומם מהאדמה. כשהצלחתי היה צורך לעבור דרך תקרה, ולא הצלחתי אז נאלצתי לפרוץ אותה באלימות. בסופו של דבר כן הצלחתי להתרומם גבוה וגם לשלוט בכיוון, אבל זה היה לפרקים.כמה פעמים הייתי קרובה להתרסקות ונאלצתי להתמודד מחדש עם ההמראה. במחשבה על כך במשך היום, הבנתי שבחצלולים האלה אני לחוצה, כנראה מטעמי זמן. כאילו יש לי חשש שייגמר לי החצלול ואני לא אספיק מה שרציתי. ובגלל הלחץ הזה מתפקששת לי התעופה. זה מוכר למישהו? מה עושים עם זה?

די, רציני?

עצה כזו הולכת יחד עם: תירגע! אל תפחד! ואל תתעצבן! יופי של עצה, תודה

Yoolanda

New member
אני יכולה להזדהות עם הבעיות בתעופה...

זה סוג של רגש שהמוח חייב להמציא כי אני מניחה שאף פעם לא חווית איך זה לעוף, ולכן זה קשה... הנה שרשור נחמד עם טיפים כיצד לעוף: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=27&msgid=113926623 ובנוגע ללחץ גם את זה אני יכולה להבין אבל נסי להבין שלחצלל אפשר תמיד ושהמטרה היא לא להספיק כמה שיותר אלא באמת לעשות חיים
מקווה שעזרתי ^^

תודה :)

אז יש לי טיפ נוסף לעליה מהקרקע: להסתכל על הקרקע ולראות אותה מתרחקת. בעניין "לחצלל אפשר תמיד", אני אף פעם לא ניהלתי יומן חלומות (ונכון להיום כמעט לא זוכרת חלומות), וגם לא תרגלתי בדיקות מציאות ושאר שיטות לחצלל. כך שחלומות צלולים זה לא משהו שבא לי באופן קבוע, מתוכנן או רצוני. הם התחילו לבוא לבד איזשהו זמן אחרי שקראתי על קיומם. אם כי עכשיו התחלתי לתרגל בדיקות מציאות, אז אולי חצלולים יגיעו יותר, כך אני מקווה לפחות.

Roy1232

New member
לחץ הזמן מוכר לי מחצלולים (וממבחנים במתמטיקה)

הפתרון - לשכוח ממגבלת הזמן ולהתרכז במה שמנסים לעשות (כי ברגע שאת מתרכזת בלהספיק יותר ולא בפעולה עצמה, את תקועה עלילתית ובקושי מתקדמת - ואפילו לא עולה בראש המחשבה להביא את מה שאת רוצה אלייך). טיפ לתעופה: להשתמש ביצור מעופף מיתולוגי כלשהו, לא פחות נחמד מתעופה חופשית. וגם, תמיד אפשר לזרוק את עצמך אחורה (כמו שחיית גב), רק שרוב הסיכויים הם שבפעם הבאה שהעיניים ייפתחו, תהיי במיטה עם רגליים מורמות קצת והרבה אכזבה.

וואי, יצור מעופף זה רעיון אדיר!

מקווה שאזכור את זה בחצלול הבא (בינתיים מאז היה לי עוד חצלול, ממש מחורבן). נראה לי שניסיתי מתישהו תעופה על הגב, אבל אי אפשר לכוון ככה. מצאתי שטוב לכוון עם הידיים, כמו סופרמן (אחרי שכבר ממריאים). בעיקרון אני ממריאה ממצב של עמידה, נותנת קפיצה ואני באויר. פשוט לפעמים יש קצת תאקלים עם השארות בגובה. תודה על התגובה.

silverhawk

New member
מוכר בהחלט

קודם כל, קבלי ח"ח על החזרה לחלום כדי להתמודד עם הפחד. זו דוגמה מעולה לכוח של החלומות הצלולים! בנוגע לתעופה, מעבר לשכבר אמרו פה (ובשרשור שיולנדה נתנה לך), יש 2 שיטות שפיתחתי ועזרו לי מאוד: הראשונה הייתה התמקדות בדבר המצוי באופק (בניין, הר וכו'), שליחת היד לעברו ומשיכה כלפיו. עבד מצוין, למרות שזה נשמע מעט מוזר (ומעבר לכך, עזר לי גם במקרים הרבים של איבוד שליטה בתעופה). השיטה השניה הייתה לדמיין שאני קל יותר מהאוויר ופשוט להתחיל לרחף. גם היא עבדה לי מצוין. לגבי השליטה בכיוון בזמן התעופה, כמו שהבנת, גם לי היו המון בעיות עם זה. הושטת היד עזרה מאוד בהתחלה. אבל השיטה היותר יעילה שפיתחתי הינה לשלוט על המהירות ועל הכיוון עם הידיים: לעוף עם ידיים פשוטות קדימה, כאשר מגביהים אותן על מנת להתרומם ומנמיכים אותן על מנת לרדת (כנ"ל לגבי ימין ושמאל). גם לגבי המהירות אותה עקרון - לקפל אותן טיפה אחורה בשביל להאט, ולפשוט עד הסוף על מנת להאיץ.

למעלה