שליטה בדחפים

שליטה בדחפים

שלום אשמח לקבל טיפים לגבי בני בן ה-11 (ADHD כמובן). כשהוא רוצה משהו הוא חייב לקבל את זה. לדוגמא כשלוקח ספרים מהספריה יכול להתחיל לקרוא אחרי עשר בערב ואפילו מאוחר יותר, הוא מסוגל להעיר אותי מהשינה בשביל לעזור לו לחפש איזה ספר. כל נסיון להסביר לו זה כמו לקיר. מדובר כמובן בדוגמא ויש דוגמאות נוספות. במשך היום הוא עם ריטלין והמצב טוב לאין ערוך, הבעיה היא בשעת הלילה, מה אפשר לעשות? תודה לעזרה אזרחון

לשים גבולות. ברגע שאתה מסביר, אבל

עוזר לו לחפש, הוא מקבל את מבוקשו. לעומת זאת, אם לא תעזור לו לחפש, ו'תהיה עייף מכדי לחפש, כי לא ישנת טוב' למחרת, הוא יבין שהוא מפסיד מזה. בערוץ 8 יש תכנית 'מלאכים קטנים' נדמה לי, שמראה מאד יפה איך שמים גבולות ועד כמה זה עובד...

zivadina

New member
שליטה בדחפים

כל התרבות שלנו מבוססת על שליטה בדחפים, ואנחנו מנסים לחנך את ילדינו איך לשתלב היטב בתרבות הזאת כדי להשיג את מטרותיהם. לילד ADHD יש בעייה לשלוט בדחפים ולהפנים גבולות, ולכן ההורות המומלצת לו היא שימת גבולות מאוד ברורים ומתן חיזוקים על שמירה עליהם, ולחילופין-עונשים כאשר עוברים אותם. באופן אישי, אצלי בגיל 11 צריך להיות במיטה בשעה 22:00 ובוודאי שלא להעיר אותי. צריך להסביר את זה פעם אחת, ואחר כך לשנן לו את הכללים האלה שוב ושוב, ובמידת הצורך, להעניש בהתאם. (אין טעם לחזור על ההסבר, כי ההסבר ידוע אך לא הופנם). בנוסף, שינה היא מרכיב חשוב מאוד בבריאות הנפש של כל האנשים, ועל אחות כמה וכמה של אנשים ADHD. מי שישן מספיק הוא גם רגוע יותר ומסוגל להתרכז יותר במשך היום. אולי תתחיל את הצבת הגבולות בבית מנושא השינה? נשמח לדעת מה בדעתך לעשות. מציעה לך לקרוא בקישורים המצורפים:

למעלה