שליחת מייל מ VB

MaD-d0g

New member
שליחת מייל מ VB

שלום לכולם. רציתי לדעת אם מישהו מכיר קובץ DLL שמאפשר התחברות לשרת אקסצ'יינג' ארגוני ויכול לשלוח ואולי גם לבדוק דואר
אני מעוניין להפעיל אותו בתוך סקריפט VBS או תוכנית VB. תודה מראש

marvin2

New member
אתה צריך להפריד

בין שלחיחה לבין בדיקה של דואר. בכל שרת XCH שאני נתקלתי מופעל ביחד איתו שרת SMTP, ככה שאתה יכול לשלוח דואר גם דרך מה שרשום בפטרי וגם אני אפלקציות שאני מניח לניתן להוסיף אותןל VB. לגבי בדיקה - זה כבר יותר מסובך, אני חושב שיש דרך לגשת לתיבות ב XCH גם ב POP3 ואז זה הרבה יותר פשוט, אבל צריך לחכות כאן לחברה הגדולים על מנת לוודא שזה באמת אפשרי.

Motel

New member
אפשרי

אם POP3 מופעל (ב-2003 הוא מנוטרל בברירת-מחדל). אם לא POP3 אפשר להשתמש ב-MAPI או ב-CDO שתמיד זמינים עבור Exchange.

antidot

New member
------>

שליחה: אין צורך לערב את Exchange עצמו. שליחה מתבצעת ישירות בעזרת שרת SMTP ולכן כל אפליקציה/סקריפט שיכולים לשלוח דואר דרך שרת SMTP יעבדו גם על שרת Exchange (שכולל שירות SMTP). בדיקת דואר: קצת יותר מסובך. במידה ואתה מריץ את הסקריפט על מחשב שמותקן בו לקוח MAPI (אם זה outlook או שרת Exchange עצמו שכולל לקוח MAPI מקוצץ), אתה יכול להשתמש במשהו כזה: http://www.rgagnon.com/wshdetails/wsh-0022.html אחרת, כפי שכבר נאמר, תצטרך לבדוק בדרך גנרית מול IMAP או POP3. אגב, כלי מאוד חביב ובעל יכולות נרחבות לשליחת דואר משורת פקודה הוא BLAT

למעלה