שלטון מטריארכלי חכם בכל רחבי העולם = מתכון לשלום עולמי?

שלטון מטריארכלי חכם בכל רחבי העולם = מתכון לשלום עולמי?

בעולם הקדום ובאירופה ימי הביניים נחשבה המלחמה ל"תהילת הגבר". ז"א, המנטליות הזיכרית מחרחרת מלחמה. ואכן, בכל מקום בו זכרים משתלטים על החברה, וכמובן מתוך הלהקה שלהם, כדרך הטבע הזיכרי, עולה זכר שליט אחד, במוקדם או במאוחר הוא מתחיל לחרחר מלחמה.
חברה מטריארכלית כמו הפואבלו ביבשת אמריקה היתה חברה פציפיסטית. גם השבט המטריארכלי העכשוי בצפון סין אינו יוצא למלחמות. שלוש השליטות הגדולות הידועות לי - הפרעונית חתשפסות, שלומציון המלכה אצלנו, בבית שני, ואליזבת הI , שהיא השליט הגדול ביותר בתולדות בריטניה, השליטו שלום בארצותיהן.

עלינו לייחל ל"ימות המשוחה"? כן.

GreenMamba

New member
זה סתם שוביניזם נשי

לחשוב ששלטון נשי הוא פצפיסטי מטיבעו.
ישנן כמה וכמה מלכות שלא היו פחות מחרחרות מלחמה מגברים- מכירה את המשקה בלאדי מרי? הוא ע"ש מרי הראשונה, שנודעה בשם "בלאדי מרי" - מרי העקובה מדם.
אליזבת הI היתה מעורבת במלחמות שונות,בסקוטלנד, מול ספרד (זוכרת את תבוסת הארמיה הספרדית? הספרדים התקיפו את האנגלים מכיוון שאליזבת פקדה על הצי שלה לשדוד את הספינות הספרדיות ואת המושבות הספרדיות באמריקה) ומול האירים (שם נטבחו 30 אלף אירים) ובמלחמת 9 השנים.
המלכה אן שלחמה לצד אחרים במלחמת הירושה הספרדית (ידועה גם בשם "מלחמת המלכה אן")
יקטרינה הגדולה נלחמה מול האימפריה העותומנית, מול שבדיה, "סיפחה" (למעשה כבשה) את חצי האי קרים (שקיבל עצמאות 9 שנים קודם לכן)
&nbsp
&nbsp
לא בדיוק מופת של פציפיזם, אהה?
&nbsp
&nbsp
שלום יבוא כשאנשים יחליטו לעשות שלום. לא כי אישה מושלת עליהם. ההיסטוריה, מה לעשות, לא תומכת בעניין.
&nbsp
(ושבטים נידחים עם תרבות מטריאכלית פציפיסטית לא עושים עלי רושם. יש גם שבטים שמונהגים ע"י גברים שנהנים מפציפיזם)

בקשר לאליזבת הI

היו לה יועצים וכל מיני כפופים מחרחרי מלחמה. הקפיטן דרייק (זה שמו אם איני טועה) הוא שפעל כפיראט (אם איני טועה) ולא אתפלא אם הוא שדחף למעשים הללו. בקשר לארמיה הספרדית אני דווקא קראתי שמלך ספרד הוא שהיה עוין לאנגליה והוא שיזם את המלחמה.
כידוע, יועציה התככניים והתוקפניים של אליזבת (ובראשם, אם איני טועה, קרומוול) הם גם שלחצו אצלה על עצב חשוף והצליחו להשיג, לאחר שנים, ולמרות אי רצונה המוחלט של אליזבת, את מותה של מרי סטיוארט.
על המלכות האחרות שכתבת אני אבדוק. לא אתפלא אם אגלה שברוב המקרים יש פה הכפשה של אשה שליטה ע"י היסטוריונים בעלי אינטרס (הרבה הכפשות והשכחות של נשים גדולות נעשו בהיסטוריה ע"י זכרים, מלאי שנאה וניכור). כמוכן לא אתפלא אם היוזמה למלחמה זו או אחרת (למשל מלחמות יקטרינה הגדולה - אבדוק אותן -) היתה של גנרלים של המלכה.
משבטים מטריארכליים דווקא אפשר ללמוד.
ונא צייני מושל זיכרי אחד שלא היה מעורב במלחמות/ברציצת עמו ע"י מסים כבדים ושלטון אכזר.

GreenMamba

New member
זה בטח נורא כיף

כשכלום ושומדבר לא מערער לך את התבניות שיש לך בראש. אני לא ממש מבינה איך אפשר להתנהל ככה- אבל זה כנראה עושה לך סוג של סדר בחיים.
אם את החלטת שמשהו הוא X, גם כשמראים לך ראיות שההיפך הגמור הוא הנכון- המשהו נשאר X בעינייך, גם אם הוא סותר לוגית כל דבר אחר.
אליזבת הI, לדברייך, היתה "השליט הגדול ביותר בתולדות בריטניה" בהודעה הראשונה, וחומר ביד מחרחרי המלחמה בשניה. העיקר שלא להודות שהיא, מה לעשות, היתה לוחמנית כמו יתר המלכים בתקופתה. אבל אנחנו נכריז עליה כמלכה מצויינת ופצפיסטית- למרות שההיסטוריה מורה אחרת. יש בעיות עם ההיסטוריה? נשנה גם אותה! רק שיתאים לתבנית. הללויה.
גם יתר המלכות היו כמובן קורבן של כותבי ההיסטוריה- הן רק רצו לשבת בארמון ולסרוג לנכדים וכל הגנרלים הזכרים הרעים הללו השתוללו מסביבן. נו באמת.
לכתוב השערות שלא נתמכות בכלום ע"י "ולא אתפלא אם" ו"כידוע" זה לא טיעון. זו משאלת לב.
&nbsp
משבטים מטריארכליים אכן יש הרבה מה ללמוד, אבל זה כמו שתגידי שמי שמצליח לאזן את חשבון הבנק שלו יכול להיות שר האוצר. שבטים קטנים מתמודדים עם בעיות קטנות, שיכולות להיפתר בדרכים מסויימות- ולא בטוח ששיטת השלטון הזו תעבוד בעולם מורכב של דיפלומטיה בינלאומית, אומות שוחרות מלחמה מסביב, לחצים כלכליים וכל היתר.
&nbsp
בקשר לגברים שתמכו באי-אלימות, אהה... לא יודעת- מרטין לותר קינג? גנדי?

תגובתך, אויה, שטחית ביותר. לא הבאת לי כל מידע

על ההתנהלות הממשית של מימשלי המלכות שהזכרת. אני אמרתי שאבדוק. ומה ההערה הטפשית על "רצו לשבת בארמון ולסרוג לנכדים"?

מרתין לותר קינג וגנדי לא היו מלכים. (אגב שניהם היו גברים בוגדניים בנשים. זה צריך להעיר. כשהדבר הגיע להתנהגות עם נשים - הם היו דרעק כמו גברים דרעקים אחרים..... גם נלסון מנדלה כך).
בקשר לאיימיש - אולי התכוונת לקווייקרים ? - ולחרדים היהודים הקיצוניים - בואי נבדוק אם הפציפיזם שלהם נובע מאהבת שלום הטבועה בהם או מסיבות אחרות, היסטוריות, הנוגעות למעמדם בחברה הכללית.
על הקוייקרים באמת שמעתי. אבל כל אלה הם מיעוט קטן בקרב החברות הגבריות. הרוב מתנהג אחרת. וכאמור, מפתח אידיאולוגיות הקושרות בין מלחמתיות לגבריות.
חברות מטריארכליות: אולי אבדוק חברות נוספות. בין השאר, הממלכה המינואית, והשבטים הפריגים שקדמו בהלאס לאכאים התוקפניים.
בכל מקרה, מה חשוב אם השבט הוא קטן יחסית, גדול יחסית, או ממלכה שלמה. האידיאולוגיה הפציפיסטית של הנשים המנהיגות אותו היא החשובה.
אני אגב לא אגנה שום מנהיגה אם תטפח צבא ותילחם כדי להגן על החברה שלה. אני מדברת על חירחור מלחמה, ולי לא ידוע על מנהיגות שחירחרו מלחמה. מנהיגים - יש כאלה, רבים ונוראים.
מה שאני אומרת הוא שאם החברות האנושיות יעלו בכל מקום נשים לשלטון, וימנעו בדרך כלל עליית גברים, האיום של קום מנהיג שוחר מלחמה, ושל טיפוח מנטליות מיליטריסטית בכלל במדינה, לא יתממש.

GreenMamba

New member
נו באמת

בואי נסכם, טוב?
אמרת ששלטון נשי כמו זה של שלומציון, חתשפסות ואליזבת ה-I יהיה שלטון פציפיסטי ושוחר שלום. זה פשוט עיוות של ההיסטוריה.. אליזבת ה-I היתה לוחמנית ודרכיה ממש לא היו דרכי שלום. גם הדוגמאות האחרות שהבאתי היו של נשים בשלטון שהיו לוחמניות ואגרסיביות, למרות שהיו שליטות חזקות ולא איזה עלה נידף ברוח ונתון להשפעות של גנרלים. אבל מבחינתך- אליזבת היתה פציפיסטית (LOL), שלומציון היתה שוחרת שלום (ואף מילה על המלחמה הנוראית שהחלישה מאוד את הממלכה בימי בעלה ואת הפילוג בעם, שמנעו ממנה בפועל יציאה לאיזשהו סוג של הרפתקאה צבאית) ושלטון מטריארכלי של שבטים, שאין לא לי ולא לך מושג על האקלים החברתי והסביבתי שהם פועלים בו- הוא שוחר שלום (אולי פשוט לא רוצים לטפח מעמד של לוחמים מסיבות תועלתניות של צבירת כח? המממ)
אבל אל תתני לעובדות לבלבל אותך, שוב.
&nbsp
כשיחנכו אנשים לסובלנות, לקבלה, לפציפיזם וכל היתר- תיפסקנה המלחמות. לא מטריארכלי ולא אחרת.
&nbsp
(נ.ב.
1. את יודעת למה קוראים ליקרטרינה "הגדולה" בהתייחסות ישירה לפטר הגדול? מפני שהיא היתה השליט הרוסי שכבש הכי הרבה שטחים, אחריו. מופת של פציפיזם.
2. התכוונתי לאמיש, לא לקוויקרים- למרות שגם אלו וגם אלו הן חברות פצפיסטיות בעיקרן, הקוויקרים הם חברה שיוויונית, בעוד האמיש הינה חברה שוביניסטית- וראי זה פלא, גם פציפיסטית.)

GreenMamba

New member
אגב

פילוסופיות מזרחיות רבות, כולל בודהיזם, נוקטות בגישה פציפיסטית (למרות שמעמד האישה במזרח, כידוע לך, אינו מהמשופרים)
וניזכרתי גם שכת האמיש (שהיא שוביניסטית לעילא) היא פציפיסטית לחלוטין ונוקטת בגישה קיצונית נגד אלימות, ומונה כמה מאות אלפי מאמינים.

טוב בדקתי ראשית את הסיפור של Bloody Mary. היא לא

חירחרה מלחמות. מה שכן, היתה כנראה קתולית אדוקה, פאנאטית. החזירה את הקתוליות לאנגליה, ובימיה הוצאו להורג (בשריפה. ממש באכזריות) 280 פרוטסטנטים מתנגדי הקתוליות. אם כן, פאנאטיות דתית מעבירה על דעתן גם נשים. (גם איזבלה מספרד, זו שהתחתנה עם פרדיננד, אחראית יחד איתו לגירוש היהודים מספרד ב1492. שוב, קנאות דתית).
הקנאות הדתית היא פרי מוחם של גברים, כידוע. המנהיגים הדתיים. אז לכל היותר אפשר לומר שאפשר לחנך נשים לטירוף דתי שנוצר ע"י גברים.
צריך לציין שמרי היתה בתו של הנרי הVIII, אותו מלך נבל ידוע לשימצה, שהוציא להורג את כל נשותיו (ערף אחת והתחתן עם אחרת וכן הלאה) כשנמאסו עליו ומשום שלא ילדו..... בן זכר. לא אתפלא אם הנ"ל יצא למלחמות. אבדוק זאת.

צריך לקרוא את הקטע "נשותיו של הנרי ה8 " כדי להבין איזה נבל

הוא היה. נו, אז הוציא להורג בעריפה "רק" שתיים משש נשותיו. והתגרש תוך חודשים אחדים מאחרות. וכל האובססיה של השמוק הזה לבן זכר , שהביאה את המטורף הזה להתנהגות הנוראה........
אגב, עונשו של המטורף וזכייתה הגדולה של אנגליה היו שדווקא לו נולדה השליטה הגדולה בהיסטוריה האנגלית, אליזבת הI , הנבונה (ואגב המשכילה מאד), ש40+ ימי שלטונה - התקופה האליזבתנית - היו ימי שגשוג לממלכה, כולל שגשוג תרבותי. (שייקספיר, בין השאר).

GreenMamba

New member
את רק מוכיחה מה שאמרתי קודם

יש לך תבנית בראש. שלטון נשי = פציפיזם.
ומה אם ההיסטוריה לא תומכת בתבנית הזו? אין בעיה! נכופף את ההיסטוריה, נמציא תירוצים, הסברים והקלות- רק לא להודות שהתבנית הזו, מה לעשות, לא עומדת במבחן המציאות.
למה רק להגיד שהיא היתה קנאית דתית, ומכיוון שקנאות דתית היא המצאה גברית, הרי שהיא כמובן לא אשמה?
בואי ניקח את זה עוד צעד קדימה, ונחליט שמלחמה בכלל היא עניין גברי, וש"אפשר לחנך נשים לטירוף מלחמתי שנוצר ע"י גברים", וככה התבנית היקרה שלך תישמר ללא פגע גם בכל יתר הדוגמאות.

אגב, כנראה נמחקה לך המעורבות של מרי (ובריטניה) במלחמה של ספרד נגד צרפת והכס הקדוש. נו, לא נורא. שלא יפריע לתבנית.

לך יש תבנית בראש.

נשים מחרחרות מלחמה ותוקפות פיזית כמו גברים. בכלל, כנראה את חושבת: אשה = גבר.
יש לך גם רפלקס: מתקיפים גברים - את קופצת מייד להגן עליהם. ולא חשוב אם הטענות נכונות.

בקשר לחינוך נשים לטירוף זיכרי - ובכן, כפי שראינו, נשים מתגייסות לצבאות שהקימו זכרים. ויש גם חיילות קרביות. הנקודה היא שאת המלחמות יוזמים פוליטיקאים גברים, ונשים קונות את הטענה ש"צריך להתגונן מפני האויב". אני טענתי מראשית שאת העולם צריכות להנהיג נשים חכמות. אחד הדברים שהן תעשינה, לדעתי, זה לפרק את הצבאות ולהשמיד את הנשק.

GreenMamba

New member
אוי, עצוב

ואני חשבתי שיש לך טיעונים יותר חזקים מ"הכל עובר עלייך".
ראשית, אני האחרונה שאגן על גברים כי הם גברים. איזה טיעון מקושקש. כאילו אי אפשר לבדוק אחורה את הטענה המגוחכת הזו.
שנית- היה לך טיעון- שילטון נשי=פציפיזם=שלום עולמי.
ההיסטוריה, מה לעשות, טפחה על פנייך (תוך שהפגנת בורות מגוחכת, אבל ניחא)
&nbsp
את העולם צריכים להנהיג אנשים חכמים. גברים או נשים- זה בכלל לא רלוונטי. יש נשים לוחמניות (כמו שהוכח לך) ויש גברים פציפיסטים. אני אחזור על הטענה הראשונה שלי- הטענה שלך היא כולה שוביניזם נשי, ואין לה דבר וחצי דבר עם פמיניזם.

מי שהפגין בורות זו את.

על 2 מהדוגמאות שהבאתי לא ענית, על אליזבת הI טפלת מה שטופלים עליה שונאיה, ודאי לא קראת שום ספר עליה. אני קראתי. ספר אוהד של אדית סיטוול (כן כן, אשה....) ואמרתי שאבדוק את הטענות של השונאים. על "בלאדי מרי" בדקתי והתברר שטענתך כי חירחרה מלחמות בשנות שלטונה מצוצה מהאצבע. אגב הכינוי ניתן לה ע"י שונאים מובהקים. נראה את הזבאלות הזיכריים קוראים להנרי ה8 "בלאדי הנרי"? ולהיטלר סטאלין ומאו דזה דונג "שטנים"?
קשקשת מלבך על התנהגות שבטים מטריארכליים. 100% שאין לך כל ידע עליהם.

כן, את קופצת להגן על גברים. חוץ מבמקרים של אונס. לא אחטט בקרבי הפורום. לא מעניין אותי לעשות זאת. הרושם שעשית - עשית.....

GreenMamba

New member
איזה שטויות

בקשר אלי אישית- נו, השמצות נטולות בסיס, וכשבמקשים ממך להוכיח אותן- את שוב מקשקשת על "אין לי עניין". מילא.
בקשר לטענה שהעלית-
"שלוש השליטות הגדולות הידועות לי - ...ואליזבת הI ,...השליטו שלום בארצותיהן."
אליזבת הI היתה מעורבת במלחמות, ולא רק זו, גם גרמה בפועל (ע"י שליחת הצי שלה לשדוד) לפתיחת מלחמה. זו סתם בורות לשמה. היא לא היתה פציפיסטית ולא שוחרת שלום. היא דיכאה ביד קשה (תוך מותם של עשרות אלפים) מרידות באירלנד, שלחה חיילים לעזרת המורדים הפרוטסטנטים בסקוטלנד (נגד צרפת) ועוד ועוד. שליטה מצויינת- וודאי. כל יתר הקשקושים הפציפיסטים שלך עליה- עורבא פרח.
מרי ה-I היתה קנאית דתית ששרפה את מתנגדיה, ואחר כך התערבה במלחמה לא לה בשם אהבתה למלך ספרד. פציפיסטית? ממש לא.
יתר השליטות שהבאתי, שהיו מעורבות במלחמות וכיבושים- לא נכנסו לך לתבנית, אז לא התייחסת.
&nbsp
בקשר לשבטים המטריארכליים- יש לי ידע עליהם, ואני שוב טוענת- א. זה שהם מטריארכליים לא אומר שבגלל זה הם פצפיסטיים בהכרח.יש גם חברות שוביניסטיות מאוד ופציפיסטיות מאוד. זה לא סותר. ב. לא בטוח ששיטת ממשל שמתאימה לשבט נטול איומים תוכל להתאים גם למדינה או אימפריה. זו סתם תמימות או היתממות.
&nbsp
הטענות שלך הן כלום ושומדבר, מורעלות בשוביניזם נשי, מיזאנדריה ועטופות בעאלק פמיניזם. בושה.

שוב: אני קראתי דברים אחרים לגמרי על אליזבת ה1 . אבדוק

את טענותייך.
לשליטות שציינתי לא הגבת, לא התייחסת.
כפי שאמרתי על השליטות שציינת את, אבדוק. (בעיקר על המלכה החשובה כל כך, יקטרינה הגדולה).
בקשר לשבטים המטריארכליים, מה שלך לא ידוע את דוחה בשם איזה הגיג שלך. שמתאים לתבנית שבראשך! הפואבלו עשו הכל כדי לדכא כל מחרחרי מלחמה אפשריים בתוכם. (ובסוף שילמו על כך - שבטים תוקפניים תקפו אותם ולא היה להם מענה. מה שמוכיח את טענתי הראשונית: כל העולם כולו צריך להישלט ע"י נשים חכמות. כי מספיק שחברה אחת תישלט ע"י זכרים המחפשים את "המלחמה, תהילת הגבר", וכל המצב הפציפיסטי ייהרס).
אשר לחרדים הקיצוניים היהודיים, והאיימיש(? אבדוק את טענתך שיש להם תפיסה פציפיסטית), יש לברר אם זוהי עמדה אידיאולוגית אצלם, ואם אין אצלם יחידים לא מעטים המאמינים שמי שנלחם הוא "גבר". (ראי החוברת "ברוך הגבר" , על הרוצח ברוך גולדשטיין, שפרסם רב קיצוני בישראל).

ובסופו של דבר, את לא מתייחסת לעובדה שרוב המשטרים הנשלטים

ושנשלטו בהיסטוריה ע"י זכרים היו תוקפניים ויצאו למלחמות. וכך גם שבטים פראיים ביערות גשם בעולם.

אני אברר על כל משטר שנשלט ע"י נשים, בעיקר על כאלה שלא רק המלכה או ראש הממשלה היא אשה אלא רוב הממשלה נשית. כאשר שליטה חייבת למשול בעזרת ממשלה גברית, קורים דברים רעים. אני מסכימה שיש נשים המושפעות ע"י הלך רוח וחינוך זיכרי, וכאשר כל עוזריהן ויועציהן הם גברים, יש סיכוי להחלטות תוקפניות של השליטה.

GreenMamba

New member
אהה! נראה לי שהבנתי איפה הבעיה!

אני חושבת שאני כותבת בפורום פמיניזם
ואת חושבת שאת כותבת בפורום פנטזיות בלהלהלנד.
&nbsp
אם היית אומרת מההתחלה שזו פנטזיה ערטילאית שלך ושכל קשר בינה לבין המציאות מקרי בהחלט ושזה יקרה מיד לאחר שיבטלו לשרים את מכוניות הוולבו כי יש חדי קרן מעופפים שמוכנים לקחת אותם ממקום למקום בהתנדבות- אז לא היה ביננו שום ויכוח!
&nbsp
רגע...קוראת שוב
לא, למעלה דווקא כן כתוב פורום פמיניזם. מוזר.

דני80

New member
אין סתירה בין שוביניזם נשי (אפילו קיצוני) לפמיניזם

הפמיניזם גורס מאבק על זכויות נשים, והוא איננו מתיימר לדאוג לגברים.

זאת כשם שאין סתירה בין לאומנות יהודית קיצונית לבין ציונות: הציונות גורסת שלעם היהודי מגיעה מדינה, והיא איננה גורסת כיבוד זכויות לאומיות של עמים אחרים, או אפילו זכויות דמוקרטיות של בני עמים אחרים. לכן התפיסה של המפלגות (לשעבר) "התחיה" ו"כך" אינן סותרות את התפיסה הציונית, והמפלגות הנ"ל היו ציוניות.

באופן אנלוגי, הפנתרית היא פמיניסטית לכל דבר ועניין, גם אם את או אני לא מסכימים איתה בדברים מסוימים.

למעלה