שלחתי דפי עזר לקורס לאספרנטו

שלחתי דפי עזר לקורס לאספרנטו

שלחתי בימים אלה חומר כנ"ל ל- נועה יקואל,אדם לב, קרן פינקלשטיין, יחזקאל כהן (חומר המשך). חברה', זה יגיע אליכם מחר-מחרתיים, כנראה!

Neta558

New member
למה תמיד קוראים לי נועה? ../images/Emo12.gif

קיבלתי את הדפים, המון תודה!

Eldad S

New member
../images/Emo39.gif גם אני שואל... ../images/Emo12.gif

אז איך את מתקדמת? הכול טוף?

Neta558

New member
אני לא כל כך מתקדמת...

הפסקתי להתקדם לפני כמה שבועות, ועדיין לא כל כך מצליחה לשכנע את עצמי לחזור... שכנועים מאסיבים יתקבלו בברכה

Eldad S

New member
כדאי לך ../images/Emo3.gif../images/Emo6.gif

יש סיפורים נורא חמודים באספרנטו, ואם תתקדמי קצת, תוכלי לקרוא וליהנות! חוצמזה, יש גם חבר'ה נחמדים, ותוכלי להגיע מדי פעם, להשתתף בפעילויות, וגם לשמוע הרצאות מעניינות (גם על היקום, הכוכבים [עמרי], וגם על ברזיל, וסתם טיולים בעולם, עם שקופיות וכו'). ומעבר לזה - יש המון חומר שנגיש עבורך באינטרנט - אם את שולטת באספרנטו. לי אישית זה הרבה פעמים עוזר בחיפושי חומר בנושאים כלליים, כי יש מאות, אם לא אלפי, אתרי אספרנטו בכל העולם, ומרגע שמצאת שם משהו, זה יכול להפנות אותך גם לאתרים בשפות אחרות (באנגלית, למשל). אז -- קדימה, שנסי מותניים, ולמלאכה.. רבוטה, עבדה... לא, סתאאאם, שום עבדה
ו...אל תשכחי, אנחנו כאן, ואם יש לך משהו לא ברור, תמיד נוכל לעזור!
קחי את הזמן: אספרנטו לומדים בכיף, באיזי, לא בלחץ. אז ראי את זה כמשחק, והתקדמי בצעדים המתאימים לך.

Neta558

New member
אולי נארגן טריגרים וירטואלים?

מה דעתכם לארגן תחרויות ודרבונים ללמידה? נראה לי שאם יהיו פה נניח יותר הודעות באספרנטו, אני אאלץ להתחיל לתרגם וללמוד את המילים בשביל להבין אותן. נניח אם יהיה שרשור בדיחות באספרנטו (כי בשביל לצחוק שווה להתאמץ
) או אם הדוברים במנוסים ירכלו על החדשים באספרנטו
אגב, בקשר לאתרים.. זה באמת יותר נוח לך מאשר לחפש חומר באנגלית? נטע

Eldad S

New member
במקרים מסוימים, אני מאתר אתרים

יותר מהר באספרנטו, ואז כבר קל לי מאוד למצוא אתר בשפה אחרת. היה לי ניסיון מעניין אתמול, כאשר הייתי אמור למצוא לאחד הפורומים בתפוז ("שאלה קטנה"), עבור אחת השואלות בפורום, תמונות של בילבי (מהסרט). זכרתי שהיא נקראת "pipi" בשוודית, אבל בעקבות החיפוש עפ"י מילת מפתח זו קיבלתי גם תמונות של... נו, נכון, את כבר מבינה. אז החלטתי לחפש באספרנטו: רשמתי את מחרוזת החיפוש "Pipi longshtrumpa" (כך היא נקראת בשפתנו הבינלאומית, אם זכרוני אינו מטעני), וקיבלתי "0" היטים בתשובה; מאידך, גוגל הציעה שאולי אני מעוניין למצוא את "Pippi langstrumpf". מובן שקפצתי על המציאה, וכעבור רגע כבר שלחתי לפורום אוסף תמונות של בילבי מהסרט המקורי. אבל זו רק דוגמה קטנה. פעם מצאתי שירים מאוד מעניינים באספרנטו, שהם בעצם תרגומים של שירי נונסנס ממספר שפות אירופיות, ורק אז, כמובן, נודע לי על קיומם של אותם שירים, וחיפשתי אותם בזכות עצמם. אלה רק דוגמאות על קצה המזלג. לגבי הצעתך, שיהיו כאן בדיחות באספרנטו וכו' - נשמע על הכיפק! מה אתם אומרים, חבר'ה? מי ירים את הכפפה ראשון? (לגבי ריכולים על החדשים - זה קצת יותר קשה, כי אנחנו בקושי מכירים אותם
).

Neta558

New member
נחמד ../images/Emo13.gif

אתם יכולים להמציא רכילויות, ואז נצטרך לתרגם משפטים כמו "עלילת דם!"

Eldad S

New member
נעץ, אם נתקעת באחד השיעורים,

הצעתי היא שתדלג עליו, ותמשיך לשיעור הבא, ומדי פעם (כמה שאפשר בהתחלה) תחזור אליו כדי להשלים. כי אם זה שיעור תקוע, הוא עלול לתקוע אותך בהמשך...
לגבי החתימה שלך - מניין היא לקוחה? (Ibidem זה "שם", אבל איפה ה-"שם" הזה?

למעלה