שלות של מתחילה

שלות של מתחילה

בני רק יומים בבית (בן מעט שבוע ) ויש לי לא מעט שאלות ואני אובדת הצעות ואודה מקרב לב על תשובות שיחלצו אותי מחוסר האונים:באופן עקרוני יש בי רצון להניק אך יש לי תחושה שהוא אוכל יותר ידי מאז שהוא בבית יצא לי להניק לשאוב וגם לתת מטרנה אז ככה: 1.מה הכמות המומלצת לתת לתינוק במשקל 3800 בכל אכילה. 2.כאשר אני שואבת יוצא לי בערך 50,לא יודעת אם זה הרבה או קצת ,והאם הנקה +בקבקוק שאוב עם כמות כזו מספיקה לו או האם צריך לתת תוסף.אני מבינה שצריך לראות אם הוא רגוע אבל במקרה שלנו כבר קרה שהוא קבל הנקה+חלב שאוב נרדם והתעורר אחרי חצי שעה כי רצה לאכול עוד ,אז מה עושים? 3.אם אני יוצאת מנקודת הנחה שהכמות שיש לי רק בהנקה אינה מספיקה ואני לא רוצה לתת תוסף אז אני מוצאת את עצמי בכל הנקה גם שואבת (חצי שעה) מה שהופך את כל התהליך לארוך ומייגע בעיקר לפנות בוקר ,מה המלצתך? 4.האם חלב שאוב יכול להיות מחוץ למקרר אני אודה לך מאוד על תשובותיך

מדוע את שואבת?

אם התינוק שלך מתחבר אל השד היטב ויונק, אני לא רואה סיבה לשאיבות ולתוספות התמ"ל. בגיל של בנך, תינוקות יונקים ללא סדר קבוע ולא לפי שעות מסויימות. הם יכולים לינוק ולאחר חצי שעה לבקש שוב, או לישון 3 שעות ורק אז להראות סימני רעב. כאשר מאכילים את התינוק לפי דרישתו ולא לפי סדר שעות מסויים, התינוק יוכל לקבל את כל החלב הדרוש לו ולהסתדר בסופו של דבר על סדר יום משל עצמו. בגיל הזה תינוקות יונקים בין 8-12 פעמים ביממה, בממוצע. כמובן שיש תינוקות שיונקים מעט פחות או מעט יותר, אבל זה טווח הממוצע וזה נחשב נורמלי ביותר. מדוע את יוצאת מנקודת הנחה שהחלב שלך בהנקה איננו מספיק? מקרים כאלו אינם נפוצים, ולרוב מקורם בניהול הנקה שגוי או בתפיסת שד לא טובה. בשביל לדעת אם התינוק מקבל מספיק, את צריכה ראשית לוודא שהוא תופס את השד נכון (חפשי במאמרי הפורום). כמו כן, עליו לתת מספר חיתולים רטובים ומלוכלכים מדי יום. קקי של תינוק יונק נראה בד"כ רך מאוד עד נוזלי, וצהוב. לעתים יש בו גרגרים קטנים שנראים כמו קוטג'. לפעמים לא. אם התינוק מתחבר היטב, יונק ובולע, את מרגישה מלאות בשדיים וההנקה לא כואבת לך ואינך פצועה (מלבד רגישות ראשונית בשבועות הראשונים), והוא נותן מספיק חיתולים עם קקי ופיפי - סימן שמקבל מספיק. עוד סימן שיש מספיק חלב - עליה במשקל. תינוק אמור להחזיר את משקל לידתו בגיל שבועיים, ולאחר מכן לעלות בין 120-240 גרם בשבוע. אם יש לך ספק לגבי התפיסה שלו או אספקת החלב שלך, עלייך לראות יועצת הנקה מוסמכת (יש רשימה בקישורי הפורום) שתוכל לבדוק ולאבחן ולומר לך האם אכן יש בעיה או שהכל תקין. אם בכ"ז עלייך לתת בקבוקים, בגיל שבוע רוב התינוקות לא אמורים לאכול יותר מ-50 או 60 מ"ל בארוחה אחת. אם הוא יונק ואז מקבל בקבוק כל כך גדול, ייתכן והוא קם מהר כי בטנו מלאה מידי והוא סובל מכאב בטן... שוב, תינוק שיונק ביעילות לא זקוק לתוספות ולמען האמת, רצוי להמנע מבקבוקים ככל האפשר בשבועות הראשונים משום שזה עלול להחריף את הבעיה (אם קיימת). חלב אם שאוב טרי (שלא קורר אלא מיד לאחר השאיבה) יכול להשאר בטמפרטורת החדר עד 6-8 שעות. חלב שכבר קורר לא כדאי להשאיר בחוץ מעל לשעה או שעתיים. אם נשאר בבקבוק, את יכולה להחזירו למקרר ולתת בארוחה הבאה.

למעלה