שלוש שאלות

gilg1

New member
תשובות משלי

מנסיוני, ניתן לרכוש חומרים בארטא שבנחלת בנימין. נייר משי יתאים לרוב הדברים, מחירו זול (פחות משקל לגליון) אך הצבעים לא משהו. נייר אורז הינו עבה יותר, בעל דוגמאות מענינות יותר ובעל סיבים שבולטים במהלך הקיפולים ועולה בין 10-20 ש"ח לגליון כפול מגודלו של נייר משי. המלצתי לקנות לוח חיתוך ירוק בגודל A1 שעולה כ-150 ש"ח וזה דבר פנטסטי. דבק ניתן לקנות בכל חנות טמבור. אני קונה דבק ספריי 2000 שעולה כ- 30 ש"ח. נסה להשיג סרגלים ממתכת באורך 60 -100 ס"מ (ה-100 שלי לא ישר לחלוטין ויש לו שקע של 2 מ"מ...תתפלא כמה זה חשוב. ול.א פחות חשוב, גליל לשיטוח ההדבקה (אני השתמשתי בגליל שניירות אריזה צבעוניים מלופפים עליו)

ג ל ע ד א

New member
איך מבטיחים שיצא ריבוע ?

כל טעות של מילימטר בנייר של 25 ס"מ = 4% מה אחוז הטעות בניירות קנויים ?

giladznaor

New member
שאלה מצויינת!

אני משתמש בעיקר בשתי שיטות שיוצאות די טוב. הראשונה היא להשתמש בריבוע מקרטון שמגיע עם רוב האריזות הקנויות ולהשתמש בו בתור סרגל. החיסרונות כמובן הן היכולת לחתוך רק בגדלים מסויימים, והנטייה של הקרטון להיחתך בתהליך החיתוך... השיטה השנייה היא ללכת בעקבות עצתו של גיל, ולקנות לוח חיתוך. לי יש לוח חיתוך בגודל A3, וכמובן שלוח חיתוך גדול יותר היה יותר טוב. על רוב לוחות החיתוך יש מטריצייה מדוייקת, שבעזרתה ניתן לחתוך ריבוע. לגבי השגיאה בדפים קנויים, אז זה תלוי מאוד ביצרן. מסתבר שלחתוך ריבוע מדוייק בפס ייצור זאת משימה מאוד לא פשוטה. בד"כ ניתן השגיאות לא קריטיות, אבל אם אתה מקפל דגם שהדיוק מאוד חשוב בו, אז אל תסמוך על זה שהדף הקנוי הוא באמת ריבוע. פקטור נוסף שמשפיע בדפים שמזמינים מחו"ל הוא הבדלי הלחות, שבגללם הדף מתרחב לכיוון אחד יותר מהכיוון השני. לסיכום, בד"כ לא צריכה להיות בעיה אם דפים קנויים, למרות שהם לאו דווקא יהיו בדיוק ריבועיים.

bshuval

New member
עוד רעיון

אני קניתי גיליוטינה באופיס דיפו, ואני משתמש בה על מנת לחתוך ריבועים מדויקים. כמו שגלעד אמר, דפים קנויים מחו"ל מגיעים מלבניים, כי הם מתרחבים בכיוון אחד. לכן, אני מקפל את הנייר באלכסון, וחותך עם הגיליוטינה. נכון, זה משאיר סימן אלכסוני. אבל לי לא ממש אכפת אם יש סימנים מיותרים על הנייר (קשור בפילוסופית האוריגאמי שלי) בד"כ, וחוץ מזה מרבית הדגמים מתחילים עם קיפול אלכסוני. (קאזואו האגה פעם אמר שכמעט כל דגם מתחיל או ב"קיפול חיתול" או ב"קיפול ארון". הייתה לו גם טענה טובה לשם כך אתה אני מסכים. הקורא מוזמן לנסות לחשוב מדוע). והערה - לדעתי נייר foil שמוזמן מחו"ל לא מתעוות מהבדלי הלחות בד"כ.

עוד משהו על רדיד אלומיניום

גיליתי מכמה ניסיונות שאם מקפלים מנייר אלומיניום בלי להדביק עלו נייר משי או נייר אחר, אז הקיפול שיוצא בסוף יוצא חלש יותר. מה שמעניין בזה זה שהנייר משי, העדין והדק כל כך מוסיף הרבה כוח למודל.

למעלה