שלוש שאלות

מלווינה

New member
שלוש שאלות

היי לכולם
יש לי כלב מקסים - מסוג "מולטי גזע" נוטה לגולדן בן שבע וחצי שאספתי אלי הביתה לפני חמש שנים מאחת האגודות של צער בעלי חיים
הוא כלב נוח מאוד ממושמע עליז ושמח ואינטליגנטי בצורה מרשימה
יחד עם זאת יש לי שלוש שאלות
1. למה הוא כל הזמן עם הראש למטה - ראיתי הרבה כלבים שכל הזמן מסתכלים על "אמא" שלהם ואילו שלי מסתכל עלי רק כשהוא רוצה משהו - כשאני קוראת לו אלי - והוא בא בלי בעיות הוא נעמד או יושב אבל הראש שלו למטה - רק אם אני מלטפת אותו ומפסיקה לחצי שנייה אז הוא מרים את הראש שלו אלי נותן נביחונת שמשמעותה "תמשיכי זה נעים לי"
2. למה רוב הזמן כשהוא פוגש אנשים או כלבים אחרים האוזניים שלו משוכות לאחור? גם כשאני קוראת לו והוא בא אלי הוא בא עם אוזניים משוכות לאחור
3. הוא מאוד פוטוגני ואני מאד רוצה לצלם אותו - אבל ברגע שהוא רואה מצלמה ביד שלי או את הנייד בכיוון של צילום הוא בורח הכי רחוק שהוא יכול

אני חייבת לציין שהוא כלב מאולף - זוכה להמון המון אהבה - אף פעם לא ספג צעקה או טון כועס - גם בלילה כשהוא משתלט לי על המיטה ונושך לי את הבהונות (לא ממש נושך אלא תופס אותם לשנייה ומשחרר) -אם בלי כוונה אני פוגעת בו - אני מתעוררת ומורידה אותו בעדינות אך באסרטיביות למיטה שלו - בלי כעס ובלי צעקות - ואז במיטה שלו הוא נשאר עד הבקר

תודה

מלווינה

meedas

New member
תשובות (חלקיות)

1+2. סרטון יעזור להבין על מה בדיוק מדובר
מבחינת הראש יכול להיות עניין של מבנה, התנהגות שמשדרת משהו או סתם חיפוש תמידי אחרי אוכל על הרצפה
כנ"ל האוזניים - אולי הוא "אומר" משהו, אולי סתם גנטית האוזניים שלו יושבות במנח שנראה לך מוטה אחורה

3. הוא כנראה נבהל מהפלש ולמד לקשר את מצלמה והטלפון למשהו שמפחיד אותו. צריך להפוך אותם למשהו משמח, בעזרת קישור לחטיפים למשל
בהתחלה רק להניח את המצלמה על הרצפה ולידה חטיפים. אח"כ להניח עליה חטיפים, אח"כ לתת לו חטיפים כשהמצלמה אצלך ביד, אח"כ להדליק ולכבות אותה כמה פעמים תוך כדי שהוא מקבל חטיפים (אם הוא רגוע ולא נבהל מהרעש). לאט לאט ללמד אותו שמצלמה = מקבלים משהו טעים
אותו תהליך לעשו גם עם הטלפון
ולא להשתמש בפלש עד שהוא 100% רגוע עם החוויה

yifatyona2107

New member

מלווינה

New member
אוזניים שמוטות

אני בטוחה שהוא אומר משהו - השאלה מה
גנטית האוזניים לא שמוטות מכיוון שבכללי הן חצי זקופות נוטות קדימה כשרק השפיץ שלהם מכופף.

הוא לא מחפש אוכל על הקרקע מכיוון שבאופן שוטף ורגיל הוא לא שומט את האזנים אחורה.

מקווה שהבהרתי יותר את עצי - זה היה יכול להיות רגע מכונן בחיי שנינו אם הוא היה בכלל מאפשר לצלם אותו - שלא לדבר על סרטון

תודה על כוונה הטובה מקווה שבכל זאת אפשר יהיה לעזור לי

מלי

למעלה