שלוש שאלות כלליות

Lian Ram

New member
שלוש שאלות כלליות

הי, הכנתי מצגת מאוד high leveled להדרכה של 15 ד' על .Net Framework (לראיון עבודה שלא קשור כלל לחומר הזה) כדי להיות סגורה ב 120% על נושא שהתחלתי ללמוד רק השבוע, אשמח אם תסייעו לי עם השאלות הבאות: 1. הבנתי שאחת החוזקות של .Net היא היכולת להריץ את התוכניות על כל פלטפורמה (שמותקן עליה .Net Framework) האם על כל מערכת הפעלה (Unix Linux) ניתן להתקין .Net Framework ? 2. להלן היתרונות שנתפסים בעיני כמו היתרונות הגדולים של .Net, אשמח לשמוע חוות דעת נוספות (של מי שמכיר את המוצר יותר מיום), ולקבל תיקונים (להסברים, למידת החשיבות של הדברים, ולחלוקה הלוגית לסעיפים): א. המעבר לשימוש ב WS – מאפשר "ביזור אינטליגנציה" – שיתוף שירותים בין כל סוגי ההתקנים * מייעל אינטגרציה בין מערכות בתוך הארגון ובין ארגונים * מאפשר גמישות רבה בשיתופי פעולה עסקיים ב. כתיבת קוד איכותי בזמן קצר: * ניהול זיכרון – מבטל בעיות כמו memory leak שנובעות מטעויות אנוש * שימוש חוזר בקוד קיים ג. חסכון במשאבים: * קוד נכתב בכל שפה: חוסך זמן של הכשרה לשפה חדשה ושל כתיבת הקוד מחדש * מערכות נתמכות בכל פלטפורמה: חוסך זמן של קימפול שונה ובדיקות על פלטפורמות רבות 3. מצורפת תמונה של ה – .Net Framework Architecture להלן ההסבר החלקי שלי על הרכיבים בתמונה, אנא תקנו אותי אם אני לא מדויקת, או הסבירו (בפשטות) את מה שלא ברור: א. Visual studio.NET – סביבת הפיתוח של .Net – מאפשרת לכתוב קוד ב-מעל ל 20 שפות ולקמפל פעם אחת ב. Common Language Specification – מתאר את השפות בהן תומכת סביבת הפיתוח ג. Base Class Library – ספריית מחלקות עשירה וידידותית למתכנת/ת * ASP.NET – ? * Windows Forms – ? * Data and XML – ? ד. CLR – מנוע ההרצה ה. Windows/ Com+ Services – ?

Lian Ram

New member
נו, אתה רואה מה קורה כשמשרשרים?

השאלה נעלמת. אני יכולה אולי בבקשה לחלק את זה לשלוש שאלות נפרדות?

yairov

New member
תגובה

השאלה לא נעלמת. פשוט תחכי בסבלנות עד שמישהו יענה לך. את יכולה להקפיץ אם תוסיפי תגובה לעצמך. אם השאלה נעלמת מהעמוד, את יכולה לשאול שוב. ולשאלותייך: microsoft פועלת בשיטה שונה מזו של sun. microsoft מייצרת את המוצרים שלה למערכת הפעלה ספציפית (windows) וכך מחייבת את לקוחותיה לרכוש גם את מערכת ההפעלה. sun, בניגוד ל-microsoft, כתבה ספציפיקציות שאותן היא מוכרת ללקוחותיה. כל לקוח יכול לכתוב jvm משלו כך ש-java יכול לרוץ על כל פלטפורמה. jvm זה java virtual machine - זה בעצם המנוע שמריץ קוד java. גם מיקרוסופט כתבה jvm שמריץ קוד java על windows. קיים פרוייקט שנקרא mono שמאפשר להריץ קוד .net על יוניקס ולינוקס אבל לא שמעתי מישהו שאמר שניסה את זה וראה שזה באמת פועל. asp.net זו טכנולוגיית client/server שרצה על שרת IIS (שרת אינטרנט). הטכנולוגייה מאפשרת לייצר דפי HTML דינאמיים על-ידי שימוש בקוד בצד השרת. לקוח מבצע קריאה (request) לשרת האינטרנט, שרת האינטרנט מפנה את הקריאה לדף aspx או לדף asmx, הדפים מפעילים קוד מקומפל בצד השרת ומייצרים HTML או XML דינאמי בהתאמה (response). הכל נעשה באמצעות פרוטוקול HTTP בפורט 80. היתרון בטכנולוגיה הוא שזה לא מצריך שום התקנה ב-client חוץ מ-web browser. החיסרון הוא שאין אפשרות לשרת ליזום response ל-client. windows forms זה בעצם אפליקציית UI חלונאית (desktop) שמותקנת ב-client ומאפשרת פונקציונאליות המבוססת על מערכת ההפעלה וספריית .net. יתרון וחיסרון הפוך מ-asp.net. xml זו שפה אבסטרקטית שמאפשרת להעביר מידע בצורה אחידה בין פלטפורמות שונות על גבי פרוטוקול HTTP. על בסיס השפה פיתחו את הרעיון של web service שהוליד גישה שונה לגמרי לפיתוח מערכות ארגוניות גדולות (SOA). CLR זה המנוע שיודע לתרגם קוד MSIL לשפת מכונה (ממש כמו ה-jvm של java). כל קוד מקור ב-.net מקומפל בסופו של דבר לאסמבלי (dll) שבתוכו נמצא קוד MSIL או במילים אחרות Microsoft Intermediate Language. windows services זו בעצם אפליקצייה ללא UI שמופעלת ברגע שמערכת ההפעלה מתחילה לרוץ ורצה ברקע כמו למשל windows update. התוכנית בודקת מידי פעם אם קיימים עדכונים, ואם כן מעדכנת באופן אוטומטי. COM+ זו טכנולוגיה שמאפשרת שיתוף של קוד לוגי בין אפליקציות משפות שונות. כאשר מתקינים רכיב ב-COM+ ניתן להנות מפונקציונאליות שמערכת ההפעלה מאפשרת כמו object pooling, security וכו'... COM+ בא להרחיב את המודל של COM. בנוסף ל-COM ו-COM+ מיקרוסופט הוסיפו את ה-DCOM שמאפשר לשתף לוגיקה עסקית גם עם מחשבים מרוחקים. היתרונות ברורים, החיסרון: פועל רק עם שרתי windows. הכל כאן על קצה המזלג. אם את מתכוונת להעביר מצגת בנושאים אלה, את צריכה להיות בקיאה מאוד בחומר. אני ממליץ לך לקרוא מאמרים ולהבין כל נושא לעומקו כך שאם ישאלו שאלות, לא תגמגמי.

למעלה