שלוש מסננות

שלוש מסננות

(משהו שקיבלתי במייל) שלוש מסננות איש אחד בא לסוקרטס ואמר: "האם שמעת כבר מה שמספרים על הידיד שלך"? "לא" ענה סוקרטס, "אבל לפני שאתה מספר, תגיד לי: האם העברת את השמועה על ידידי דרך שלוש המסננות?" "אילו מסננות"? , שאל האורח. "הראשונה-מסננת האמת". אמר סוקרטס, "האם אתה בטוח שהדבר שאתה עומד לספר לי על ידידי אמת"? האורח היסס: "בעצם, אני לא בטוח. אני רק שמעתי את הסיפור מפי אחר. ומה המסננת השניה?" "המסננת השניה", אמר סוקרטס, "היא מסננת הטוב, האם הדבר שאתה עומד לספר לי על ידידי הוא דבר טוב?" "להיפך", אמר האורח, "זה משהו איום ונורא. והשלישית?" "השלישית היא המסננת של הנחוץ" המשיך סוקרטס, "האם זה נחוץ לספר לי את הדבר הנורא על ידידי, שספק אם הוא אמת?" אחרי הפסקה אמר האורח: "לא, אין זה נחוץ כל-כך". "אם כך" אמר סוקרטס" כדאי שתשתוק". אז תהיו אנשים טובים יותר ומה שלא נחוץ - לא לספר. דינה.מית להבת

תבור.

New member
תגובה

רציתי להגיב מת להגיב אבל החלטתי להעביר דרך המסננות ואז בייי

אטיוד5

Active member
אם היינו נוקטים בדרך הזאת

לא היינו צריכים מיתרי קול בכלל. חשבתי אם סוקרטס עצמו היה צריך להגיד "כדאי שתשתוק". זה היה נחוץ לו להגיד את זה ? הוא בעצמו היה בטוח שמוטב לשתוק? אולי זה היה עושה לידידו טוב על הנשמה אם היה מרכל קצת? ואולי במקרה פיסת הרכילות היתה אמת לאמיתה?

ואני במקומך לא הייתי מי(ט)להבת../images/Emo4.gif

וכמו שכאן אתם אומרים ב"הפוכו" גם נשמרת מלהבות מתלבות.. גם לא זוכרת ששלחתי אימייל לך או למישהו אחר !! המקור נכתב בפורום 40 לפני כחודש וחצי. לא תודה, אין צורך שתתנצלי !

מצטערת...

קיבלתי באי מייל מאחותי לפני יומיים ללא ציון שם המחבר/ת אהבתי את מה שנכתב ופרסמתי כאן. כל העובדות הנ"ל - נכונות. ולא, אין לי על מה להתנצל!!!

למעלה