שלוש המלכות

שלוש המלכות ../images/Emo58.gif

בפרק האחרון של סאנסה ב"משתה לעורבים", אצבעון מביא חדשות ממעלה מלך, ובסופן הוא אומר כך: "חוששני שמעט השלום והסדר שהותירו לנו חמשת המלכים, לא ישרדו את שלוש המלכות." (תרגום שלי מעמ' 624 בגרסה האמריקאית) סאנסה שואלת אותו למה כוונתו, והוא לא עונה לה וממשיך לעניין הנישואין המובטחים. אך זהו משפט ששווה להתעכב עליו. אנחנו יודעים על המאבק בין שתי מלכות, סרסיי ומארגאירי, אך מיהי המלכה השלישית? אפשרות ראשונה היא שאצבעון ידע על המזימה של אריאן בדורן, והוא מתכוון למירסלה. שימו לב שאנחנו עדיין לא יודעים מי הסגיר את אריאן. אולי אצבעון קשור לזה? ומה האינטרס שלו בזה? לא ברור. אבל אנחנו כן יודעים שהוא אחראי לרצח ג'ופרי, שאפשר את המזימה להמלכת מירסלה. חומר למחשבה. אפשרות שנייה היא כמובן דאינריז. אין לנו שום הוכחות מלבד העובדה שאם השמועה על דאינריז הולכת ומתפשטת בווסטרוז, אין סיבה שגם אצבעון לא יידע עליה. האם הוא מתכוון לבחוש גם בקלחת הזאת? מה ייצא לו מזה? ואולי שני הדברים קשורים? אולי אצבעון יצר קשר עם קוונטין, ודאינריז עומדת לפגוש ואולי אפילו לקבל אליה ולהינשא לאיש של אצבעון? אני מזכיר שוב את הבגידות שנובאו לה, אולי יש קשר? ואולי יש עוד מלכה ששכחתי, ואליה אצבעון מתכוון? אולי הוא בכלל מתכוון לסאנסה, היורשת של המלך בצפון? המון שאלות עולות ממשפט אחד קטן...מה אתם אומרים?

לגוטל

New member
לא נראה לי

לאצבעון יש השפעה ואנשים רק במרכז, אין אדם בדורן שקשור אליו, ואם כן בטח שלא קשור למעמד השלטון. מי כבר מהאנשים של אריאן יכיר אותו בכלל? בשבילם הוא כלום. וככה גם עם דאינריז, רחוקה מדי ויש הרבה אנשים בעלי יותר השפעה וכוח ששמעו עליה לפני ובדרכם אליה. אתה נותן לו יותר מדי כבוד לדעתי, למה שדאינריז תשים עליו בכלל?! גם הכוח שלו לא ברור, לעומת הדורנים לדוגמא שהיא זוכרת שהיו נאמנים לאביה, לעומת אנשי צוק הנשרים תחת ג'ון ארין שהיו כוח מוביל במרד. לדעתי הוא התכוון לסאנסה, הכי הגיוני. ברגע שהוא יכריז עליה כסטארק היא באמת תהיה המלכה. ובמידה ותנצל את הכוח של בית ארין להעיף את הלניסטרים מארצות הנהר וטאלי יחזרו לשלוט שם, הממלכה שלה תהיה הכי גדולה שהיה אי פעם לסטארק כלשהו.

אני נותן לו את הכבוד הראוי לו

שחקן מוכשר במשחקי הכס. כפי שהוא גרם לאדארד ולסרסיי ואפילו למלכת הקוצים לחשוב שהוא מועיל להם עד מאוד כשלמעשה הוא פועל למען האינטרסים של עצמו. לא תהיה לו בעיה לעשות את אותו הדבר עם דאינריז. אתה צודק שזה לא נראה הגיוני כרגע, אבל זה לא בגלל שאצבעון לא יכול, אלא פשוט בגלל שזה לא מתחבר. מצד שני צריך לזכור שאף אחד לא שיער שאצבעון אחראי לרצח ג'ופרי, שהוא זמם עם מלכת הקוצים ושהקטלבלאקים שייכים לו. כך שאיתו הכל יכול לקרות. אבל כמובן שסאנסה היא האפשרות הכי מתבקשת מבחינת אצבעון. זה יכול מאוד להצליח. ואם הממלכה הזאת תשרוד עד לפלישתה של דאינריז, אולי סאנסה תבגוד באצבעון (ותהרוג אותו?), תשחזר את מעשיו של אבי-אבותיה טורהן שנכנע לאאיגון, תיכנע לדאינריז ותשתף עימה פעולה? (ואולי אפילו יהיה "סטוץ" קטן ביניהן...זה יהיה נחמד).

הלדין

New member
ישנו משהו ששכחתם.

אצבעון קיבל בסוף "עימות המלכים" את התואר 'הלורד העליון של הקלשון' - הוא אומנם צריך לצקת בו משמעות אך אם אצבעון יבקש מהלאניסטרים, הם יזוזו מ-'הקילשון' ויתנו לו לעשות עבורם את העבודה השחורה. מרטין בעצמו העיר כי צפוי לאצבעון בעתיד עימות עם הפריים בדרכו לצקת כח ומשמעות בתארו זה. מכל מקום, הטאלים לעולם לא ישובו לשלוט שם כל עוד אצבעון בחיים עם שגעון הגדלות שלו.

לגוטל

New member
יש משהו שלא חשבו עליו עדיין

ברינדן טאלי חוזר לצוק הנשרים. עם כל הכבוד לאצבעון, אל תשכחו שהוא היה אחראי שם על השער והרבה יותר מוערך על ידי כל האצילים תחת בית ארין. והוא לא בן אדם שאצבעון יכול לעשות עליו טריקים. אפילו אם ברינדן לא יחזור לשם אבל יתבע את ארצות הנהר, אצבעון לא יוכל להשתמש בכוחות מבית ארין להתנגד לו כי הם מעריכים את ברינדן הרבה יותר משהם מעריכים אותו, בעיקר אלו עם הכוחות הרציניים, אלו שבאו להתנגד לאצבעון במשתה. אני בספק שגם נסטור רוייס היה יוצא נגדו, אין מצב שהם לא הכירו.

גם אתה שכחת משהו...

אצבעון יודע שהם לא ילכו אחריו, אבל הם ילכו אחרי הארי, יורשו של ג'ון ארין. הרי ה"מתנה" לסאנסה לא ניתנה מתוך נדיבות לב, וגם לא מחולשתו אליה, אלא כדי שהוא יוכל לשלוט דרכה ודרך בעלה בבקעה ובצפון. אם הוא מוכן להשליך את יהבו על הארי, הוא בוודאי טיפוס שאצבעון יכול לסובב על האצבע הקטנה. גם אם ברינדן יתבע את ארצות הנהר, זה לא מהווה בעיה לאצבעון. אצבעון הרי יישאר מאחורי הקלעים, והמעשים ייעשו בשם הארי וסאנסה. ברינדן שומר אמונים לממלכת הצפון, לכן לא תהיה לו בעיה לתמוך בבת-אחייניתו, יורשתו של רוב. סאנסה והארי יכולים להבטיח להשיב לו את נהרן לאחר שיעיפו את כל הלאניסטרים מהקלשון. ואחרי שזה יקרה לא נראה לי שלאצבעון תהיה בעיה "להיפטר" מברינדן. מותו של ברינדן (בהנחה שאדמור נשאר מחוץ לתמונה), הופך את סאנסה, נכדתו הבכורה של לורד הוסטר, לליידי של נהרן. לא תהיה עם זה בעיה לאחר התקדים של הארי. ואז היא יכולה "להחליט" לחדש את המינוי של הלאניסטרים ולתת את הקלשון לאצבעון תחת שלטונה. סבוך? מלוכלך? בהחלט. אבל זה אצבעון...

כריכרכה

New member
לא קראת את הספר? הארי היורש

הוא היורש של רוברט ארין החולני. בכל אופן, לגבי 3 המלכות, לדעתי צריך לבחון באופן שיטתי את כל המועמדות האפשריות: סרסיי, מארגארי, מירסלה, אשה, דאני, סילייז ומלכת הקוצים. אריאן מעולם לא התיימרה להיות יותר מנסיכת דורן. אני לא בטוח שאשה עדיין מגדירה את עצמה כמלכה ובכל אופן הכח שעומד לרשותה מזערי. מבין האמורות למעלה, רק 4 מגדירות את עצמן כעת כמלכה במובן המקובל - סרסיי, מארגארי, דאני וסילייז. אני חושב שאפשר להשמיט את סילייז לאושר חולשתו האדירה של סטאניס וחוסר ההשפעה שלה על ווסטרוס וזה משאיר אותנו עם סרסיי, מארגארי ודאני. עד כמה שאני מבין גם אם סרסיי תמות אולנה לא תוגדר כמלכה האם, כך שקשה לי לראות אותה מועמדת. אך מצד שני, אין ספק שאצבעון מודה להשפעתה הרבה על בית טיירל ועל חוכמתה, והוא כמובן כבר זמם איתה את רצח ג'ופרי. לגבי סאנסה, אצבעון הרי תמיד מדגיש שהוא משחק על הכס, לא פחות, לכן כנראה שהוא מייעד אותה להיות מלכה בסופו של דבר. אבל נדמה לי שבדבריו הוא מתייחס לנשים שכבר היום בעלות השפעה או מתיימרות להיות מלכות, ואילו הוא מייעד את סאנסה להיות הליידי של הבקעה בהצפון רק בעוד שנה (?) לאחר נישואיה, וגם אז אין שום רמז שהוא ינסה להמליך אותה. לגבי דאני, כבר הוזכר בפורום העולמי שאצבעון מבקש מסרסיי לשלוח אליו טאפטים ישנים של בית טארגאריין ממרתפי ביצרון מאיגור, כך שאולי אתם לא מעריכים אותו כיאות. לסיכום, נראה לי שהקריאה הפשוטה מחייבת את סרסיי, מארגארי ודאני. זה גם מתאים להקשר בו אצבעון מזכיר אותם, ככאלו שיביאו כאוס ומלחמה, וכמובן ראינו כיצד המאבק בין סרסיי למארגארי מתפתח לכאוס במעלה-מלך ולמסדר צבאי דתי, והיד עוד נטויה. ועל דאני אין צורך לומר יותר משתי מלים - "דם ואש".

ספויילר מעלי ../images/Emo58.gif

זה נשמע קצת כמו "שניים רבים, השלישי לוקח"- הכאוס שייצור המאבק בין סרסיי למארגאירי יהפוך את פלישתה של דאינריז לקלה בהרבה. השאלה היא מה האינטרס של אצבעון כאן, ואיך הוא מתכוון לגרום לדאינריז לחשוב שהוא נאמן לה.

כריכרכה

New member
כל השרשור מלא בספוילרים

חשבתי שכבר די ביססנו בפורום את עיקרון הסימון בראש השרשור. זה, אגב, יהיה מאוד קל לאצבעון - הוא יספר איך הוא חיסל את כל הבתים שתמכו במרד של רוברט - ארין, סטארק, טאלי ובאראתיאון ולא ישכח לקנח ברצח ג'ופרי.

אתה צודק, אבל

אם אהוד (אדארד) שואל מי זה הארי אני מניח שהוא עוד לא הגיע לקטע שמסופר עליו, לכן התשובה שלך היא ספויילר בשבילו, אז רק רציתי להזהיר. וקצת יהיה קשה לאצבעון לספר איך חיסל את בתי סטארק, טאלי וארין אם הוא בעצם מתכוון לרומם אותם מחדש ולנצל אותם דרך סאנסה. הוא יצטרך לשחק "משחק כפול". אבל אולי בית באראתיאון וג'ופרי יספיקו עבור דאינריז.

עוד רעיון לקשר עם דאינריז

האם יכול להיות שאצבעון ינסה לחסל את טיריון על מנת לוודא מעל לכל ספק שסאנסה לא תהיה נשואה? ואז אחד מאנשיו עוקב אחריו וכך הוא מגיע אל דאינריז, ויוצר איתה את הקשר. אם כי זו לא בעיה למצוא ספטון, להראות לו שסאנסה עדיין בתולה ולהכריז על הנישואין כמבוטלים. אבל בשביל זה הוא צריך קודם לחשוף אותה כסאנסה, דבר שהוא מתכוון לעשות רק בחתונה עצמה...קצת בעייתי.

YanivLib

New member
לא בעיתי במיוחד

הוא רק צריך לתזמן הכל נכון, והוא כבר עשה דברים מורכבים יותר.

לגוטל

New member
כן בעייתי ../images/Emo58.gif

היא תחת ההגנה של איליריו, שוב אתם הופכים את אצבעון לאל... אף אחד לא יגיע אליה לפני שאיליריו ישמע על זה, אני בספק שההתקפה של ויקטאריון תהיה הפתעה. אפילו רוברט אומר שהוא לא יכל לגעת בה ובאחיה שהם היו תחת ההגנה של אילריו, בגלל שהשני עם הרבה יותר כוח מכל אחד אחר בערים החופשיות. מהפרקים של הריקוד רואים את טיריון ואיליריו ביחד במרכבה מדברים, וטיריון יודע שהוא בדרך אל דאני לעזור לה, כי זה התוכנית של איליריו וואריז, אז איך אתם חושבים שאפשר לגעת בו בכלל?! אצבעון חכם ומוכשר, אבל ככה גם איליריו, שמכיר ויש לו הרבה יותר כוח בערים החופשיות. תאמינו לי שטיריון מוגן היטב, ודאני יודעת שאם הוא נשלח על ידי איליריו היא תקבל אותו כמו שצריך. ועוד דבר אחד קטן, אתם חושבים שכל כך יהיה קל להרוג את טיריון? כלומר הבן אדם התחמק מכמה ניסיונות להרוג אותו בווסטרוז על מנת להיהרג על ידי איזה רוצח שכיר שאצבעון שלח? ברצינות... הדמות של טיריון נבנתה מאפס, אל תשכחו את המילים שלו לג'ון במסע לחומה, שהוא חלם להיות על דרקון, ואני מבטיח שהוא יהיה גם על דרקון בעתיד. בדבר אחד אתם צודקים, אצבעון היה רוצה לראות את טיריון מת, כמו הרבה אחרים, אבל הוא מחוץ להישג היד שלו ושל סרסי.

למעלה