"שלושת רבעי שעה"

avocumber

New member
"שלושת רבעי שעה"

זה רווח, אבל האם זה נכון? לפעמים זה נשמע בסדר, אבל לפעמים משהו לא מסתדר לי שם... בעד זה באתי לשאול אתכם! (איך אני אוהבת ש(בעיקר אנשים מבוגרים)אומרים "בעד זה"!)

Scarlight

New member
מדוע שלא יהיה? ../images/Emo13.gif

זו סמיכות כפולה ויש לה דוגמאות רבות גם במקרא. הנה דוגמה לסמיכות משולשת: "בַּחֲצַר גִּנַּת בִּיתַן הַמֶּלֶךְ". אור אפילו הראה כאן פעם סמיכות מחומשת.

avocumber

New member
אני יודעת שיש סמיכות כפולה ומשולשת

וכו'. אבל למה יש פה סמיכות?

avocumber

New member
כן. אבל לא רק.

כלומר, יכול להיות ששתי האפשרויות נכונות... אם גם זה נכון, זה לא עונה לי לשאלה. השאלה היא למה גם "שלושת רבעי שעה" נכון.

avocumber

New member
השאלה היא למה יש כאן סומך ונסמך.

רבעי שעה זה ברור. שלגיה ושלושת הגמדים אני מבינה. אבל שלושת רבעי שעה אני לא לגמרי מבינה. ההבנה באה והולכת בהבזקים. פעם זה נשמע לי נכון ופעם לא. הייתי שמחה שזה יישב טוב בראש שלי, בין אם זה נכון ובין אם לא. אתה אומר שזה נכון. בבקשה, תנסה להכניס את זה לראשי בצורה הגיונית. תודה.

Scarlight

New member
אני חושב שאני מתחיל להבין

את שואלת אם המילה "שעה" צריכה להיות מיודעת, כלומר "שלושת רבעי השעה" (כמו "כל ילדי המדינה")?

uriozmor

New member
מפריע לה כנראה

עצם מבנה הסמיכות, כלומר הצפוי בעיניה הוא "שלושה רבעים של שעה" או משהו כזה. אני צודק, avocumber?

nbarz

New member
אני אנסה להסביר...

"שלושת רבעי" - הכוונה היא לשלושת הרבעים, כמו "שלושת הילדים", "שלושת המשחקים" וכו'... "רבעי השעה" - הכוונה היא לרבעים של השעה (15 דקות) כמו "רבעי הדקה" ו"רבעי השנייה". לדעתי אפשר גם לומר ש"שלושה רבעי שעה" עברו, וגם "שלושה רבעי שעה" נותרו. אני מקווה שהגענו לסופו של הדיון ההזוי הזה...

Scarlight

New member
זו שאלה לגיטימית

ואין כל סיבה לכנות את הדיון הזה "הזוי".

avocumber

New member
מה המהות של יידוע של שעה?

הרי כל רבע של כל שעה הוא אותם 15 דקות. אם מדובר בזמן הקרוב, מעכשיו, אני יכולה להבין גם "שלושת רבעי השעה הקרובה" או "שלושת רבעי השעה הקרובים", (נדמה לי שאפשר את שניהם, נכון?), כי במקרה הזה מדובר בשעה מסוימת, אבל כשמדברים על תאור זמן כללי, מה הפואנטה של יידוע שעה? אוף, קצת חזרתי על עצמי. לא נורא, אתם ודאי תסלחו לי אחרי שכל זה ייגמר...

למעלה