שלושת אבות הרוק

MesoMorph

New member
שלושת אבות הרוק

מי לדעתכם הם 3 הדמויות בהיסטוריית הרוק האמריקאי שתרמו הכי הרבה לז'אנר ופיתחו אותו למה שהוא היום? ניתן לחרוג גם אל שנות ה80 וה90 גם אלביס וג'ון לנון יכולים להיכלל כי הפיתוח היה ארוך, מה לעשות

freak brother

New member
שלושת המוסקטרים

לפי דעתי אלביס וצק ברי היו המפורסמים ביותר בהתחלה והנדריקס "שילב" לoverdrive

MesoMorph

New member
אלביס ואחרים...

בראש שלי צצים השלושה האלה אלביס ג'ון לנון קורט קוביין בגלל שכל אחד מהם בדרך זו או אחרת מרד במשהו בעולם וכולם מתו בדרך כלשהי טראגית אחד התאבד אחד נרצח אחד....כבר לא בטוח

freak brother

New member
nice boys dont play rock n roll

אם ככה אז מה עם janis joplin ו jim morison ו hendrix ועוד גדולים וחשובים שמרדו גם מרדו וכולם מתו בנסיבות חשודות עד פליליות. אבל קורט קוביין ?.?.?.? עליי בכל מקרה הוא לא השפיע. ולנון יקירנו...מה נאמר...הביטלס היו אחד הכוחות החשובים והמשפיעים ביותר מאז שנולד הרוק N רול.אבל לנון בקריירת הסולו שלו(למרות שהייתה נהדרת) לא הביא הרבה חידושים לעולם(רק אם אפשר להגדיר את מה שעשתה יוקו כחידוש רחמנא ליצלן) מצטער על הירידה...

Investigations

New member
תו אחד

ההייתי אומר שקשה לציין אדם מסויים, כי בסופו של דבר היו אלא להקות שעשו את זה למרות שאפשר לציין את מבשרי הגיטרה החשמלית כמו טי בון ווקר וצ'ק ברי וכל להקה עשתה את שלה בתחומים שונים בתוך הרוק סבבאת לדוגמה הולידה את המטאל בזכות הריפים של טוני אייומי קטוע האצבעות. ופינק פליוד שהביאו את הפסיכדליה עמוק לתוך המיינסטרים ואשמה לדעתי בהיווצרות הטראנס והאוסיםץ לד זפלין במיוחד באלבום הראשון קרים והרולינג סטונס הביאו את הבלוז השחור ואמריקאי ל"עם הלבן" דיפ פרפל שהולידו את האבא של כל הריפים Smoke On The Water והביטלס אני לא חושב שאני צריך לציין את השפעה שלהם לכולם זה ברור. ועוד רבים שונים ומשונים ששינו את העולם בנגינת תו אחד...

melancholy man

New member
לא יודע לגבי יקי

אבל קטונתי

giloni

New member
מה פתאום קטונת??

אני קורא עכשיו את הספר "רוביקון", שמביא את סיפור גוועיתה של הרפובליקה הרומית. כתיבה מעוררת הערצה של טום הולנד. המוטו המרכזי של הספר הוא רדיפת הכבוד של האריסטוקראטיה הרומי. הם לא התביישו לרדוף אחריו בכל דרך שהיא. אם לקיקרו, לפומפיוס, לקיסר, לסולה ולשאר החברים היה כבוד לרדוף אחרי הכבוד, הרי שאנחנו עפר לרגליהם. באמת שלושה מאושיות הרוק אנחנו יקי

Shlosi

New member
שאלה יפה שאלת...

שגרמה לי קצת להרהר בנושא. מה שעלה לי בראש זה הנדריקס, הביטלס (כמיכלול של ארבעתם ולא שם ג'ון בלבד), וגאנז. הרבה לא יסכימו איתי בנוגע לבחירה האחרונה, אבל בהנחה והחוקים הם אינם תלויי זמן ואיכות המוסיקה עצמה, אני חושב שאקסל וחבריו תרמו המון לז'אנר. אתם מוזמנים לחלוק עלי.

למעלה