שלושה מאמרים חדשים במאגר!

שלושה מאמרים חדשים במאגר! ../images/Emo36.gif

שלום לכולכם, הפעם הכנסתי שלושה מאמרים חדשים שעוסקים באיך לעודד את עצמנו, אני מאמינה שזה לא פחות חשוב לאור השחיקה האיומה שאנו מתמודדים איתה בטיפול בבעיות היומיום. קיראו התרשמו ויישמו - וכמובן - כתבו לי איך היה...
אפרת

מאמרים

היי אפרת ! טוב לשמוע את כולכם שוב, בבקשה תסבירי לי איך נכנסים למאגר המאמרים, אצל הבן שלי יחסית הכל בסדר הוא קיבל 87 ציון בגאומטריה, והוא היה מאד מאוכזב מעצמו שהוא לא הביא 100 , ואני פשוט עודדתי אותו ואמרתי לו שהציון שהוא קיבל בשבילי הוא 100 וכל הכבוד, לפני כמה ימים היתה לו עוד בחינה בתורה ויש לו בעיה עם הקריאה, והוא קיבל ציון חלש, הוא הייה מאד מאוכזב וקרה לעצמו כישלון, אני כמובן עודדתי אותו ואמרתי למורה שתבחון אותו בעלפה, כי אני יודעת שהוא שולט בחומר, ובאמת יום למחרת היא בחנה אותו בתורה בעלפה והיא ציינה אותו והוא הייה מאד מרוצה מעצמו, על כל זה הצריך ממני עבודה מאד קשה איתו, אבל בסוף הגענו לתוצאות, ואני מאד מקווה שימשיך כך, אני הכי שונאת שהוא קורא לעצמו כישלון, בא לי לבכות שהוא מתייחס לעצמו בצורה כזו. ביי בנתיים פזית

פזית היקרה - שני דברים לי אליך

קודם כל לרשימת המאמרים נכנסים דרך השורה האפורה בחלק העליון של המסך יש שם קישור "מאמרים", לאחר שאת נכנסת אליו את מקבלת משמאל למשך רשימת מאמרים חלקית וקישור נוסף לרשימת המאמרים המלאה. דבר שני - עד כמה שסיפרת לי מאובחן, אבל לפי מה שאת מספרת הבעיה נעוצה בעיקר בקראיה, האם נכתב משהו באבחון לגבי לקות למידה? ואם כן מה? האם יש גם רקע של בעיות שפה? אשמח אם תיידעי אותי. אפרת

אפרת שלי !

היי אפרת ! האבחון שהילד עבר זה בבית חולים מאיר ע"י פסיכולוגית, ונירולוג ילדים והילד אובחן כ- ADHD , חוץ מיזה הוא לא עשה שום אבחון, בקשר לשפה במה זה צריך לבוא לידי ביטוי. גם לא אמרו לי שהילד צריך אבחון נוסף. ביי פזית

לא אמרתי אבחון נוסף...../images/Emo13.gif

שאלתי על ההיסטוריה של הילד, זה פורום הפרעות קשב ולקויות למידה ואני תהיתי אם יש לקות למידה, לפי מה שאת מתארת הבעיה היא בקריאה ואל בלימודים בכלל, ואם יש גם רקע של הבנת הנקרא, בעית שפה כלומר רצף מילים לקוי, הבעה בעל פה דלה, בעיה בזיהוי צליל של אות (בעיות פונולוגיות) יכול להיות שבעצם מדובר פה על משהו שהפרעת הקשב והריכוז היא משנית לו?

זיהוי צלילים

היי אפרת! אני יודעת שלא אמרת אבחון נוסף, אני רק שאלתי עם יש עוד משהו שעדיין לא עשיתי, אולי קיים אבחון שכדאי לעשות, ואני לא יודעת עליו. בדרך כלל ולרוב יש בעיה בהבנת הקריאה כי קשה לו לקרוא, וכן אני כמעט בטוחה שקשה לו לזהות צלילים בקריאה, כשאנחנו קוראים ביחד, לא תמיד הוא מזהה את הצליל וכשהוא אומר, הוא שואל אותי עם זה נכון, יש לו בלבול בקרית צלילים, וגם קשה לו באותיות סופיות כמו: ן, ם, ה וכ"ו ביי פזית

יקירה - דיברו בתוצאות האבחון

במקרה על דיסלקסיה? הוא מגלה את כל התסמינים. אני חושבת שמאוד כדאי לפנות לניצן יכול להיות מאוד שהדיסלקסיה היא ההפרעה הראשית והקשב הוא כתוצאה (מאוד נפוץ), פני לניצן ברעננה טלפונית, הסבירי שאת מעוניינת באבחון נוסף ללקויות למידה והדגישי שאת מעוניינת במאבחן המתמחה בלקויות למידה. קדימה! אני מחכה לעדכון. אפרת

דליה.ד

New member
אבחון פסיכו דידקטי

רציתי לשאול בן כמה בנך, פזית. אולי כדאי לעשות אבחון פסיכודידקטי מקיף ולא רק אבחון לגילוי לקויי למידה, מכיוון שאני מתייחסת לתחושת הכישלון שלו ולפרפקציוניזם שלו שגורם לו להרגיש כך. אבחון פסיכו דידקטי שחלקו נערך על ידי פסיכולוג וחלקו ע"י מאבחן דידקטי יתן תמונה בהירה על תהליכי חשיבה ועל תהליכים רגשיים שהילד נמצא בהם ואולי זה ייתן מידע להורים כיצד לעבוד עם ילדם בנוגע לתחושת התסכול ואי שביעות הרצון של הילד. האם ניצן עורכים אבחונים כאלה? או שמא הם מתמקדים רק בצד הדידקטי? לפי דעתי לילד יש קשיים רגשיים לא פשוטים שיכול להיות שגם הם גורמים לו לקשיי למידה, כשלון גורר כשלון גורר חוסר מוטיבציה, גורר תיסכול, חרדה וחוזר חלילה המעגל מתחיל מחדש.

למעלה