שלושה ימי הולדת של קיציים

איזה מדהים הוא

פשוט כל כך מצחיק.
&nbsp
משום מה מוזר לי נורא שהוא הופיע ביוסי וג'אגר. מעניין אותי לראות איך הוא היה שם.

ה21 ביוני

היום יום ההיפוך הקיצי – היום הארוך ביותר בשנה (בחלק הצפוני של כדור הארץ).
חוץ מזה, זה גם יום הסקייטבורד הבינלאומי.

ג'ולייט לואיס- Juliette Lewis

חוגגת יום הולדת 42, ידועה בעיקר כשחקנית קולנוע ומוסיקאית. היא בתו של השחקן ג'פרי לואיס.
היא התפרסמה לראשונה בסדרה "שנות הקסם" כאשר השתתפה ב-3 פרקים.
השתתפה בסרטים הידועים "פסגת הפחד" ו"רוצחים מלידה".

הופיעה בסדרות הבאות: שמי הוא ארל, דראמה וגרג ועוד סדרות בתפקידים משניים.
השנה היא משחקת ב-2 סדרות: סודות ושקרים (Secrets and Lies) ו- Wayward Pines

ג'ולייט לואיס יצאה תקופה ארוכה עם בראד פיט ששיחק לצידה ב-2 סרטים (קליפורניה, נערה נבגדת). לבסוף התחתנה עם גולש הסקייטבורד סטיב ברה, אך הם התגרשו.

ג'ולייט לואיס ידועה בבחירה שלה להיות סיינטולוגית.
כמו כן, לצד סרטיה והסדרות בהן היא משחקת היא מופיעה עם להקה בשם "The New Romantiques".

דיוויד מוריסי- David Morrissey

דיוויד מוריסי נולד ב-21 ביוני 1964 בליברפול. הוא שחקן ובמאי קולנוע אנגלי.
מוריסי למד משחק ב-Everyman Youth Theatre ובגיל 18 התקבל לשחק בסדרה הבריטית "קיץ אחד" והפך להיות מוכר וידוע ברחבי בריטניה.
לאחר סיום הסידרה החל ללמוד באקדמה המלכותית ולשחק בלהקה השייקספרית המלכותית.

הוא השתתף בסרטים רבים, בין היתר: המנדולינה של קפטן קורלי.
הוא השתתף במיני סדרה "תבונה ורגישות" וכרגע אפשר לראות אותו משחק את המושל בעונה השלישית של "המתים המהלכים".
כמו כן, הוא השתתף בסדרה ד"ר הו בפרק שנקרא "הדוקטור הבא", וכן בסדרה "ת'ורן".

דיוויד מוריסי היה נשוי לאסתר פרויד, בתו של הצייר לויסאן פרויד ונולדו להם 3 בנות.

מרדית בקסטר- Meredith Baxter

נולדה ב-21.6.1947. מרד'ית היא שחקנית ומפיקה אמריקאית.
היא נולדה בשם מרדית אן בקסטר בדרום פסדינה, קליפורניה, בתם של שחקנית קומדיות המצבים וויטני בלייק וטום בקסטר שהיה קריין רדיו.
מרדית בקסטר ידועה בעיקר מהסדרה "קשרי משפחה" בה שיחקה את אם המשפחה. כיום משחקת בסדרה "למצוא את קרטר".
היא הייתה נשואה 3 פעמים לגברים (שלושתם שחקנים) ולאחר גירושיה האחרונים יצאה מן הארון. בת זוגתה היא Nancy Locke. יש לה 5 ילדים מ-2 אבות שונים.

עוד עובדה מעניינת היא שהיא שיחקה את אמו של מייקל ג'יי פוקס ב-2 סדרות: גם ב"קשרי משפחה" וגם ב"ספין סיטי"- אמא תמיד נשארת אמא

כריס פראט - Chris Pratt

השחקן האמריקאי חוגג היום יום הולדת 36.

בין 2002 ל2006 הוא שיחק בתפקיד קבוע בסדרה Everwood בתור ברייט.
ב2006 ו2007 הוא שיחק בתפקיד אורח מתמשך בתשעה פרקים של הסדרה הOC.
החל מ2009 ועד 2015 הוא שיחק בסדרה מחלקת גנים ונוף בתפקיד אנדי. ברוב העונות התפקיד היה ראשי וקבוע, בעונות האחרונות הוא לא הופיע בכל הפרקים בגלל אילוצים של הקריירה הקולנועית שלו.
בשנים האחרונות הוא הפך להיות שם גדול בסרטים גדולים בהוליווד. ב2011 הוא שיחק תפקיד דרמטי חשוב בסרט מאניבול לצד בראד פיט. ב2012 הוא שיחק בסרט כוננות עם שחר.
ב2014 הוא שיחק בתפקיד ראשי בסרט שובר הקופות שומרי הגלקסיה ודיבב את הדמות הראשית בסרט המצליח סרט לגו. השנה הוא שוב כיכב בסרט שובר קופות, עולם היורה.

ב2009 הוא התחתן עם השחקנית אנה פריס (מת לצעוק, Mom). ב2012 נולד בנם.
לפני שהקריירה שלו זינקה הוא עבד בעבודות שונות כמו חשפן והיה חסר בית לתקופה מסוימת.

אריקה דוראנס - Erica Durance

השחקנית הקנדית חוגגת היום יום הולדת 37.

היא ידועה בעיקר בזזכות תפקידה בסדרה סמולוויל בין השנים 2004 ל2011. היא שיחקה בסדרה היא מעונתה הרביעית וגילמה את הדמות הידועה של לואיס ליין.
החל מ2012 היא משחקת בתפקיד ראשי בסדרה הקנדית Saving Hope.
בעבר היא שיחקה בתפקידי אורח בסדרות סטארגייט, אנדרומדה, אספן הנשמות ועוד.

היא הייתה נשואה בין 1996 ל1999 לווס פרקר. ב2005 היא התחתנה עם השחקן דייוויד פלפי. יש להם בן אחד משותף ובן אחד מנישואיו הקודמים של פלפי.

קרי פרסטון - Carrie Preston

השחקנית האמריקאית חוגגת היום יום הולדת 48.

בין 2008 ל2014 היא שיחקה את הדמות משנית אך קבועה של ארלין פאולר בסדרה דם אמיתי.
בין 2012 ל2014 היא שיחקה תפקיד אורח מתמשך של 6 פרקים בסדרה מבוקש (Person of Interest) – גרייס הנדריקס בת זוג של הדמות בסדרה שמגלם בעלה.
מ2010 עד 2014 היא השיחקה את הדמות האורחת המתמשכת אלסבת' טסקיוני בסדרה האישה הטובה. על תפקיד זה היא זכתה בפרס אמי.
ב2015 היא שיחקה בתפקיד קבוע בסדרה הקומית Happyish ברשת Showtime.
בשנה הקרובה היא תשחק בתפקיד ראשי בסיטקום Crowded שצפויה לעלות בתחילת 2016 ברשת NBC.
היו לה הופעות אורח בסדרות רבות, בין היתר חוק וסדר: כוונה פלילית, אבודים, Wonderfalls, מרפאה פרטית, The Following, עקרות בית נואשות. היא גם שיחקה בכמה סרטים.
*בעקרות בית נואשות ובסרט Transamerica היא שיחקה את אחות של הדמות שגילמה פליסיטי הופמן.

יש לה חברת הפקת סרטים עצמאית בשם Daisy 3 Pictures ביחד עם מפיק הסרטים מארק הולמס והתסריטאי ובמאי ג'יימס ואסקז. דרך חברה זאת היא הפיקה וביימה כמה סרטי אינדי.
היא נשואה לשחקן מייקל אמרסון (אבודים, מבוקש) מאז 1998.

לנה ואשובסקי - Lana Wachowski

התסריטאית, במאית ומפיקה חוגגת היום יום הולדת 50.

היא ואחיה אנדי ידועים מאוד בתור יוצרי סרטים. ב1999 הם יצרו (הפיקו, כתבו וביימו) את הסרט המצליח המטריקס ולאחר מכן יצרו את סרטי ההמשך שלו.
לפני כן הם כתבו ב1995 את התסריט לסרט המתנקשים (בכיכוב סילבסטר סטאלון ואנטוניו בנדרס) וכתבו וביימו את הסרט קשורות ב1996.
סרטים נוספים שלהם הם V for Vendetta ב2006 (אותו הם לא ביימו), Street Racer ב2008, ענן אטלס ב2012 ועלייתה של ג'ופיטר ב2015. חלק מסרטיהם נכשלו וחלק הצליחו במידה מסויימת, אך אף אחד לא נחשב למצליח כמו המטריקס.
השנה יצאה סדרת הטלוויזיה Sense8 אותה הם יצרו ביחד עם ג'יי מייקל סטרצ'ינסקי (יוצר בבילון 5) עבור רשת נטפליקס. הם כתבו את הפרקים יחד עם סטרצ'ינסקי וביימו את חלקם.

לנה היא טרנסג'נדרית. במהלך העבודה על סרטיהם הראשונים היא הייתה ידועה בתור לארי והזדהתה כגבר. היא ואחיה חלקו קרדיט משותף בתור האחים ואשובסקי. במהלך שנות ה2000 היא החלה תהליך להפוך לאישה. היא ואחיה שמרו על פרטיות רבה בתקופה זאת. רק ב2012 לנה הופיעה בפומבי כאישה במהלך מסע הפרסום לסרט ענן אטלס.
ב2012 היא קיבלה פרס מטעם הקמפיין לזכויות אדם על נראות.

דאג סאוואנט - Doug Savant

השחקן האמריקאי חוגג היום יום הולדת 51.

בין השנים 1992-1997, סאוואנט כיכב בתור מאט פילדינג,הומוסקסואל מחוץ לארון, בסדרת הדרמה מלרוז פלייס. זאת הייתה אחת הדמויות הראשונות של גבר הומו מחוץ לארון שהיה בתפקיד קבוע בסדרת טלוויזיה אמריקאית.
בין 2004 ל2012 הוא שיחק בתפקיד קבוע בסדרה עקרות בית נואשות בתפקיד טום סקאבו, בעלה של לינט. בעונה הראשונה של הסדרה הוא נחשב שחקן אורח ובשאר הסדרה היה שחקן קבוע.
היו לו הופעות אורח בסדרות רבות, בינהן פיירפלי, מחשבות פליליות, הוואי 5-0, ווגאס, CSI, ניפ-טאק, 24, NYPD, JAG, NCIS ועוד
הוא שיחק בסרטים זאב צעיר (1985), Masquerade (1988), גודזילה (1998) ועוד.

הוא נשוי לשחקנית לורה לייטון (גם שיחקה במלרוז פלייס ושחקנית קבועה בשקרניות קטנות) מאז 1998 ויש להם שני ילדים. יש לו גם שני ילדים מנישואיו הראשונים.

ג'סי סמולט - Jussie Smollett

השחקן האמריקאי חוגג היום יום הולדת 32.

הוא ידוע בעיקר בזכות תפקידו הראשי בסדרה המצליחה Empire שהתחילה השנה. בסדרה הוא מגלם את ג'אמאל ליון.
הוא התחיל לשחק כילד. ב1992 הוא שיחק בסרט The Mighty Ducks (אלופים על הקרח) לצד אמיליון אסטבז וג'ושוע ג'קסון.
ב1993 הוא דיבב תפקיד קבוע בסדרת האנימציה Cro.
ב1994 הוא שיחק בתפקיד קבוע בסיטקום On Our Own ביחד עם שלושת אחיו ושני אחיותיו. לסדרה הייתה רק עונה אחת.
לאחר ביטול הסדרה הוא לא שיחק כמעט עשרים שנה עד 2012 אז הוא שיחק בסרט הקומדיה רומנטית להטבית The Skinny.
לפני שהתחיל לשחק באימפריה היו לו הופעות אורח בנקמה ופרויקט מינדי.

כמו בן דמותו באימפריה הוא זמר וכותב שירים. הוא הוציא אלבום ב2012 וצפוי להוציא עוד אחד בעתיד הקרוב.
אביו הוא יהודי ממוצא רוסי פולני ואמו אפרו-אמריקאית.
כל חמשת אחיו ואחיותיו שיחקו בטלוויזיה בסדרה On Our Own, חלקם עשו רק הופעות מעטות מעבר לכך או כלום, אך אחיו ג'ייק סמולט שיחק בתפקיד קבוע בסדרה קצרת הימים The Middleman, ואחותו ג'ורני שיחקה בתפקידי משנה בסדרות דם אמיתי (בתור ניקול, בת הזוג של סאם), אורות ליל שישי והורים במשרה מלאה.
הוא יצא לאחרונה מהארון לגבי הנטייה המינית שלו (כפי שאורן דיווח לנו).
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=109&messageid=178021053

מגי סיף - Maggie Siff

השחקנית האמריקאית חוגגת היום יום הולדת 41.

היה לה תפקיד משנה חשוב בעונה 1 של Mad Men (ב2007) והיא עשתה כמה הופעות אורח בהמשך הסדרה.
היא שיחקה בתפקיד ראשי בסדרה בני האנרכיה מ2008 עד 2013. היא גילמה את טרה נולס.
בעבר היו לה הופעות אורח בסדרות חיים על מאדים, ניפ-טאק, האנטומיה של גריי, משמרת שלישית ועוד.

אביה הוא יהודי. היא החתנה בשנת 2012 ונולדה לה בת ראשונה ב2014.

קול קורא לנחמדים ונחמדות

אז...
יש לי קצת בעיה שלפעמים קשה לי לוותר על לציין לאנשים מסוימים את היום הולדת בפינה. ולפעמים יש המון אנשים עם יום הולדת באותו יום.
עדי
נורא נחמדה ועוזרת לי לאחרונה. אני מוצא מראש מי מהאנשים שיש להם יום הולדת אולי רלוונטים עבורה ונותן לה משימה או שניים ליום.
ועדיין יוצא שאני משקיע בזה יותר מידי זמן.
ונכון שהגיוני שאני פשוט אסתפק בלכתוב הרבה פחות על כל אדם או פשוט לוותר על לכתוב על יותר אנשים... אבל זאת אובססיה, אין לי באמת שליטה על עצמי.
&nbsp
אז אם מישהו מכם מוכן גם לעזור קצת. לקבל פעם ביום איש או אישה לכתוב עליה קצת. או אפילו פעם ביומיים או משהו כזה. ואני אנסה כמובן להתאים לאנשים שחקנים שהם בעצם מכירים מסדרות שהם רואים...
לא חייבים לכתוב במידה שאני כותב (אם כי לפעמים גם אני כותב ממש קצת) וגם לא חייבים להוסיף תמונות למי שאין כוח.
&nbsp
אז מי שמוכן לעשות את זה שיכתוב לי כאן או יכתוב לי במסר.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
נ.ב. לא אין תשלום על זה, אפילו לא בתפוזים

תודה רבה

וכן, התכוונתי שאני אשלח אליך על מי לעשות.
אני מראש עובר על כל יום ובודק אילו שחקנים (ותסריטאים לפעמים) נראה לי שווה לעשות משהו (לא דווקא לפי מה שאני צופה, אלא לפי המידה שבה הם עשו טלוויזיה)
יש ימים כמו ה22 ביוני שיש בהם כמות עצומה של שחקנים שנולדו בה.
אני אהיה איתך בקשר במסרים.

תודה גם לך

לפחות איתך אני זוכר יחסית טוב אילו סדרות (מעטות...) אתה בעצם ראית.
חוץ מזה אני חושב שאני יודע את סוג השחקנים שאתה מעדיף.
אבל בכל מקרה אני אהיה איתך בקשר במסרים לגבי זה.

למעלה