שלושה ימים שקטים

שלושה ימים שקטים

עברו עלי שלושה ימים של רוגע. לא כעסתי ולא התרגזתי על אף אחד. היה לי זמן לעצמי וגם סבלנות לאחרים. לא הלכתי לאירועים חברתיים שאין לי כוח אליהם. זאת ההמנעות שלי. רק להיום אני בכוונה לשמור על עצמי ולהמנע ממה שמזיק לי. אמן, כן יהי רצון! ההמנעות שלי היא מאנשים, מקומות ומצבים שמזיקים לי.

ומה עושים כש..

האדם שממנו את צריכה להמנע,זה שמזיק לך לא בבכוונה,הוא אותו אחד שבזכותו התרוממת בפעם הקודמת?אותו אחד שאת כל כך כל כך אוהבת?

zoro3

New member
רק להיום של מכורים אנונימים

7 בספטמבר טינה וסליחה "במקום בו היה עוול, התכנית מורה לנו את רוח הסליחה." באנ-איי אנו מתחילים לתקשר עם העולם שסביבנו. אנו כבר לא חיים בבידוד. אבל השחרור מהבידוד תובע מחיר: ככל שאנו יוצרים יותר קשרים עם אנשים, כך יש יותר אנשים שדורכים לנו על היבלות. נסיבות כאלה יוצרות טינה. טינה, מוצדקת או לא, מסוכנת עבורנו. היא מאיימת על ההחלמה הנמשכת שלנו. ככל שאנו שומרים יותר טינה, אנו נעשים מרירים יותר, ובסוף, הטינה הזו עלולה להרעיל אותנו. כדי להישאר נקיים, עלינו למצוא דרך להשתחרר מהטינה. עלינו למצוא את היכולת לסלוח. אנו מפתחים את היכולת הזו על-ידי עבודה על הצעד השמיני והצעד התשיעי, ואנו מטפחים אותה על-ידי עשייה סדירה של הצעד העשירי. לפעמים, כשאנו לא מוכנים לסלוח, כדאי לזכור שגם אנו נזדקק פעם לכך שמישהו יסלח לנו. כולנו עשינו פעם דבר כזה או אחר שהצטערנו עליו מכל הלב. וכולנו נרפאנו ושמחנו כאשר האחרים קיבלו את הכפרה הכנה שלנו. קל יותר לפתח סלחנות כשאנו זוכרים שאנו עושים כמיטב יכולתנו ושיום אחד, גם אנו נהיה זקוקים לסליחה. רק להיום: אפטר מהטינה שלי. כיום, אם אנשים עושים לי משהו רע, אני סולח, כי אני יודע שגם אני צריך שיסלחו לי.

OA ענת

New member
להיום של OA

אף אדם לא צודק בהטלת צנזורה על אדם אחר או בגינויו. מפני שאף אדם אינו מכיר באמת את האחר. סר תומס בראון. קל לגנות את הללו שחטאו, אבל אין צדק בשיפוט כזה. איני יכול לדעת כיצד אדם אחר מרגיש איזה ניסיון חיים יש לאדם זה. כמה שאני לא רוצה לחשוב על כך, ניצול ילדים והזנחתם הם רעות שהיו אתנו כבר זמן רב. האם אני כ"כ בטוח ב"רע" שטבוע באדם שמתפרץ בהתקפה ללא גירוי. ברור, שאיני חייב לעמוד בשקט ולהרשות שישתמשו בי כמנגב רגליים, אבל אני צריך ליישם את מידה אחת לכל בני האדם. כשאני לומד באו.אי, להודות בשגיאות ובמעשים הרעים שלי, ואני מבקש סליחה מעצמי ומאחרים, אני יכול לעשות לא פחות מזה ולבקש את אותה הומניות גם לגבי אחרים. להיום: זה לא בשבילי לשפוט איזה שהוא אדם.

שאלה קשה...

ומה עם החלפת השם שלך??? אולי אם זה לא בכוונה אפשר לסלוח ואולי צריך כדי לשמור על עצמך להמנע ממנו...

למעלה