שלושה וחצי שבועות

שלושה וחצי שבועות

הוא לא ראה אותה שוחח איתה בטלפון כשהיא התקשרה אתמול ביקשה ממנו לבוא לקחת אותה לשבת הוא אמר שלא מרגיש טוב (קבוע הוא "גוסס") התקשרה אליו בערב ענתה לו אחת מחברותיו (יש לו הרבה ,לא אחת קבועה) קשקשה איתה היום התקשרה שוב סיפרה לו שנוסעת עם אמא לטייל ואני מתפוצצת בתוכי היא קלטה שאלה מה קרה? אמרתי -" כלום סתם עצבנית" "אמא אל תהיי עצבנית" השיבה ונתנה
בעוד שנה שנתיים הוא יאמר - לא אכפת לה ממני בכלל מתקשרת רק שרוצה משהו (בדיוק כמו שאומר על הבנים) ואני כתמיד בליבי אענה - מה שבישלת תאכל! כל כך עצוב לי על הילדה שלי שיום אחד תפקח את עינה ותבין מי הוא ומה עשה כדי להרחיק אותה כמו שהרחיק אם האחים שלה ואני שותקת לא אומרת מילה זה הרי אבא שלה
| ניצת שהיתה חייבת להוציא |

spivak12

New member
שחררי אותו .....

ניצת יקרה, הכאב והכעס שלך מובן וברור. עם זאת עצתי לך, אל תקחי אחריות למעשיו. גם אני הייתי במקום הזה שאת מתארת, רואה כיצד הוא פוגע, מנסה לגונן, לעטוף להשכיח. צוברת את כל הכעסים אלי. עד שהבנתי כי ילדים הם עם נבון וחכם. עליהם להבין כי אמא נוהגת באופן אחד ואבא נוהג באופן אחר. בהתאם למה שתקבל ממנו זה מה שתתן. כלל אין זה מה משנה מה יאמר, כי יפה אמרת שמה שבישל זה מה שאוכל. שמחי במערכת היחסים הנפלאה שיש לך עם בתך והקפידי ליהנות ממנה בכל רגע וכל שניה.

הוא משוחרר כבר מזמן ../images/Emo8.gif

וגם לא לוקחת אחריות על מעשיו רק שמחה שאיני איתו היו ימים שניסיתי לייפות עבורם אבל הבנתי שזו שטות... היום לא מייפה אם הם כועסים אני גם תומכת בכעס רק מסבירה - זה האבא שלכם קבלו אותו כמו שהוא...הוא אוהב אתכם אבל יש לו דרכים משונות לומר שהוא אוהב... זה המעט שיכולה לעשות עבורם...

s h o o s h a

New member
בל ייעצב לבך

יש לבתך אמא נפלאה שממלאה את חייה ומשתדלת לגונן עליה מפני המכאובים אינה מסיתה אותה נגד האב ונותנת לו לעשות את כל ה"עבודה" בעצמו מאמינה שבתך מבינה את אשר היא רואה חשה את ההבדלים ביחס אשר היא מקבלת ממך וממנו ניצת, את בחירותיה היא תעשה בבוא היום והיום לא רחוק היי שלמה עם עצמך ואל תעצבי היי מאושרת בחלקך היי גאה על הדרך בה את מחנכת את ילדייך וכמו טווס, הרשי לעצמך להשוויץ שילדיך הנם כמו שהם רק בזכותך (בדיוק כפי שאני עושה ואומרת)
אוהב כזה, מחזק ומפרגן, מכל ה

r e d head

New member
../images/Emo24.gif

זה קשה לכאוב את האכזבה של הילדים. זה הרי אבא שלה, כפי שכתבת. רק שהוא כנראה שוכח לפעמים....וההפסד שלו.

michaly44

New member
ניצת על טיפשים לא כואבים...

והוא הגוסס שלך אידיוט..שיפסיד את הילדה. והאשמה היא רק שלו. לעומת זאת..לילדה יש כאבי גדילה ומציאות ועל זה קשה לסלוח. ברור לי שאת איתה ונורא עצוב לראות את האכזבה שלה.. אולי כדאי ללמד אותה לא לצפות יותר מידי? לא יודעת איך עושים את זה... עצוב לראות אותם גדלים מהר מידי ולומדים מהר מידי לא לצפות מהורה לכלום. אז חוץ מחיבוק וירטואלי...

ילדים הם שרדני גדולים

וכשהם גדלים הם מפתחים עם כל אחד מההורים את היחסים הנראים להם.מה שנשאר לנו זה לא להיות המזיקים.כשהם באים ומספרים לנסות ליפות את המכוער.כי בסופו של דבר לבריאות הנפש שלהם הם צריכים גם אותך וגם את אביהם ולמרות כל מה שהוא עושה

פעם חשבתי כמוך אסתי

וניסיתי לייפות... עד שהבן הבכור שלי אמר לי : "אמא ,מה את מתרגזת ? את לא רואה שהוא מנסה לעשות הכל כדי שתהיי תלויה בו?" הוא היה אז בן 14 ,שנה לאחר הגרושים אז הבנתי שילדים רואים הכל ולנסות לייפות זה פתטי ... מאז מחד מזדהה עם כאבם ומאידך מזכירה להם את עצם היותו אביהם שאוהב בדרכו המשונה... והיום הבנים - מחד אוהבים אותו ויחד עם זאת חשים כלפיו רחמים וחבל...

מאדי 1

New member
לא כל אמירת אמת היא "הרעלה"

נכון שזה נורא כשהורה מרעיל את הילדים נגד ההורה השני בתור "אמצעי לחימה". אבל זה לא אומר שאת לא יכולה להגיד כלום כשאת רואה שהוא עושה לה עוול *כי גם היא רואה את זה* גם אני הייתי בגישה הזו ולקח לי שנה להבין שאני משדרת לה שהיא לא יכולה לשתף אותי במצוקות שלה כשזה נוגע לאבא שלה. והגעתי להחלטה לשנות את הגישה לטובתה. כשאמרתי עליו "דברים לא יפים" אבל נכונים ובצורה מבוקרת, בעצם הראיתי לה שהיא יכולה לשתף אותי, ושאני לא אצדד בו בכל מחיר או סתם אשתוק רק בגלל שהוא אבא שלה. מספיק שהוא לא חוסך בשקרים ומסלף את המציאות כי כך נוח לו, אני לא צריכה "לשתף פעולה" ולהחליק דברים שפוגעים בה. בסך הכל זה לא גורם לה לשנוא אותו, אלא להשלים עם החסרונות שלו, ולהבין שזה בסדר לאהוב מישהו ובאותו זמן גם לראות שיש לו מגרעות כמו לכל אחד אחר.

מסכימה איתך

שאמירת אמת אינה הרעלה ויחד עם זאת הילדה לא שידרה מצוקה ועל כן אין סיבה שאעמיד אותה מול האמת... בתגובותי הקודמות יש תמונה ברורה יותר - מחד תומכת במצוקתם כשהיא מובעת ומאידך שומרת על מעמדו כאביהם

amigor

New member
שבוע טוב, ניצת ../images/Emo141.gifשושן

מעניין והנני בא לשאול לשלומכם, וקול קורא לי מרחוק, רע לידידתי. למה יעצב ליבך אישה, אמרו לך כאן הכל, ימים יגידו. קבלי
והרימי
וגם לכם בני הבית לחיי המחר, שיפציע בלבנו אורות של כל משאלות הלב! שבוע טוב ומזל טוב!

רות 2

New member
ועל זה נאמר......

יש הבדל תהומי בין להיות ...אבא/אמא...... לבין להיות הורה..... אמרו כאן הכל...... ולכן רק אוסיף את חיבוקי ..... (רות שמאמינה כי רק ילדים מרגישים ההבדל בין שם התואר...אב/אם לבין תיפקודו של נושא התואר...)

ophra

New member
לפעמים צריך להגיד

גם את הדברים הקשים אפילו את אלו שחשבת שלעולם לא תגידי.... כדי שהיא תדע, ואולי-אולי תצליח בעצמה גם קצת לשחרר. היא עלולה להמשיך להעביר את שנות ילדותה ונעוריה בנסיונות "לרדוף" אחריו "לרצות" אותו "לזכות" בסימני אהבה ממנו בלי להבין ששום דבר שתעשה (או לא תעשה) לא ישנה אותו. אם תסבירי לה תדברי איתה זה יהיה קשה, נכון אבל יתכן ותחסכי לה כך שנים ארוכות של כאב וגם לך.... זו רק המלצה כמובן אבל אני מכירה מקרים שזה עבד.... עפ

ואוו

העלת כאן נקודה שלא חשבתי עליה... " היא עלולה להמשיך להעביר את שנות ילדותה ונעוריה בנסיונות "לרדוף" אחריו "לרצות" אותו "לזכות" בסימני אהבה ממנו בלי להבין ששום דבר שתעשה (או לא תעשה) לא ישנה אותו." רק איך עושים את זה? את השיחה הזאת? ואללה לא יודעת נתת לי חומר למחשבה

blonda3

New member
יש אבות../images/Emo150.gif

שבתקופות מסויימות בחייהם מתנתקים מילדיהם.... מכל מיני סיבות מאד קשה שלא לבקר אותם מאד קשה להבין אותם ואולי קשה יותר לעמוד מול הילדים ולתת להם תשובות למה ומתי ואיפה וכו'.... אבל-מסתבר שזה אפשרי. מנסיון. נ.ב. כתבתי לך פעם ניצת על הקוויום המקבילים שעוברים בינינו... אז גם הפעם... גם אצלי הבת שלי לא ראתה את אבא שלה 3 וחצי שבועות.... (אבל לאור הנסיבות אצלינו אולי מוטב שכך
)

ס י ו ן1

New member
סליחה על האיחור ../images/Emo24.gif ../images/Emo25.gif

מקוה שאת מרגישה יותר טוב עד כמה שניתן במצבים כאלה שאין להם תקנה..

כל הכבוד לך....../images/Emo23.gif

אין הרבה מה להוסיף... אמרת הכל.. עוד כמה שנים היא תבין והוא יבין היא תבין- שלא הפסידה כלום(חוץ מאבא- אבל עם אבא כזה...עדיף...) והוא יבין- שהמחיר לזלזול שלו היום- הוא מחיר יקר לעתיד. ואת יקירתי- כל הכבוד על האיפוק השתיקה יפה לחכמים- אמר מישהו

למעלה