שלופ שלום ושאלה

2kiku

New member
שלופ שלום ושאלה

היי,אני בת 28 ולפני כשנתיים התחילו לי טיקים,קפיצות בצוור במשך תקופה של כמה חודשים שהיה די חריף יום יומי ומביך. זמן מה אחרי זה הרגליים לא הלכו כמו שצריך במשך כחודשיים, אכשיו יש לי התכווצויות בשרירים, שגורמות לתנועה, כמו הרמה של היד אני מוציאה לפעמים לשון וזה בא ללא כוונה כמובן. ולפעמים אני מוציאה צרחה קצרה וקולנית בתגובה על מחשבה לא נעימה שחותרת לה אי שם, היתה לי חברה שסרחה ובמשך שנה כחודש כל פעם שעלתה בזיכרוני היתי צריכה לקלל לקלל אותה, זה פשוט יצא, אפילו שרק ''ריחפתי מעל זכרונה'' חייבת להודות שההקלה מיידית, אני מוציאה קולות ועוד כול מיני דברים כאלה מוזרים קראתי שתסמונת טורט מכילה בתוכה את הדברים האלה אבל היא מתחילה בילדות האם זה אפשרי בגיל מאוחר יחסית כשלי? הלכתי לנרולוגית עשיתי מ.ר.אי, וכו, לא היה כלום והפסקתי את הבדיקות מחמת יאוש, אשמח מאוד לתשובה תודה

שלום לך
חשוב לבדוק האם במהלך שנות הילדות

היו סימנים אחרים שקשורים לתסמונת טוראט? אכן, תסמונת טוראט מופיעה בילדות ואף מוגדרת בספרות הרפואית כהפרעת התפתחות. עם זאת, יכול להיות שבילדות היו סימנים ממש קלים, שלא הפריעו ולכן לא שמו אליהם לב. בכל מקרה - אין בדיקת מעבדה או בדיקה אחרת שיכולה לאמת שמדובר בטוראט ומטרתה של בדיקת MRI היא לשלול בעיות אחרות. אני מציעה לבדוק מול הוריך, חברי ילדות ובני משפחתך - האם היו טיקים כלשהם (גם אם קלים), האם סבלת מהפרעת קשב או מהפרעה טורדנית כפייתית (כולל מחשבות טורדניות)? האם סבלת מבעיות תחושתיות בילדות או מבעיות התפתחות כלשהן? אם התשובה לאחת מהשאלות חיובית - אזי, שכדי לגשת לרופא מומחה (נוירולוג או פסיכיאטר) שמכיר תסמונת טוראט ולהתייעץ לגבי הטיפול. מצרפת קישור לרשימת רופאים ומרכזי אבחון וטיפול אליהם תוכלי לפנות.

2kiku

New member
הייתי די בעייתית

בגיל צעיר- 4-5 דפקתי את הראש בקיר כשלא קיבלתי את האוכל שלי. ובכללי עד גיל שבע לא כול כך תיקשרתי. יש סיבות שמעולם לא אובחנתי ואני אמנע מלפרט בכול מיקרה אני מניחה שכן, היו לי אי אלו בעיות התפתחות, אולי הסיבות ומהלך החיים באותה תקופה יוכל להסביר משהוא. תודה על העצה .

tzachi32

New member
גם לי

גם לי התחיל בגיל יחסית מאוחר רק לפני חודש התחלית לקלל גם בלי כוונה ז

2kiku

New member
האם

חשבת על משהוא לא נעים או משהוא הרגיז אותך אפילו לשבריר שניה לפני? או שזה ממש מהאוויר הריק. האם אתה מצליח לקצרת את הקללה להברות ראשונות?

tzachi32

New member
לפעמים

אני מנסה שהקללה לא תצא אבל אחרי כמה זמן זה מתפוצץ כמו בסיר לחץ קשה לשלוט בזה לא חושב שזה מגיע ממחשבה מוקדמת לך? איך זה? איך התחיל?

2kiku

New member
כעס

לפעמים נדמה שנדפקה לי המערכת מרוב דברים שליליים

tzachi32

New member
מבין אותך אבל

לא צריך להתיאש. אשמח לדבר איתך בפרטית, אפשר?

tzachi32

New member
מאמר נחמד

מסכים עם מה שכתוב שם מילה מילה אני מנסה לסגור את הפה או לתת לתיקים המוטורים להשתולל יותר א בל זה לא תמיד עובד

נכון.. זה ממש לא קל...

אבל אל תתייאש... מנסיון של הבן שלי עוד כשהיה ילד מדובר בהרבה אימון ובהרבה אמון בעצמך. אז כפי שנאמר "בעה תעשה ותצליח"...

2kiku

New member
מעניין עם יש ניתוח להוצאת מייתי קול או משהו

בחיי מעדיפה להיות אילמת ,אפילו החבר שלי כבר לא סובל אותי אני בוכה כמעט כל בוקר סחטתי אותו כול כך שזה רק מרגיז אותו אני רוצה להיות אילמת. האם זה אפשרי?

אני מציעה שתגשי בהקדם לרופא. יש אולי אפשרות

לעזור לך - תרופתית או פסיכולוגית. שיהיה

tzachi32

New member
גם לי יש טיק קולי מאוד חזק

אבל כשאני אוכל מסטיק זה פחות נשמע... תנסי

למעלה