שלומלום :)

שלומלום :)

שלום.. אני דיי חדשה פה , ובכל הקטע של סקס וזוגיות.. אני והחבר התחלנו לשכב לא מזמן ואני שוקלת להתחיל לקחת גלולות . רציתי לדלות קצת מידע על גלולות עוד לפני שאני קובעת תור לרופא ומתחילה בכל ההליכים הדרושים. תודה ..

היי דרדסית ../images/Emo13.gif

אולי תפרטי קצת על איזה מידע את מחפשת... אולי זה יקל על הנשים הנחמדות שכאן לנסות לעזור לך

אוקיי .. פירוט

אממ בעיקרון אני יודעת ממש מעט .. הייתי רוצה לדעת על אופן הפעולה שלהן .. איך הן משפיעות על המחזור..ו..אם יש דגשים שאני צריכה לשים לב אליהם ..

נועם m

New member
אז ככה

לגבי הפעולה: בקווים כלליים: בגלולה יש שילוב של שני הורמונים נשיים (אסטרוגן ופרוגרסטרון). הגלולות בעצם מונעות את תהליך הביוץ (שזה הזמן היחיד בחודש שבו את יכולה להכנס להריון..מניחה שאת מכירה את הסיפור...) גלולות בעצם "מסדרות" את המחזור: כשאת מסיימת חבילה (21 כדורים) יעברו בין יום ל-5 ימים (בערך) ואז תקבלי מחזור. הגלולות לרוב גם מפחיתות את עוצמת ומשך הדימום. דגשים: לקחת תמיד בשעה קבועה ולא לשכוח לקחת! מאוד חשוב כי הפעולה של הגלולות היא יומית והשפעה של כל גלולה היא ל-24 שעות. כלומר: אם שכחת לקחת גלולה ביום של הביוץ, את יכולה להכנס להריון אפילו אם לקחת בכל הימים שקדמו לכך. יכולות להיות תופעת לוואי, הן עוברות לרוב אחרי הודשים הראשונים של השימוש. שימי לב כי יכולה להיות הגברה ברעב, ואז אוכלים יותר- ואז משמינים... תמיד מומלץ להשתמש גם בקונדומים, כי הם מונעים מחלות מין, דבר שגלולות לא עושות. והכי חשוב: תוכלי לקבל את המידע המדוייק והמפורט ביותר מרופאת נשים. כדאי שתקבעי תור אפילו אם את לא בטוחה שאת רוצה להתחיל לקחת- פשוט כדי להתייעץ.

למעלה