שלומלום!

AdiGoldman

New member
שלומלום!

היי! אני מתכננת לצאת מהבית באוקטובר. בינתיים אני חוסכת את הכסף שלי כמה שאני יכולה (ואין הרבה מה לחסוך כשעובדים במקדונלדס...). יש לי כמה שאלות לשאול אתכם. 1. כמה זמן לפני, אני אמורה להתחיל לחפש דירות? כאילו, אני כל הזמן מסתכלת על מודעות ומנסה לברר פה ושם אבל כמה זמן לפני זמן המעבר המתוכנן אני אמורה להתחיל להתקשר וממש לברר? 2. האם אתם (מנסיונכם) מעדיפים דירה לבד או עם שותפים? אני אישית מעדיפה דירה לבד, אתם יודעים, בשביל כל הקטע של העצמאות והכל, רק הבעיה היא שאני לא בטוחה אם אני יוכל להרשות את זה לעצמי... לפחות לא להרבה זמן... 3. בדצמבר אני מתוכננת להתגייס (יום גיוס כללי, אני לא כזאת כשרונית שלקחו אותי לאיזה מקצוע בצבא שדורש מיונים) ורציתי לדעת האם הצבא איכשהוא עוזר בתשלום הדירה, לפחות לכאלה שלא מקבלים שום עזרה פיננסית מההורים או מאנשים אחרים. אם לא, (והרי אני לא יודעת לאן אני בכלל הולכת עד יום הגיוס עצמו), אתם חושבים שזה בכלל משתלם לי להשכיר דירה ככה?. אני מרוויחה עכשיו בסביבות האלף שקל לחודש (תלוי כמה אני עובדת) ומנסה לחסוך את הכל ובצבא אני ירוויח רק משהו כמו 400 שקל, אז איך מסתדרים? תודה עדי

1255815

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

לגבי הצבא: מניחה שתקבלי זכאי סיוע, במידה ותקבלי- המשכורת הבסיסית שלך תעמוד על 750 ש"ח, וכן מגורים- בית החייל, אימוץ בקיבוץ, דירת אל"ח, או סבסוד דירה שכורה עד סכום מסוים- שהצבא לא כ"כ שש לתת... כשתתגיסי- תחכימי יותר
זה לגבי הצבא, כל השאר אני לא יודעת, גם אני עכשיו בשבל החיפוש דירות. בהצלחה!!

sigalit33

New member
שאלות קשות...

היי עדי, אני לא רוצה לחטט או משהו, אבל למה דחוף לך כ"כ לצאת מהבית? נשמע שהתנאים הכלכליים אינם אידיאלים והגיוס הקרב... אולי כדאי לחכות עד הגיוס ולראות איך יהיה השירות הצבאי שלך. אולי תהיי בבסיס סגור ושם תוכלי להישאר כל השבוע. מאד קשה להסתדר כלכלית עם הכנסה נמוכה. צריך לזכור שההוצאות לא נגמרות בשכ"ד - יש חשבונות, אוכל וכו'. לשאלותייך - אני חושבת שבערך חודש לפני המעבר אפשר להתחיל חיפוש אקטיבי. הרבה דירות הן למעבר מיידי. אני מצאתי דירה שבועיים בערך לאחר שהתחלתי בחיפוש. לגבי לבד או שותפים, היו כאן המון דיונים בנושא. זה מאד תלוי באישיות ובאופציות הכלכליות. אולי אחרים כאן יודעים יותר על סיוע של הצבא, אני ממש לא. אבל בכל מקרה, שיהיה הרבה בהצלחה!

The Fluffster

New member
העתיד לוט בערפל

אז ככה... אני לא הייתי ממליץ לך עכשיו להתחיל להכנס לעניין של הדירה, מהסיבה הפשוטה שאת לא יודעת מה יהיה. אם תגיעי לבסיס סגור - תגורי שם כל השבוע, ומקסימום תראי את הדירה בסופי שבוע (בהנחה שלא תחזרי הביתה להורים...) מה גם שאם תגיעי לבסיס סגור, הצבא לא יעזור בכלל בשכר הדירה, שכן מבחינתו הבסיס מהווה מגורים מספיקים. אם תגיעי לבסיס פתוח - פה זה כבר מסתבך יותר. רק אם מקום המגורים שלך נמצא במרחק של מעל 100 ק"מ בקו אוירי (ולא פחות. אני מכיר הרבה אנשים שגרים 98 ק"מ מהבסיס, ונאלצים לשוטט ברחבי הארץ כל בוקר וכל ערב) מהבסיס, הצבא יעזור לך בשכר הדירה (160$, ונראה לי שזה משתנה מאזור לאזור שבו את שוכרת את הדירה). יש אנשים מישובים קרובים יותר שמקבלים את הכסף הזה בצורה חריגה, אם הישוב שלהם הוא חור שמגיע אליו עגלון פעם ביומיים כדי למכור קרח ולהסיע אנשים העירה, או אם אלא אנשים שעובדים בשעות חריגות. אבל בגלל הקיצוצים במערכת הביטחון, נוטים לאשר חריגים כאלה פחות ופחות... בכל מקרה, גם אם מאשרים לך את התוספת הזאת, תצטרכי לישון באכסניית חיילים בחודשים הראשונים - חוויה מפוקפקת (אבל בהחלט לומדים משהו על מגורים עם שותפים). בקיצור, מה שאני מנסה לומר זה שאת לפני צבא וקצת לא ברור מה יהיה איתך עוד כמה חודשים... אני כבר 5 שנים בצבא ועדיין לא ברור לי מה לעשות. עד לפני שבועיים ידעתי שלשכור דירה יהיה הדבר הנכון, אבל עכשיו עם כל ההתנתקות המתקרבת, החודשים הקרובים פתאום מאוד מעורפלים, ואני שוקל לחכות עם זה עד שהעניין ירגע. ועוד דבר: לדעתי 1000 שקל בחודש הם לא סכום שמספיק לשכור דירה, ובטח שלא 390... מקווה שעזרתי (קצת הארכתי...) ובהצלחה!

1255815

New member
אילן,

אני הייתי בבסיס עם מגורים, פחות מ-100 ק"מ מהבית, ובכל זאת הציעו לי מגורים (מממ... בחרתי בבית החייל כי הוא ליד הים
) אם היא תהיה בבסיס פתוח והבית שלה יהיה מרוחק יותר מ-100 ק"מ יתנו לה לינה חינם בבית החייל. סתם כך לא נותנים דירות אל"ח, ובטח לא סיוע בשכ"ד. ברגע שהיא תקבל זכאות סיוע (אם היא תקבל...) לא תהיה לה בעיית מגורים. לגבי בית החייל- הייתי שם שנה וחצי ונהנתי מכל רגע! בהחלט לומדים משהו (יותר ממשהו) על שותפים, היינו 8 בנות בחדר, מה שאומר- שאם כולן הגיעו אז היה קצת צפוף ליד הטלויזיה, אבל זהו! טוב, היתה שם גנבת אחת, אז פנינו להנהלה והיא העיפה אותה. עד אז שמרנו הייטב על כל 10 אגורות... אל תפחיד את הילדה

The Fluffster

New member
מותר לך,

כנראה שהיה לך מזל...
או שהתנאים בחיל האוויר באמת טובים יותר כמו שמספרים. אני רציתי לקבל לינה (כדי לחסוך 4 שעות נסיעה ביום) ובהתחלה אישרו לי כחריג (אני נמצא שם עד מאוחר...) וגרתי באכסניה אחרת (גם על הים) עם עוד 9 בנים בחדר... היה ממש מלוכלך ומגעיל, אבל לא התלוננתי (גם לא כשחזרתי כל לילה והעפתי את הקוף המיוזע וקליפות הגרעינים שלו מהכרית שלי). בסוף הצבא החליט לחסוך ואני חזרתי הביתה... אחרי הרבה פניות, תא"ל (הקצין הראשי של חיל הקשר) ניסה להתערב לטובתי ולארגן לי הלנה, ואפילו הוא לא הצליח... אז פשוט נכנעתי. רק כשהגעתי לקבע הסכימו לאשר לי... בקיצור, עדיגולדמן, אני מאחל לך הצלחה כמו שהיה למותר לה, ושלא תצטרכי לעבור את מה שעברתי... לא התכוונתי להפחיד
אבל בכל זאת, ההמלצה שלי עומדת בעינה - חכי עם ההחלטה לשנה הבאה, תראי לאן תגיעי, ורק אז תחליטי...

1255815

New member
יש לי השגות לגבי המזל שלי

כי אם היה לי אחד כזה- הייתי מקבלת בודד חריג
ולא, התנאים בחיל האוויר זה מיתוס שחייבים לשבור!
(שבר?) בחדר שלנו היתה הבנה, זה הגיע למצב שישבנו על הריצפה (על השטיח...) כי לא ידענו אם הבת שישנה מול הטלויזיה מרשה לנו לשבת על המיטה שלה... אני מאחלת לה הצלחה- לא כמו שהיתה לי, כי לא כ"כ היתה, מה שגורם לי להגיד שאם יש למישהו בעיות ת"ש שלא ילך לח"א... אבל ההמלצה הגיונית

AdiGoldman

New member
תודה על התגובות

הסיבה שדחוף לי לעבור (לסיגלית ששאלה), היא כי יש לי בעיות קשות בבית. אני לא הולכת לפרט יותר מדי אבל החלטתי שאני עוזבת כשאני בת 18 (ששזה יוצא באוקטובר), הצבתי לעצמי תאריך והחלטתי שאני עושה את זה. הפיתרון הכי טוב שיש להציע זה משהו שחברה שלי הציעה, זה שאני יגור עם אישה מבוגרת ויעזור לה וינקה וכו' וכו' (ובהתחשב בעובדה שאני כביכול כרמליסטית מפונקת - והחיפאים שבינינו יבינו חחח..) אז זה גם משהו ללמוד, ואת כל העבודות שאני יעזור, זה יהיה בתמורה ללינה. ככה זה בהחלט רעיון טוב וחברה שלי הולכת לנסות ולעזור לי לחפש..

Benjamin Turner

New member
רגע, רגע, מספיק שתגורי אתה

תמורת נקיונות וכו' היא תצטרך להוסיף לך גם משכורת (כך לפחות רשום תמיד במודעות שמתפרסמות אצלי בפקולטה לסידורים כאלה, וכך גם נהוג כשמעסיקים אופר).

AdiGoldman

New member
אני רק צריכה מקום לגור

זה כל מה שאני מבקשת. חוץ מזה שלעזור לה יהיה יותר קשה אחרי שאני יתגייס כי אני לא יודעת מתי אני יחזור הביתה. אם אני יהיה בבסיס סגור או לא, ולכן אין שום סיבה שאני יקבל על זה כסף. אני חוסכת את הכסף שלי כרגע ו ..לא יודעת, נראה.

1255815

New member
קחי בחשבון-

שלא ממש תוכלי לענות על הצרכים שלה... בטירונות ובקורס כשתחזרי הביתה- הדבר האחרון שיהיה לך כח זה להזיז ת'איברים... את תגיעי הביתה ותפלי על המיטה כמו שק בטטות, ותקומי רק אחרי 24 שעות... ומי ירצה לקחת מישהי שמגיעה פעם בשבועיים כדי לעשות כלים וספונג'ה לאישה זקנה? אין מצב להשאר בבית לפחות עד שתדעי איפה יציבו אותך? ואל תשכחי שאין לך הוצאות של נסיעות, מה שמאד חוסך!!

לגבי מה שאמרת על ההלנה בצבא

זה אכן לא עניין של מזל ולא קשור לחיל האוויר. במקרה היה לי הרבה נסיון עם זה בצבא, שירתתי בכמה בסיסים, שבפתוחים שבהם מרבית החיילים זכו להלנה - והיו בודדים שגרו במרחק של מעל 100 ק"מ. התקן כעיקרון הוא ל-70-80 ק"מ (בלי להתקנן על הק"מ פחות או יותר. גם 67 ק"מ קיבלו הלנה), אבל קיימת אפשרות לחריגים, מותנה במכתב בקשה מנומק מהמפקד. הפקידות למשל לא קיבלו הלנה, אפילו שהיו כאלו שגרו במרחק של 70 ק"מ, ולעומת זאת חיילים בתפקידים שדרשו שישארו לאחר השעות המקובלות (עד 19:00 למשל), קיבלו הלנה אפילו שחלקם גרו במרחק של 40 ק"מ וגם פחות. כנראה שאצלך היה פאק רציני, ואין לי הגדרה אחרת. אגב, יש בטאגליינס שרשור עשיר במידע שיכול לעזור למתעניין בסיוע לדיור בזמן השירות הצבאי. אני יכולה להוסיף רק שגם אם לא מאשרים בהתחלה הלנה מטעמי מרחק, אם המצב אכן לא מאפשר לך להישאר עם ההורים אפשר להגיש בקשה מיוחדת ולהצהיר שאינך גר עם ההורים. במקרה כזה מקבלים גם הלנה וגם סיוע כלכלי של חייל בודד.

thunder bear

New member
שלום עדי

מנסיון ארוך וכואב עם שלטונות הצבא.. עדיף לך להתחיל בתהליך כבר עכשיו.. מדור הת"ש זה בירוקרטיה ארוכה וכואבת. וייקח להם זמן והרבה כאב ראש לך עד שיאשרו לך את המגורים. מנסיון הכי טוב זה לקבל מגורים בקיבוץ , ולא לשכור או דירת אל"ח

1255815

New member
דווקא לא

אם היא יוצאת רק לשבתות עדיף קיבוץ, אבל מה אם היא תצא כל יום? עד שהיא לא תדע מה היא עושה ואיך היציאות היא לא יכולה לדעת מה עדיף לה...

thunder bear

New member
עם טיפה קשרים ויכולת

ניתן להשיג קיבוץ גם ליציאות יומיות... אני מיר כמה וכמה כאלה..

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כבר קיבלת כאן די הרבה תשובות טובות, אז לא נשאר הרבה מה להוסיף, ובכל זאת: היה פעם שרשור על מגורים מחוץ לבית בזמן הצבא: כל העניינים של מתי מאשרים, למי מאשרים, איך אנשים הסתדרו עם זה. השרשור הזה נמצא בטאגליינס, אז שווה לך לעיין בו. תראי, האמת המרה היא שגם אם המשכורת שלך קופצת ל-800 ש"ח בעקבות סיוע הצבא (וגם כעת, כשהיא 1000 ש"ח) - זה לבדו זה לא מספיק לשכירת דירה ברוב המקרים. זה כמובן מאוד תלוי היכן שוכרים דירה, אבל כמו שכבר אמרו כאן, יחד עם השכירות מגיעים גם שלל חשבונות: ארנונה, מים, חשמל, ועד בית, וזה עוד לפני שקנית לעצמך את העגבניה הראשונה. זה מעולה שאת חוסכת עכשיו, וזה באמת יוכל לשמש אותך בשלב מאוחר יותר, אבל באמת כדאי לראות להיכן תתגייסי. ייתכן שבאמת תגיעי לבסיס שהוא או סגור או רחוק מהבית ויכול להציע מגורים - מה שיפתור לך את הבעיה של לגור עם ההורים.

למעלה