שלומלום...

lilooshit

New member
שלומלום...../images/Emo140.gif

אני ממש אשמח אם תנתחו את כתב ידי, הטקסט שכתבתי יצא קצת דפוק, הייתי במצב כפית רציני כשכתבתי אותו, אבל אני מניחה שאין לכך כל חשיבות... שחכתי לציין שאני בת 13.5 בכיתה ח´. תודה רבה!
לילוש

lilooshit

New member
ועוד אחד....

כדי להבין למה הכתב שלי משתנה מטקסט לטקסט...

ליטן א

New member
אוקיי, אני נכנע..

(את ההודעה הזאת יש לקרוא רק אחרי שקראתם את ההודעה הקודמת שלי) ה"ל" בסדר גמור.. (באיזה הפרש זמנים כתבת את שני המכתבים?) השורות הפעם יורדות ברוב המקרים, ולא קמורות-קעורות-זיגזגיות כמו קודם.. השוליים העליונים נורמאליים השוליים הימניים נורמאליים במרחק, ואפילו די ישרים.. השוליים השמאליים עדיין רחוקים, ומעניין שרק בשורה שהיא כתבה את השם שלה, היא המשיכה עד לסוף השורה.. אבל שוב.. צירוף מקרים? תת-מודע? תחליטו לבד.. ה"ת" שלה הופכת ל"ח" (דוגמא מצויינת יש במילה "שתצליחו" בשורה 6) ה"ש" שלה משתגעת ומצד שני: שוב פעם התיקונים, שוב פעם ה"ע" השוכבת, שוב פעם ה"ף" הסופית הנתמכת (והפעם הצ´ופצ´יק גדל והופך לסיפרה 2..), ומצאתי חיבור שהיה בשני הכתבים - "ש-א".. אפשר למצוא מה אומר חיבור אחד ויחיד? (למרות שבכתב השני אפשר לראות קצת יותר חיבורים בין אותיות.. רק קצת יותר) מעניין אותי מאוד - כשכתבת את הכתב הראשון, היה מישהו לידך? ואת הכתב השני? ליטן

אריק!

New member
נדרשת עזרתכם

באיתור ה ´ראש´ של האות ל´. זו נראתה לאחרונה בתקן העברי בדמות של קסדה או דגל ובלעדיה שום דבר כבר לא יהיה כמו שהיה. אז אנא, אם יש למישהו רעיון לאן ולמה היא נעלמה, ומהם התנאים שבהם היא תסכים לשקול בחיוב חזרה, יודיע נא לגברת הנ"ל. זו פשוט חוצפה ועזות מצח להתייצב בפנינו בלבוש חסר. טוב שהיא מסירה רק את החלקים העליונים.

ליטן א

New member
בקצרה

ל´ - "קפד ראשו", מה קיבלת? ל´ נשאר ל´.. יש לי תחושה רעה עם ה-ל´ הזאת, כי היא כתובה במגוון צורות בחלק התחתון שלה.. פעם אחת מעוגלת, פעם אחת בצורת רגל, או חצי אליפסה (שורה 4, "עלי"), פעם יש חיבור בבטן, פעם אין, ופעם החיבור עובר את המקום שלו.. ממשיך הלאה (אותה ל´ של צורת הרגל). ה-ל´ הזאת משתוללת.. גרפולוגים.. עצות? הילדה אוהבת להיות מרוחקת, סגורה עם עצמה, זאת תחושת הבטן הראשונה שאני מקבל מהשוליים של הכתב. מתחילה בערך 2-3 שורות מהחלק העליון של הדף, מתחילה בערך ברווח של מילה מהחלק הימני של הדף, מסיימת גם ברווח של כמילה בחלק השמאלי של הדף, למרות שבשורה הראשונה היא "התאמצה" להכניס שם עוד מילה ("אני".. סימבולי ומקרי בלבד? מכוון ע"י התת-מודע? אתם תחליטו..) השוליים הימניים הולכים ונסגרים, לכיוון ימין. שוב, ה"סגירוּת", כביכול, שלה.. הכתב בכלל לא מחובר, ואפילו במילה שהרבה אנשים שלא כותבים מחובר - כן מחברים אותה ("עלי", שורה 4), ולא ראיתי עדיין חיבור.. אולי קשה לה ליצור את הקשרים עם האנשים? אין לי רעיונות אחרים, אבל אני אשמח להצעות.. השורות עולות ויורדות, פעם בקמירות, פעם בקעירות. תזכירו לי מה זה אומר.. הכתב יחסית גדול. אולי הילדה (מצטער שאני קורא לה "ילדה", פשוט 13.5 נשמע לי עדיין צעיר מדיי, לא שאני לא צעיר, אבל עדיין יותר גדול ב3.5 שנים ממנה, ואני בקושי זוכר את עצמי בגיל 13.5, מה גם שהייתה כאן "מתקפת צעירים" בשבוע האחרון..) לא ממש "נהנית" מעצם היותה מרוחקת, ומנסה למצוא פתרון לבעיה הזאת, ע"י הפגנת נוכחות כלשהי, משהו כמו "תראו אותי ואת הכתב הגדול שלי, look at me!". הכתב גם מאוד קופצני.. "שובב" כזה.. מעניין אם יש קשר בין 2 הדברים... שוב, גרפולוגים - מה דעתכם? עוד דבר נוסף, החתימה. אמנם אמרתי שחתימות זה לא תחום העיסוק שלי, אבל ניסיתי להסתכל מה היה מאחורי המחיקות.. את המחיקה הימנית ביותר לא הצלחתי לקרוא, אבל המחיקה השמאלית, החתימה האמצעית, היא בעצם ניסיון ליצור את החתימה שלה. כאילו היא עדיין לא בטוחה בחתימה שלה, מין "אופס, לא יצא לי..". אולי מדובר בחוסר הערכה עצמי? אולי בילבול פנימי? שוב, הפיתרונים - אצלכם, גרפולוגים יותר מנוסים ממני שלי... ודבר אחרון - קקזא"ח... (קעור, קמור, זויתי או חוטי?) קשה לי (בפעם המיליון) לקבוע... אבל די ברור לי שהכתב הוא לא חוטי ולא זויתי... הוא עגלגל ושמנמן כזה.. נראית לי קצת נטייה לקעירות, אבל.. אני רואה את זה רק במילים אחדות, וקשה לי לקבוע.. ליטן נ.ב. שכחתי לציין שאני לא גרפולוג בכלל, ולמעשה אני בשלבים הראשונים מאוד של הלימוד (אם אפשר לקרוא לזה לימוד) נ.ב.ב. שמתי לב בסיום המכתב לכמה דברים נוספים, שאני רק אציין אותם, ולא אתן רעיונות עליהם: 1. ה"ע" נוטה הצידה, אפילו שוכבת. 2. ה"ף" הסופית, מוזרה כזאת.. הצ´ופצ´יק של הקומקום הזה בקצה.. מזכיר לי גרב שתלויה על חבל כביסה, או כאילו מישהו נשען על מישהו.. מוזר כזה.. 3. התיקונים.. גם ב"עא" בשורה 5, אבל במיוחד ב"ל" בשורה 3. ליטן

אריק!

New member
ליטן מה ענינים ? לא יוצאים היום ?

תנועת שורה עולה יורדת בגלים קרויה "גלית". מה מביא אותה לכך ? אפשרות: מנסחת את בקשתה אלינו באופן דיפלומטי שישפיע עלינו להתיחס ולתת עדיפות. שולי ימין נראים רחבים ויש סבירות למגמה של הצטרות (ימינה). זויות אתה יכול למצוא בשורה 1 כ´ "כרגע", שורה 5 ז´ "אז" צ´ "תצליחו" . בשורה 6 תראה את אותן צ´ ז´ פחות זויותיות ויותר מעוגלות, ואתה כבר מכיר שיש מאבק באות. איזה מאבק ? למשל, האם אני צריכה להתחשב בהם ? לפעמים התשובה שהיא נותנת לעצמה ש: כן, ולפעמים ´לא´ הם לא ראויים לכך. קמרונים תוכל למצוא בעיקר במקומם התקני, קצת בהבלטה וניפוח שורה 1 ם´ "שלום" שורה 2 ד´ "עד" שורה 4 ה´ "הכתב" עיצוב צורה גדול ומלא באמת לא מותיר הרבה אפשרויות בטוי לתבנית חוטית. יחד עם זאת תוכל להתשם מ חוט אנכי מרכך ישר/זוית בשורה 3 מ´ "יאמרו" . זהו חוט שנוסך חן, חיוך, רגישות וטאקט על הקו הישר. אם תרצה לראות איך היא בלעדי זה תקפוץ לזוג אותיות מ´ בתחתית ותראה מומנטים שבהם זה נסוג/שב לעצמו. אם תרצה תוכל לראות בחוטיות הנ"ל גם קישוט - תוספת.

ליטן א

New member
אהלן אריק

לגבי היציאה.. במקום שבו אני גר, יש מסיבות בד"כ רק 20-30 דקות נסיעה מפה.. דווקא השבוע תוכננה מסיבה, אבל היא בוטלה ברגע האחרון.. מה לעשות.. לגבי הקקזא"ח.. אחרי שהראית לי דוגמאות מהכתב פה, אפשר להגיד שדי נבהלתי.. כי אפילו שאמרת לי איפה יש איזה סוג, עדיין לקח לי זמן-התבוננות באות בשביל להבחין בסוג האות..

אריק!

New member
אהלן ליטן

תשמע, זה תהליך שלוקח זמן, חוץ מזה יש קושי לדון ככה בפומבי ביסודות כאלה ואחרים בכתב שמוצג בפנינו בפורום, ועוד לומר מה זה בדיוק אומר. אל תדאג, יהיה בסדר. אבל חשוב לציין לגבי זה ובכלל שכל הנושא של גרפולוגיה הוא מורכב ומסובך, ואם מהספר שקראת מתקבל רושם אחר אז תדע שזה לא כך. פחות חשוב כרגע שתדע מה אומר דבר מסויים מבחינת אופי, ויותר חשוב שתדע לזהותו בכתב. זהו בינתיים. להתראות. אריק.

אריק!

New member
היי, ליטן שטרם התגייס כבר מסגל

לעצמו קיצורים צבאיים. ולמי ששכח יש "פזצטא" - שזה: פול,זחל, צפה, טווח, אש - לחיילי חי"ר. ועוד אין סוף ראשי תיבות מן האקדמיה הצבאית. מה שמצחיק אצל המורעלים האמיתיים זה שהם משתמשים בכך גם כשהם משוחחים עם אנשים שרחוקים מעולמם ואף מתפלאים על השאלות המטומטמות. אבל נתקלים בזה גם אצל בוגרי קורסים, נניח בגרפולוגיה שנעים קדימה בלי לתת דעתם האם אנחנו מבינים את שפתם. זה בא לי הרגע, מה זה סחטיין ? סע, חייך ותן. שמעת משהו מאסטראל לאחרונה ? אריק.

ליטן א

New member
קקזא"ח - קער, קמר, זוית או חוט..

ואוף-טופיק קצרצר: למני לוי - החלמה מהירה. מי יתן ומשפחת לוי לא תדע עוד צרות. עוד אירוע לאחת מהטרגדיות של הכדורגל הישראלי. רק שזה לא יהיה אירוע שירשם עליו בסיום "נפטר".

lilooshit

New member
אז ככה....

מצטערת שלקח לי המון זמן להגיב, אני לא נמצאת הרבה מול המחשב... (אני בעצם נמצאת מול המחשב רק שאני חייבת) כשכתבתי את שני הטקסטים כשחברה שלי היתה ליידי, אבל יש לי הבדלים בכתב כל הזמן, אז ככה שאני לא חושבת שהיא השפיעה... הייתי רוצה לקבל ניתוח יותר מעמיק על האופי, מהגרפולוגים המנוסים שבפורום. ליטן, אפילו שאתה לא ממש מנוסה, אתה מסוגל לנתח יפה. (ראיתי את הניתוח שעשית לשירה, שד"א היא החברה שהייתה ליידי שכתבתי את הטקסט) אז תודה מראש
לילוש

עטרה ב ט

New member
הי לילוש ../images/Emo13.gif

בשל גילך הצעיר אני מעדיפה שלא להגיד לך דברים. אני גם אסביר למה....
בגיל שלך, הכל עוד משתנה, עוד מתעצב, עוד מתהווה, גם הכתב וגם האישיות. כל מילה שנגיד לך תשפיע בצורה כזאת או אחרת, עכשיו או אחר כך, במודע או שלא במודע. אני מעדיפה לתת לך להתפתח כמו שאת ממילא מתפתחת ולא להשפיע בצמתים כל כך משמעותיים ועדינים בחיים. לך ולכל יתר האחרים שמגיעים לפורום בגילאי העשרה. הכתב שלך סימפטי, ההבדלים בין שני הכתבים לא משמעותיים ומשקפים יותר מצבי רוח ועייפויות או עניין ולא משקפים דברים מדאיגים. יש לך כתב שמאוד אופייני לגיל, ואלא אם כן את רוצה לשאול אותנו משהו שממש מדאיג או מפחיד או רגיש (ואת זה אפשר גם במסרים), אני מציעה לך לא לחפש דעות של אחרים עלייך אלא להתמקד במה את ומי את בשביל עצמך.
עטרה

למעלה