שלומלום לכולם....

שלומלום לכולם....

ב"ה כבר מיליון שנה אני שוקלת אם לשאול ואם כן אז את מי ואם בכלל לעשות מה שהרב קובע...יש לי איזשהי בעיה בלראות ברב סמכות שקובעת,אולי בגלל שגדלתי בבית שלגמרי לא קשור לכל העולם הזה... בכל אופןןןןןןןןןן,אחרי ההקדמה הזאת,השאלה שלי- (טדדדםדדם...
) אם אני גרה בבית לא דתי ואמא שלי מכינה בכל שבת אוכל בתוך השבת (למיטב ידיעתי אסורררררר לאכול את האוכל הזה)-מה לעשות?היא לא מוכנה להכין אוכל בנפרד או לשים פלטה,מכל מיני טעמים...האם מותר לי לאכול את האוכל?אני יודעת שאסור לצום בשבת וגם זה גורם למריבות איומותתתת... אני כבר שנים מתלבטת בשאלה ובינתיים נוח לי פשוט לאכול ולא להעלות את הנושא...מידי פעם אני מנסה לשכנע,מקמבנת דברים,אבל.... מה עושים?!?! תודה מראש...
ושבת של

אסור לאכול בשבת....

אוכל שהכין יהודי עבור יהודי - בשבת. אם אין בעיית כשרות, מותר לאכול א"ז במוצאי שבת.

אמ.....האמת הייתי כאותה סיטואציה

כמוך....עוד בהיותי מתחילה לשמור שבת לא ידעתי שאסור לי לאכול מהאוכל שהורי חיממו וזה היה לי קצת קשה לא ידעתי מה לאכול וכו' עד שיום אחד אמרתי לאמא שלי שאני לא יכולה לאכול מהאוכל שלה כי זה כמו חילול שבת וחבל לי להתאמץ ובקטע הזה לחלל....אז מה שקרה שאמא שלי מכינה לי אוכל לפני כניסת השבת אים יש לך עוד קושיות תפני אלי אשמח לעזור! אין עוד מ לבדו

תשובה לקשת.

אמת היא שהנעשה במזיד אסור בשבת גם לאחרים ואם כן אסור לך לאכול. אך יכול להיות שהגדר של אמך הוא שוגג ואז מותר לדעת הגר"א ואפשר לסמוך על זה במקרה כזה. השאלה אם אמך יודעת שזו מלאכה האסורה בשבת. גם אם כן יכול להיות שהיא לא מבינה באמת את המושג שבת ויש לה גדר של תינוק שנשבה שהוא ודאי שוגג. הסיכום הוא שצריך לשאול רב מוסמך, בכל עיר יש כזה וודאי שמו מופיע בספר טלפונים או ב

תינוק שנשבה

נחשב שוגג רק לגבי היחס הסלחני כלפיו אבל לא לגבי המעשה שהוא מעשה שבת בשוגג. כך זכור לי, אולי אני טועה.

צמבלולה

New member
תמיד את יכולה

לשים ת'פלטה אצלך בחדר ,או לבשל בעצמך לפני שבת. פעם שמעתי ממישהו שהייתה לו אותה בעיה ,והוא היה אוכל בשבת פיתה עם חומוס, כלומר סעודה ראשונה :פיתה עם חומוס...סעודה שנייה: פיתה עם חומוס ...וסעודה שלישית: ...לא טעיתם ,פיתה עם חומוס... עבר הרבה זמן מאז ,כמה שנים טובות ואותו יהודי סיפר ,שהוא ממש מתגעגע לאותו טעם שהיה לו מאותו פיתה עם חומוס...

אוקיי אז ככה...

ב"ה דבר ראשון המון תודה על כל התשובות המעניינות,ועל ההתייחסות בכלל... דבר שני-טוב,בקיצור יש עם כל מה שאמרתם כמה בעיות...את רוב מה שנאמר אני יודעת,אבל זאת בעיה יותר מורכבת,של היחס של ההורים שלי לדת...והם ממש לא תינוקות שנישבו,כי שניהם גדלו בבתים דתיים... בכל אופן,יהיה פסדר,אני אשתדל ותודה שוב על כל העצות הנפלאות... שבת של

asaf2000

New member
קלי קלות

פלטה לא עולה הרבה כסף, תבקשי מאמא שלך שתעשה לך אוכל לפני שבת ותשימי לך הכל בסיר או תבנית על הפלטה. אם היא לא מסכימה תגידי לה שאת מתחילה להקפיד לא לאכול את האוכל שמכינים בשבת, במקום זה תתחילי לאכול אוכל לא מבושל, תראי שאחרי 2-3 שבתות היא תבוא מעצמה לשאול אותך אולי את רוצה שהיא תכין בשבילך משהו לפני שבת.

למעלה