שלום!

דאנוש

New member
שלום!

בתי בת חמישה חודשים,נולדה בשבוע 34 במשקל 2.260 והיתה כשבועים עם תמיכה של חמצן.כיום היא במשקל תקין. מזה כשלושה חודשים הצואה רירית עם מעט דם.היא ניזונה עד עכשיו רק מחלב אם,ולאחרונה התחלנו גם עם סימילאק. בבדיקות צואה היה דם סמוי,אין פרזיטים ויש לויקוציטים.בדיקות דם הראו ירידה ברמות ההמוגלובין מ10.3 ל9.5 תוך חודש,עליה ברמות טסיות הדם,ומדדים נוספים המצביעים על אנמיה. כיררוג שבדק אותה לא ראה פיסורה ,אבל הוא לא רצה לבדוק לעומק ובדק רק חיצונית. נישלחנו לעשות בדיקת הדמיה עם איזוטופים רדיואקטיבים כדי לשלול meckel diverticulum.ואני מתלבטאת אם לעשות את הבדיקה,רציתי לדעת האם יש סיכון בבדיקה זו לתינוקת כה צעירה,והאם יש בדיקות נוספות שכדאי לנו לעשות?

שלום

התמונה שאת מתארת אינה מתאימה כלל לMECKEL DIVERTICULUM . כך שבדיקת המיוי הינה מיותרת לחלוטין. הייתם צריכים להגיע לגסטרו ילידם ולא לכירורג.. בכל מקרה התופעות שאת מתארת יכולות להתאים לתגבות רגישות לחלב . הייתי מנסה לעבור לכלכלה עם פורמולה צמחית ( איזומיל או מטרנה צמחית ) וכן תורידי מהכלכלה שלך חלב ומוצריו לשבועיים . לעקוב בתקופה זו אחר הצואה ולראות אם יש שינוי בריר . גם האנמיה יכולה לנבוע מהרגישות לחלב . בהצלחה.

דאנוש

New member
דר גבעוני שלום

אני מודה לך מאוד על תגובתך,לגבי רגישות לחלב-עם הבן הגדול שלי היה לנו סיפור דומה (חוץ מהירידה בערכי ההמוגלובין),ולמרות שנמנעתי ממוצרי חלב במשך כשנה הדימומים המשיכו,אני יודעת שזה לא אומר הרבה לגבי התינוקת,אבל עם בכול זאת יש סיבה דומה אז כנראה שזה לא רגישות לחלב.לגבי הבדיקה למקל-המליץ עליה גסטרואנטרולוג ילדים (שדיבר עם רופא המשפחה שלנו,ולא איתנו),ואני מאוד מתלבטת לגביה,האם יש בבדיקה סיכון לתינוקת כה צעירה? מה התמונה שבה ניתקלים כשמדובר בלMECKEL DIVERTICULUM ?

חשד לרגישות לחלב

שוב חוזר על מה שכתבתי - אינני חושב שבתמונה זו יש לבצע מיפוי למקל. גם אם אין סכון בבדיקה - אין צורך בצוע בדיקה שינה מיותר. כמובן, שגם בין מומחים באותו תחום יכולה להיות אי תמימות דעים. רפואה אינה מדע כידוע. רפואה זו אומנות.בהצלחה.

למעלה