שלום

מייפלס

New member
שלום

אני עברתי לפני שנה וחודשיים ניתוח קיפוזיס . הרופא המנתח , אמר לי בביקורת האחרונה שכבר אין סיכון שהניתוח יהרס . אסור לי לעשות תנועות מסוימות , אסור לי להתכופף עם הגב ולהרים דברים כבדים . אני משתדלת נורא לא לעשות את שאסור , וכתוצאה מכך אני צריכה המון שיתוף פעולה ועזרה . לפעמים , יש לי כאבי גב איומים , שכאילו באים בלי סיבה ... ויש פעמים שהם באים עם סיבה הגיונית וידועה , אבל אז איני מסוגלת לעשות דבר , רק לשכב ולנוח . האם חיזוק הגב והשרירים בו , יעזרו ויקלו , או יעלימו את הכאבים ? אם כן , מה מומלץ לי לעשות ? התעמלות מיוחדת כלשהיא ? שחייה ? פיזיותרפיה ? תודה רבה !

rafagav

New member
שרירי הגב ושרירי הבטן עובדים יחד...

חיזוק אחד פוגע בצד השני... העיקר - ללמוד להתייצב נכון = ללמוד לשבת, לשכב ולקום נכון. את זה לא לימדוך מתוך בורות של המנתחים / לא יודע למה...

מייפלס

New member
לקום נכון לימדו אותי ...

זה עוזר , כמובן , אבל מה עוד אפשר לעשות ?

rafagav

New member
לגבי קימה - אם אתה קם מעט קדימה =

מטה גופך קדימה בשעת הקימה = אתה עובד עם שרירי הגב... אם ישבת לא נכון - מעטים הסיכויים, שלא יכאב גבך... עליך לקום ע"י רגל, אותה תציב לצד גופך ו - עליך לקום אך ורק בעזרתה.. ראה הסבר בפרק "דרכים להקלת העומס" בקישור למטה!!

מייפלס

New member
אני בת

רבה !

rafagav

New member
שרירי הגב, ברובם, מתוחים גם כך...

לא צריך להוסיף ולחזקם, למרות שכך חושבים רוב ה"מומחים". ממול - שרירי הבטן - חשוב שיהיו חזקים, כקונטרה לשרירי הגב אך - גם כאן צריך מאוד להיזהר, שלא לפגוע בשרירי הגב. כפיפות בטן, למשל - מה שמרים אותנו אלא שרירי הגב התחתון...

למעלה