שלום

המתופף1

New member
שלום

אני משחק סנוקר כבר בערך שנה ומשום שעדיין אין לי שולחן בבית אני רוצה לקנות מקל בגלל שהמקלות במועדונים לא משהו בכלל וקשה למצוא מקלות נורמאלים . אז אני אשמח אם תמליצו לי בבקשה על מקלות עם מחירים לא בשמיים , מקל שיכול לשמש אותי למשחק ביתי. והיכן ניתן לקנות כמובן. תודה ושבת שלום.

9ball master

New member
מה התקציב?

כל מקל יעול לשמש אותך לשימוש ביתי ולמועדונים, אין הבדל במקל.

9ball master

New member
אם אני לא טועה אז..

אתה יכול לקנות מקל של Riley בקצת מעל 700 ₪ ממה שראיתי זה נראה כמו אחת הקניות היותר בטוחות בארץ

אם אתה משחק רק שנה אני מניח שגם מקל

בסכום של -400 300 שח יכול לספק אותך. פשוט תנסה כמה מקלות בשולחן הירוק או במרכז הביליארד (לא כ"כ התרשמתי שם מהמוכרים) .

9ball master

New member
אני לא מבין אותך...

מדוע אתה ממליץ למישהו לקנות מקל שמראש ידוע שהוא יחליף אותו במהרה... לא חבל על ההוצאה הכספית הכפולה? מה הקשר בין מספר השנים שמישהו משחק לבין ביצוע השקעה נכונה וחכמה? כמו כן מההודעה המקורית עולה הרושם שהוא גם מתכנן קניית שולחן בעתיד כך שלא נראה שמדובר בהתלהבות חולפת...

eVeR WiSH

New member
כי

לא לכל אחד יש כסף להוציא על מקל. ואני חושב ששחקן טוב יוכל לשחק ולהתקדם אם כל מקל (כמובן במצב נורמלי) שיתנו לו

9ball master

New member
תראה....

ביליארד זה מותרות
מי שיש לו 300 ₪ להוציא על מקל ויש לו את היכולת לשלם למועדון את הסכומים שהם דורשים אז יכול גם לחסוך עוד חצי שנה או אפילו שנה ולקנות מקל נורמלי. מצטער אבל אני לא מאמין בלקנות משהו שהוא לא איכותי רק בשביל שיהיה... אין כאן קשר ליכולת ולרמת השחקן, יש כאן עניין פשוט של קנייה חכמה.

עדיף להוציא 700 שקל עבור שנתיים-שלוש

מאשר להוציא 300-400 שקל ואז להוציא שוב 700 (כי יש הבדל יחסית גדול בין המקלות....) ההבדל הוא לא כזה עצום ועדיף כבר שישחק עם משהו נורמלי...

MikeyS1

New member
מסכים...

אני מסכים עם 9ball , עדיף לקנות משהו איכותי ולא "לבזבז" כסף על משהו פחות טוב במיוחד שיש הבדלי רמות בין מקל של 200-300 ש"ח לזה של 700-800-900 ש"ח. המקל שאני קניתי עלה לי בסביבות ה400 ש"ח ואני לא מצטער שקניתי אותו אבל עכשיו אחרי שנה שבמהלכה לא שיחקתי איתו הרבה ורק בחודשיים האחרונים התחלתי לשחק באופן אינטנסיבי (כמעט כל יום במשך 3-4 שעות) אני מבין את המגבלות של המקל (לדוגמה : טיפ גדול מידי - 10 מ"מ) וזה כרגע מה שמגביל אותי בהתקדמות שלי בשליטה במשחק. (ולכן אני מתכנן לקנות מקל בעלות של כ100 פאונד - שזה 800 ש"ח שזה בכמה רמות מעל מה שיש בארץ במחיר הזה) מי שרציני ומשחק הרבה ורוצה מקל על מנת לשפר את איכות וסגנון המשחק שלו שייחכה קצת אין אין לו אפשרות כלכלית ויקנה משהו איכותי , מי שרוצה לעשות פוזה על חברים שלו ולהגיד שהוא סלבדור , יש מקלות ב150 ש"ח... חוץ מזה , 9ball כבר הראה בפורום הזה שידע וניסיון יש לו בדברים האלה , עדיף להקשיב לאנשים כאלה מאשר לעשות טעויות חוזרות. והעצה הכי טובה , לכו תבדקו את המקלות במקומות שמוכרים אותם (אישית אני מעדיף את ביליארד סנטר), אתם תראו שיש הבדלים עצומים בסוגי המקלות והאיכויות שלהם ואל תאמינו לכל השטויות שלפעמים אומרים לכם...

MikeyS1

New member
שוב מסכים...

אין תאריך תפוגה למקל... תשמור עליו טוב , הוא ישרת אותך זמן רב... (לשמור במקום חשוך/מוצל וקריר , להחליף טיפ בזמן , לקחת אותו בתיק מתאים שלא יקבל מכות וכד'...)

נו? אתה מבין מה אמרת פה?

הסיבה שאתה לא מרוצה מהמקל ב400 שקל שלך הוא בגלל שהבנת אחרי זמן או שהצרכים שלך השתנו ואתה עכשיו צריך טיפ קטן יותר מ10MM . למזלך הבנת את זה עם מקל של 400 שח ולא 800...

MikeyS1

New member
מה הפואנטה שלך?

לא הבנתי מה הייתה הפואנטה שלך בתגובה הזאת... אני הסכמתי עם 9ball master לגבי מה שהוא אמר שעדיף לקנות מקל ב800 ש"ח כי יש הבדלים באיכות. הסיבה שאני מחליף את המקל היא לא בגלל שאני לא מרוצה , להיפך , אני מאוד מרוצה והוא שירת אותי נאמנה... הסיבה היא שבאחד מ"מ הבדל בטיפ יש הבדל עצום באופן המשחק. כל מה שכתבתי עד עכשיו היה למטרת שיתוף מהניסיון שלי בקניית מקל (ושאני קניתי אותו בביליארד סנטר אז מכר שלי הוא זה שמכר לי אותו בתקופה שהוא עבד שם , אז זה לא שעבדו עליי פשוט לא היה לי את הידע המתאים..) ולכן אני מחכה עכשיו לפני שאני קונה מקל חדש כי יכול להיות שהמקל הבא שלי יהיה מקל ג'ון פריס חדש מאנגליה (באזור ה 1300 ש"ח) דרך אגב , מקל הO'MIN שיש לביליארד סנטר הוא מקל מעולה למרות שהוא מיוצר בטייוואן , מי שמכיר את דוד ויצמן שהיה אלוף ישראל בפול והיום הוא מאמן נבחרת הנוער של ישראל ושופט בכיר בתחרויות בארץ , זה המקל שהוא משחק איתו והוא עושה את העבודה לא פחות טוב ממקלות אחרים...

הפואנטה היא שאתה גם בעצם מסכים שמקל

ב400 ש"ח יכול לשרת נאמנה , מה ש9BALL לא ממש מסכים. ברור שיש הבדלי איכות השאלה היא אם הקונה הפוטנציאלי מרגיש בהם. מי שמרגיש אז ברור שילך על המקל שהכי נוח לו אבל מי שמרגיש נוח עם מקל ב400 שח שאגב זה לא כזה זול, ב100$ אפשר לקנות מקל לא רע בכלל, יכול ללכת עליו בלי בעיה וחששות מוגזמים.

MikeyS1

New member
ולכן

רשמתי גם שכדאי להגיע לחנות ולבדוק את המקלות... מי שמשחק באופן רציני צריך להשקיע ולא לקנות משהו פשוט,אולי הוא לא ירגיש ישר בהבדל אבל מקל טוב בסופו של דבר יוכיח את עצמו. מה ש 9ball אומר לפי מה שהבנתי , שכדאי פשוט לוותר מראש על עניין ההחלפה של המקל אחרי מס' חודשים ופשוט ללכת על משהו יותר רציני שישרת אותך לאורך זמן , הוא לא אמר שהמקל לא ישרת את בעליו. כל אחד והצרכים שלו , אם מישהו נוהג לשחק במועדוני סנוקר ופול הרבה והמקלות שהוא משחק איתם הם על הפנים אז הוא לא צריך מקל יקר אלא אם הוא מתכוון לקחת ברצינות את המשחק שלו....

9ball master

New member
איך תדע אם

המקל באמת נוח? על סמך מה אתה קובע עובדה שמקל מרגיש נוח? למה יש לך להשוות? לשחקן המצוי, הדבר היחידי שיש לו להשוות את הנוחות, גימור וכו' זה למקל מועדון מסכן שקרוב לוודאי במצב שרוב האנשים בעולם היו משתמשים בו כחומר בערה בל"ג בעומר האחרון... הקונה "הפוטנציאלי" כפי שאתה מגדיר אותו, לא ירגיש בהם כי הוא לא מודע להבדלים וזאת בגלל חוסר חינוך של מי שאמור להעביר את החינוך הזה וזה מועדוני הביליארד, כנס לכל מועדון ביליארד בעולם ותמצא שם עובדים שמבינים דבר או שניים בציוד ביליארד, בארץ אין אחד כזה בשום מועדון.... המרוויחים העיקריים הם אותם יבואני ציוד ובעלי מועדונים (לפעמים אלו אותם אנשים) שנהנים מחוסר הידע של הציבור ומוכרים לאותו קונה (פראייר) פוטנציאלי מקל ברמה נמוכה אשר מוצג כ"מקל מתברג מקצועי" מה שאתה אומר זה שהציבור מטומטם אז שישלם.... אני לא חושב ששחקן מתחיל צריך לקנות מקל רק בכדי לגלות לאחר פרק זמן שהוא לא מתאים לצרכים שלו ואז לקנות מקל חדש, אני לא חושב שלהגיד "לפחות הוא עלה רק 400 ₪ ולא 800" זה דבר חכם להגיד, הרי בהודעה השנייה שלך בעצמך אתה אומר ש 400 ₪ זה לא כל כך זול, ואתה צודק! במדינת ישראל 400 ₪ זה הרבה כסף ואסור לנו לזלזל בזה, אפילו לא בשקל אחד. מה שאני בא להגיד זה לפני ששחקן קונה ציוד כלשהו, הוא צריך לעשות שיעורי בית, מכיוון שמי שמוכר ציוד יש לו אינטרסט למכור את מה שהוא ירוויח עליו הכי הרבה כסף ולא למכור מוצר אשר יתאים לצרכים של הקונה וזאת בהנחה שהמוכר היה יודע איך לברר את הצרכים של הקונה ואיך להתאים לו מקל מנסיוני אין אף אחד בתחום שיודע מה שהוא מדבר... פשוט מביאים מכולה מסין ומוכרים... פשוט שוק
ה"קונה המצוי" רגיל לשחק עם מקלות מועדונים גמורים ורגיל לשחק על שולחנות לא מתוחזקים וכל דבר אחר שתתן לו ביד קרוב לוודאי שירגיש יותר טוב, השאלה היא האם אנחנו מוכנים להמשיך לחיות באפילה, בימי הביניים או האם הגיע הזמן להדליק את האור, להרים את הראש ולהביט מה קורה בחוץ ולשאוף לטוב ביותר. היום בעזרת האינטרנט ניתן להגיע להמון מידע, להתייעץ אם אלפי אנשים שהיו במצב של אותו קונה מבולבל ואפילו להתייעץ עם מומחים בעלי שם עולמי ואף עם יצרני מקלות ולקבל עצות ופידבקים, אני אומר - תנצלו את זה
תחקרו, תלמדו ותקנו בצורה חכמה, בדיוק כמו שאתם עושים לפני שאתם קונים כל פריט אחר, אין שום סיבה שמקל ביליארד יהיה שונה. מי שרוצה עזרה בהבנת הצרכים שלו ובהתאמת מקל טוב תמיד יכול לפנות אליי, אני יעזור בשמחה!

מסכים לכל מה שאמרת.

אבל עדיין ובמיוחד לאור מה שמעליי כתב, אם אחרי שנה תגלה שאתה מעדיף טיפ קטן יותר עדיף לגלות את זה במקל של 400 ולא 800. מי שיודע בדיוק מה הוא רוצה ובמקרה נוסע לאנגליה, אז יכול לעבור למקל בתקציב גבוה יותר.

9ball master

New member
ואם...

הוא יקנה מקל בתקציב גבוה באנגליה ואז יגלה שפתאום מתאים לו יותר טיפ קטן או גדול יותר? אם כל הכבוד לכל חברי הפורום, מציאת המקל המושלם זה תהליך ארוך שלפעמים שחקנים עוברים שנים עד שהם מוצאים את המקל עבורם ובדרך הם מחליפים הרבה מקלות, חלקם מוכרים את המקלות הישנים וחלקם שומרים את המקלות וצוברים אוסף פרטי... לפעמים אתה מגלה שהמקל המושלם היה מקל אחר בעברך בכלל... ואם יש לך מזל אז לא מכרת אותו... כך שאני לא בטוח שהרוב יודעים באמת מה שהם רוצים, בטח שלא יודעים מה שהם צריכים.... אמנם קניית מקל זה עסק יקר אבל לא מחליפים מקל כל שבוע ואם מישהו ממש אוהב את המשחק אז אני שישקיע מעט. אם היינו חיים במדינה שביליארד היה יותר מושרש בה אז הייתי אומר לכולם לקנות מקל 10מ"מ ואם רוצים טיפ קטן יותר אז הולכים ל cuesmith (אדם שבונה ומתקן מקלות) והוא יכול בקלות להצר את השאפט לגודל המתאים.

למעלה