שלום,

coral100

New member
שלום,

היי, אני קורל בת 14 מהצפון. לפני מס' ימים גיליתי את הפורום (יש לציין שממש בפוקס גיליתי)הזה ונורא התלהבתי ...ובמשך הרבה זמן אני קוראת ומשום מה קצת חששתי להצטרף ולהגיב פה,אבל עכשיו החלטתי שאני רוצה להצטרף ולקחת חלק בפורום. אני מאוד אוהבת את הארץ ונורא חשוב לי ממנה , מגיל קטן אני מתעניינת בפוליטיקה ובעתיד הייתי רוצה גם לעבוד בתחום החברתי. אני חייבת להודות שרוב חיי דעותיי היו מאוד ימניות ,אני לא יודעת למה ,אולי כי גדלתי בבית ימני או היתי קטנה יותר ולא הבנתי הרבה דברים. קראתי פה מלפני זמן מה שמשהו כתב שהוא שונא מתנחלים או דתיים או אנטי דת וכ'...אני ממש לא מאלה אני אוהבת מאוד את אזרחי מדינת ישראל וזה שיש לי ביקורת חברתית לחלק מהעם זה לא הופך את זה לשינאה , סך הכל כולנו אחים! ואני כן מאמינה באלוהים וזה לא סותר את דעתויי השמאלניות. ועוד משהו שחשוב לי לציין ,מאז שאני זוכרת את עצמי אני חלמתי להתגייס לחיל קרבי בצבא ולמרות המהפך בדעות הפולטיות שלי החלום נשאר ואני חולמתעדיין להגיע לדרגה בחירה מאוד בצה"ל וגם לשרת בקרבי..אז סתם כדרך אגב שכולם יידעו
. משהו יכול להסבי לי קצת על הפורום איך הוא מתנהל ,מה התרומה וההשפעה שלו לבחברה ועוד דברים כליים?...

תמיר1991

New member
דעות שמאלניות + שירות קרבי בשטחים הכבושים.

למה משהו לא מסתדר לי? בכל אופן, ברוכה הבאה
תמיר.

ל שכזו

New member
היי קורל ../images/Emo13.gif

אני לירון. :) את לא היחידה בפורום שגדלה בבית ימני והפכה לשמאלנית. גם אני כזו, ועוד רבים אחרים כאן. אנחנו לא אנטי-דתיים, ולא שונאי-מתנחלים. אנחנו מתנגדים לכפייה דתית, כמו לכפייה מכל סוג שהיא. בנוער יש דתיים, ואין סתירה בין דיעות שמאלניות לאמונה באלוהים. למען האמת, אני חושבת שאפילו להפך, ורבים מהאנשים שמתעמקים בדת באמת (ולא רק מקשיבים להסתה של רבנים ואנשי ימין קיצוני) מבינים שהדת היהודית ניסתה ליצור "מאור לגויים" ולא להטיף לשנאה. לרוע המזל, השילוב שלה עם תהליכים אחרים שעבר העם היהודי גרם להשפעות שליליות. אנחנו גם לא שונאים מתנחלים. אנחנו מתנגדים לפגיעה בזכויות אדם, ומתנגדים להתנחלויות שפוגעות בזכויות אדם. המתנחלים בחלקם יושבו בשטחים הכבושים ע"י המדינה וקיבלו מענק כספי, והם לא אשמים. הייתה אפילו יוזמה לעזור למתנחלים שלא ניתן להם מענה ע"י המדינה, והנושא עדיין לא סגור. עם זאת, אנחנו מתנגדים בתוקף לפגיעה בפלשתינים, שנעשית ע"י חלק מהמתנחלים ביום-יום. שירות קרבי הוא משהו שלא שייך רק לימין. הרבה אנשים מאמינים שאם הם ישרתו ולא מישהו אחר, הם יעשו את המוסרי ביותר שיוכלו. הדיעות בעניין חלוקות, כי כשאת עושה משהו מטעם הצבא אין לך את האפשרות להתנגד, ולפעמים תאלצי לעשות דברים שאת לא מאמינה בהם, כי הגיוס הופך אותך ל"רכוש צה"ל". רצון לתרום למדינה שלך הוא לגיטימי, ולא סותר את הדעות שלך. לדעתי את תשקלי את הסוגייה הזו עוד הרבה עד הגיוס, מה שבערך קורה לכולנו. הפורום הוא פורום של תנועת "נוער מרצ", תנועה שמאלנית פוליטית. בנוער מרצ יש פעולות שבועיות שיש בהן דיונים מאוד מעניינים ולא-שגרתיים, חלק חינוכי שכולל בעיקר סמינרים, וגם חלק אקטיביסטי של צמתים, הפגנות ודברים בסגנון. אם תרצי להגיע לפעולה, הסניף היחיד בצפון הוא בחיפה. אם תרצי להשתתף בפעילויות חברתיות ארציות או בסמינרים, תוכלי להתעדכן עליהן בפורום או לתת לי את המספר שלך ואני אצרף אותך לרשימת התפוצה. תפני אליי במסר לגבי מה שאת מעוניינת לעשות.

masha1992

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

אהמאניכןשונאתמתנחליםאהם. אבל זה לא כ"כ חשוב.

שלום ../images/Emo13.gif

שירה, 16 (בקרוב
שיט
), סניף חיפה, ברוכה הבאה. אם את מעוניינת להגיע לפעולות אז באמת כמו שכתבה לירון, את יכולה להגיע לפעולות בחיפה. הן מתקיימות מדי יום ב' ב-18:30 בקן של השומר הצעיר, בשכונת נוה-שאנן. אם תגידי לי איפה את גרה אולי יהיה אפשר לסדר שתיפגשי איתי או עם שחר (שהיא גם מחיפה) ותגיעי עם אחת מאיתנו לפעולה. ותמיד יש מסרים, כמובן.

למעלה