שלום

שלום

רציתי להגיד לכל מי שקורא את ההודעה הזאת שלא יוותר קודם כל ושיזכור את המחשבות הכי יפות שהוא חשב לעצמו בחייו ושידע שהם יכולות לקרות אז שווה המאמץ והסבלנות לזכור שצריך לאהוב ולהנות מעצמך קודם כל והרגיש טוב עם מי שאנחנו בלי קשר לאחרים. לדעת מי האנשים שאוהבים אותנו באמת ובתמים כמו משפחה או חברים קרובים או כל מה שקרוב אליכם באמת בלי תנאים ולהיות איתם ברגעים קשים. קשה לי בימים האחרונים אני בן 22 ומרגיש שבמשך שלוש שנים לא עשיתי שום דבר חיוני וחיובי לחיים שלי כמעט. התפתחתי נפשית ורוחנית ואני מרגיש יותר חזק מבפנים ואני הבטחתי לעצמי שאני לא נכנס למקומות שהנשמה לא רוצה להיות בהם מקומות של ייסורים והרס עצמי של כאב ופחד ושליליות וכעס. אבל עדיין קשה לי עכשיו. אני מדבר עם בורא עולם ויודע שיש כוח עליון שמקשיב וראוה ויודע ומעריך. הגעתי לכאן מתוך מצב של מובטלות של שבועיים שאני רגיל להיות בה כל כמה חודשים שאני מחליף עבודה. אני אוהב לעבוד בסביבת אנשים בסביבה יוצרת וחיובית ואני לא מוצא מסגרת עבודה שאני מרגיש שייך אליה. אני אוהב אומנות ובמה אבל אני לא מרגיש כרגע צורך לעסוק בזב כי אני לא במוזה כזאת. אני מרגיש צורך במסגרת ואני יודע שהיא תעשה לי טוב אבל אין לי כוחות יותר לחפש. אני לא רוצה להתייאש מהחיים. אין יאוש בעולם כלל אבל קשה לי. אין לי סדר. בבקשה שמישהו יאפס אותייייייייי !!! חחחח... באמת אני צוחק ובוכה אני משתגע. אני לא יכול לדבר עם הסביבה שלי על הטירוף שלי כי אני מרגיש שלכולם יש ציפיות גבוהות ממני כי גם לי יש מעצמי ואני לא מסוגל להראות לאף אחד חולשה כי אני מפחד גם להצטייר חבר או אח או בן חלש.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מרגישים שקשה לך ../images/Emo24.gif

אני חשה כמה קשה לך, ומתוך זה כמה כוחות יש לך להתמודד עם הקושי. למצוא אנשים שתומכים, למצוא את הטוב בך ואת הרגעים המחזקים. נדמה לי שיש לך סביבה שיכולה לעזור לך יותר - ואתה מפחד להעזר כי מצפים ממך להיות חזק. מה אתה מרוויח מלא להעזר בהם, ומה אתה מפסיד? מה כדאי לך? לפי מה שאני קוראת, נראה לי שטיפול פסיכולוגי יכול לעזור - האם ניסית? ואם כבר ניסית - אולי לחזור או לנסות מישהו אחר? נסה להעזר גם בפורום ייעוץ פסיכולוגי פה בתפוז.

אוריק3

New member
היי איש

אתה כנראה מתוסכל ומתלבט בין דרכים שונות ואתה אולי קצת איבדת את הדרך, או אולי טרם מצאת אותה.. כאשר תמצא את הדרך שבה טוב לך, ואתה תבטא את האיזונים שלך. לא תזדקק בכלל לאותה תמיכת קרובים, שם לא הפתרון לטעמי. לא בליטוף על הראש אלא בשינוי שאתה זקוק לו. יתכן בהחלט שהעלאת הרצונות שלך ביחד עם חיזוק מהותי של הבטחון העצמי שלך יקנו לך את הדרך הנכונה. ואתה יכול לעשות זאת באימון רציני עם מאמן טוב. מאמן יראה לך, ביחד איתך את הדרך שאתה רוצה ללכת בה.

isaacm

New member
אתה כל כך צודק, וזה בדיוק מה שאני עושה

זה לגבי הפיסקה הראשונה שכתבת. אתה יודע, לפעמים יש תקופות ממש "על הפנים". ואתה מתאר תקופה ממש כזו. נראה לי שממש קשה לך. תוכל לשתף אותנו קצת במחשבות שלך? מה מטריד אותך? מה היית רוצה שיקרה? את יודע, בגדול - מה שקורה איתך. אשמח לקרא איציק

תגובה למה שנרשם.

קודם כל תודה על ההתייחסות. אני רוצה לשאול שאלה... אני יודע מה אני רוצה לעשות ואני יודע מי אני רוצה להיות בחיים האלה ואני יודע שאני יכול כי יש לכונו יכולות בלתי מוגבלים מבחינתי והחיים הוכיחו לי את זה הרבה. אבל כשזה נוגע לעניינים מהותיים וכבדים הבלבול והחוסר החלטיות גורמים לי לאבד את הכוח לעשות. מה עושים במצב כזה? התשובה ההגיונית זה פשוט נפתרים מכל ההרגשות השליליות אבל הם לא שליליות בעיני. הבלבול והחוסר החלטיות לגביי מה נכון או מה לא נכון זה כי אני לא רוצה לקחת דברים כמובנים מאליהם. כי הם לא. ככה אני חושב. אני חושב אבל שהגעתי למצב שאני בטוח לגביי משהו ומיד מגיע משהו נגדי שמאזן לי את המחשבה אבל מצד שני מערער אותי. אני בעד איזון אבל אני כבר לא יודע מה לעשות. תמיד האמנתי שצריך להיות בנתינה ובאהבה וכבוד אבל הגעתי למצב שאני שופט את הסביבה שלי כל כך קשה ואני בוחן אותם ואני מתאכזב ואני הופך למין תוצר מושפע מהתנגהגות סביבתית ומפתח לגיטימציה לדברים שאני לא בטוח שנכונים. שזה נוגע בלשים פס על כולם או לא. כי לפעמיםזה מרגיש פשוט הכי טוב לא לשים על אף אחד, או הרגל שלי להיות חופשי עם רגשות ותחושות כבר קצת מתערער כי אני לא בטוח בחופש כדבר חיובי בלבד. אני אל המצב כל כך קשה אבל העניין הוא שאני מרגיש תקוע בין שתי קצוות כל הזמן. ואני מרגיש כל הזמן שאני לא באמת מבטא את זה נכון. אבל אני לא רוצה להכנס לזה ממש כי זה כבד ולא נכון. אשמח לקבל תגובות תודה מראש :) איש עולם.

אה ו...

לגביי עזרה סביבתית אני יודע שיש משפחה שהכי אכפת להם וחברים ממש טובים ואני אוה את כולם באמת ומעריך את כולם - אבל אתם מכירים את ההרגשה שכאילו אתם לא סומכים על ההתייחות שלהם לבעיות שלך מתוך קרבה וחוסר אובייקטיביות. וכן ציפיות. ופסיכולוג מבחנתי זה בית חרושת ואין שם אכפתיות אמיתית.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אכפתיות

מורגש שיש לך עולם מורכב והרבה נושאים על הפרק. אם אתה רוצה להעזר בפורום, נסה להעלות נושא אחד באופן ברור יותר. עם זאת, אני חשה שאולי נכון יהיה עבורך למצוא אדם לעבוד איתו. האם פסיכולוג בהכרח אומר "בית חרושת"? אני בטוחה שאפשר למצוא אנשי מקצוע שיהיה לכם אכפת ממך וינסו לעזור לך. האם פורום זו אכפתיות אמיתית יותר? האם מאמן אכפתי יותר מפסיכולוג? כיצד תתקדם עם השאלות שאתה שואל?

isaacm

New member
אכפתיות

אתה יודע, כשאני רוצה לבחון העדפות אני שם דברים אחד מול השני. אם יש לך אדם שאכפת לו ממך ואינו יכול לעזור לך בכלל, ואחד שבכלל לא אכפת לו ממך אבל יכול לעזור לך. מה תבחר?

isaacm

New member
לדעתי אתה נעזר בהרבה אנשים בחיים, כמו כולנו.

איזה כיף לך שלכל כך הרבה אנשים אכפת ממך. אני באופן אישי מקבל עזרה מהרבה אנשים שלא אכפת להם ממני. כשאני מתקשר לחברה הסלולרית ומקבל עזרה - וזו עזרה. כשאני פונה לקבל מידע בטלפון . . כל האנשים שזו העבודה שלהם - זה מה שהם עושים. יש כאלה שאכפת להם מהעבודה - אבל מה המשמעות של אכפתיות שלהם ממני שהם פוגשים אותי למספר דקות וזהו? מנתח לב שגובה ממני סכום עתק כדי לנתח אותי ובכלל לא אכפת לו ממני, לעומת הבן שלי או האבא שלי שמאד אכפת להם ממני. האמירה שלך לא נתפסת לי איציק

לדעתי...

במקרה של נציגי שירות וכל עבודה מכירותית שירותית אחרת משלמים לך כדי שתהיה אכפתי אבל מנתח לב לא יכול להיות טוב אם לא באמת אכפת לו מהאנשים ואני חושב גם שאנשים שמצליחים בעבודה מסוימת זה רק כי אכפת להם מהסביבה של העבודה ומהאנשים. אני אישית חושב פשוט שיש גבול להצלחה של משהו אם לא קיימת אכפתיות אמיתית. כך גם עם פסיכולוג. כבנאדם אוהב אני רוצה ומפתלל מתוך אכפתיות להכי טוב ליקיריי וכוח האכפתיות עושה את שו בקצב שונה אבל עושה. הרצון והאכפתיות זה כוח יותר חזק מכל שיחה וקורקטיביות. מתכונים ושיטות להצלחה רק מזרזים תהליכים לפעמים לטובה ולפעמים לרעה שבנאדם לא במת מבין תהליכים שהוא למד מתוך תיאוריה. וזאת דעתי.

isaacm

New member
צודק. אכפתיות אמיתית שווה המון.

רק אל תשכח שיש משקל גם למיומנות. מעבר לכך - אכפתיות אמיתית ואמיתיות בכלל נותנים משמעות לעשייה שלנו. רק שאין מקומי לשפוט את האמיתיות של אחר. איציק

גלעד63

New member
אתה כל הזמן מדבר

עם עצמך, אל עצמך, על עצמך, בעד עצמך ונגד עצמך. (זה לא טוב או רע - סתם אבחנה שלי - תרשה לעצמך לתקן אותי אם אני טועה) עכשיו שאלה - תחשוב רגע על סדר היום שלך, היומי, השבועי, לא משנה - יש איזה זמן ומקום שבו אתה לא עושה את זה, או עושה את זה הרבה פחות? (גם לא יודע זו תשובה ולא סתם, התשובה הכי טובה, אולי)

אני -

אני חושה על עצמי כאני - חלק מ - משפחה חברים וכו... אדם שרוצה יכול לדעת תמיד הכי טוב מכולם מהי דרכו ורצונותיו בגלל זה מחשבותיי מתעסקות הרבה בי. אבל בי כחלק מעולם כחלק מכל קבצה שאני חי בה ועל האנרקציה שלי עם אנשים.

למעלה