שלום.

שלום.

אני נקעתי את הקרסול שלי לפני כשבועיים שלושה, ועד לפני כמה ימים נשארתי עם תחבושת אלסטית, כרגע אני עדיין מתקשה להזיז את הרגל וכשאני הולכת אני מרגישה שהיא פשוט עקומה! רציתי לדעת מה אפשר לעשות בנידון, אולי תרגילים למיניהם? ומהו בערך זמן ההחלמה של נקע.. תודה רבה.

נקע בקרסול

נקע של הקרסול יכול להיות פציעה לא פשוטה, אם הכאב לא חלף אחרי 3 שב' חובה להבדק ע"י אורתופד, ייתכן נזק לרצועות, סחוסים, שבר שלא אובחן ועוד.

קודם כל תודה

והנקע כבר לא בדיוק כואב, אלא סתם מעיק. אני מרגישה שאני פשוט לא יכולה להזיז את הרגל לעומת הרגל השניה, ומעין תחושה כזאת שהרגל פשוט עקומה. כואב לי רק כאשר אני לוחצת די חזק על האיזור, וכבר נבדקתי אצל אורתופד בערך כיומיים לאחר הפציעה ועשיתי צילומים והוכח שזה לא שבר, הוא ארמ לי לחבוש את הרגל ולהשים קומפרסים. עכשיו אני פשוט מרגישה כאילו התווך תנועה מוגבל, וחשבתי אולי אני צריכה לתרגל את הרגל בצורה כלשהי בשביל לשפר את כל העניין.

rafagav

New member
את חייבת פיזיוטרפיה ומהר כי...

רקמות החיבור במפרקים מתקשות במהרה. לכן אחרי שבר ביד, למשל, קשה מאוד ליישרה. כך לגבי קרסולך - ניוונת אותו בגלל הכאב ועתה עלייך לבצע מתיחות כדי להשיב לו (לקרסול) את כושר התנועה!! יםפה שעה 1 קודם, שהרי הניוון רק מחמיר => יותר קשה יהיה להשיב את המצב לקדמותו.

למעלה