שלום...

Pete Best

New member
שלום...

אממ חדש פה, ויש לי כמה שאלות, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי. אני בעיקרון דתי, כיפה שרוגה.. בשנתיים האחרונות עברתי תהליך ארוך וקשה, והחלטתי שאני חושב לצאת בשאלה. אני לומד בישיבה תיכונית, והמשפחה שלי דתייה. אין לי מושג איך ואם אני מעיז לצאת בשאלה באופן מוצהר. איך לספר להורים? איך לספר לחברים? ואיך בדיוק אני אסתדר בבית שומר מצוות כחילוני? אגב, אני אלעד, בן 15.. תודה מראש לכל מי שיעזור לי.

uri80

New member
קח את הזמן, חשוב טוב על החלטותיך.

תהיה בטוח במה שאתה מתכוון לעשות, וקח בחשבון שהדבר יפגע בהם. איך לספר להם? לדעתי תמיד עדיף בהדרגתיות ולא בבת אחת. בהצלחה בהמשך.

ShakeSpearE

New member
לאט לאט

תתכנן, כפי שכתבתי למישו אחר ממש לפני 2 דקות בערך אבל, נא לא לתפוס אותי במילה, זה תלוי גם בתפוז הזמנים. <הועד>

תשאיר את ההצהרות לפוליטיקאים

אני גם למדתי בישיבה תיכונית כמוך. נראה לך שהמטרה שלך תושג אם תטיל את הפצצה על ההורים שלך כרעם ביום בהיר? כל דבר לגופו. נגיד מעירים אותך לתפילה בבוקר בשבת. אז תבקש מאבא שלך שיסביר לך למה אם התפילה כל כך חשובה לו הוא מדבר כל התפילה ורק חושב מתי היא תיגמר כבר. אבא שלך בטח לא צדיק אמיתי כי באמת זה לא שפוי להיות צדיק בעולם כמו שלנו. אני מתאר לעצמי שאתה לא יכול לעבור בית ספר. הלוואי ויכולת. אין יוצא בשאלה אחד שלא מצטער על השנים האלו. בכל מקרה אני בטוח שתמצא לך גם בישיבה התיכונית את האנשים שמרגישים כמוך. האנשים שלא מפחדים להגיד לרב שהוא מדבר שטויות ולא מוכנים לקבל תשובות מפגרות כמו: "אנחנו יותר מידי קטנים בשביל להבין"

למעלה