שלום

מה בכך ?

הופתעתי שהפורום התעורר ממות קליני. ואילו שושי היתה מוחקת הודעות, הפורום היה נסגר מרוב שממונו

../images/Emo116.gif הכוונה שלי במשפט השני היא שבאוירה

כמו שיש שם, קשה לנהל דיון אינטליגנטי ו/או תרבותי - בכל נושא שהוא ובטח שלא בנושא של זהות, לאום ומדינה (כמו, למשל הנושא של שרשור זה) - כי זה ישר מתדרדר לתחומים אפלים (כולל ביטויים גזעניים נוראיים) - וזה ממש חבל לי...
אז, בינתיים - אני מוצאת מפלט איפה שאפשר לנהל דיון תרבותי גם בנושאים טעונים ושנויים במחלוקת (כמו כאן, למשל...

TaL53

New member
עד שלא יחסמו שם כמה אנשים

ובמיוחד את סרטבורקס אני בספק אם יהיה שם שיפור אמיתי, לא משנה מה המנהלת תכתוב הוא עדיין ישאר בשלו ואפשר לראות את זה אפילו בהודעת "ההתנצלות" שלו.

Old Cat

New member
זו שאלה רצינית?

על פי ההלכה הנקוטה היום - מי שנולד לאם שהיא יהודיה על פי ההלכנה, או מי שהתגייר בהתאם לכללי ההלכה. מה הם כללי ההלכה, כיצד נתאספו ונתקבעו וכיצד ואיזה שימוש מעוות עושים בהם הרבנים היום - זה כבר סיפור אחר.

במסכת קידושין בפרק 10 יוחסין

כמדומני בדף עא, ישנו פולמוס חריף בשאלת מיהו יהודי? ובעוד תושבי הארץ פוסלים את העירקים, הבגדדים פסלו את יהודי התפוצות וא``י בכללם. ואפילו זעירי לא סמך על טוהר ייחוסו של רבי יוחנן ריבו, שנשבע שבידו לגלות את פסולי החיתון, אולם גדולי הדור נטמעו בה מחמת עושרם

Old Cat

New member
אכן, אפליה על רקע מוצא

ופסילת כל מי שאינו מאותו מוצא ופזורה תופעה נפוצה מימים ימימה בקהילת בני ישראל המעידים על עצמם כחרדים לדבר השם ואין היא המצאה חדשה . ככל שגדלה הקיצוניות והדוגמטיות הדתית כך גדלה גם המחלוקת והריב בעם, מה שהביא כבר פעמיים לחורבן.

למעלה