די נו, תודי שאת מצו וזהו ../images/Emo8.gif
פעם היה לי קישור לאתר של מחזות זמר שממיין תפקידים לפי דרישות (מין / גיל / מנעד / האם נדרשת יכולת ריקוד ובאיזו רמה וכו'). אלט ממש נדמה לי שבקושי היה שם, התפקידים לנשים הם ברובם מצו או סופרן (כמה מבאס...
). מצד שני, אני מגלה שלמעט תפקידים שהם סופרן במובהק (כריסטין, קוזט וכו') אני לרוב מצליחה לשיר את הרוב המכריע, לפעמים אם יש צלילים ממש גבוהים אז אני מצפצפת אותם, אבל את מצו, אז לא אמורה להיות לך בעיה. אם השאלה עדיין רלוונטית לך, אני אשמח לנסות לעזור, רציתי לשאול אם יש לך דרישות נוספות כמו אופי השיר - בלדה או משהו יותר סוער; בעברית או באנגלית; משהו "מחזמרי" במובהק, או דווקא משהו שנשמע יותר כללי ולא מתקשר למחזמר מסויים עבור מי שלא מכיר. הנה כמה רעיונות על קצה המזלג: אלדונזה - איש למאנשה (יש גם בעברית). עלובי החיים - פנטין (חלום חלמתי) או אפונין (לבדי) - (יש גם בעברית). שורת המקהלה - Nothing Cats
- Memories (אבל זה שחוק, שלא לומר דיי קיטשי). הייתי ממליצה על "מקביטי", הוא ממש להיט (אפילו תרגמתי אותו פעם לעברית להנאתי) אבל הוא דואט.
כל שיר של ג'ולי אנדרוז (מרי פופינס / צלילי המוזיקה / ויקטור ויקטוריה וכו') - אמנם היא זמרת סופרן בעלת מנעד מרשים, אבל אם אני מצליחה לשיר איתה כמעט את הכל (מצמפצפת קצת בגבוהים, זה כן) אז לך לא אמורה להיות בעיה. בויקטור ויקטוריה היא שרה נמוך יחסית (כי היא מתחזה לגבר שמחופש לאישה, כידוע) אז אם את מחפשת נמוכים, יש שם. צלילי המוזיקה הועלה כאן אז יש תרגום לעברית, למרי פופינס אמור להיות כיוון שנינט דיבבה אותה ב-DVD. שיקאגו - שירים נשיים בשפע, ואף תפקיד שם לא סופרן. אויטה - כנ"ל. אם מדונה שרה, גם את יכולה. גברתי הנאוה - לא אלט, אבל לדעתי את תצליחי לשיר כל שיר משם. טוב, יש עוד המון, אבל אלה עולים בדעתי כעת. אם תרצי לדבר, את יודעת איך להשיג אותי. אני גם יכולה להמליץ לך על מחזמר ישראלי מסויים, אה... *שיעול* את בטח לא יודעת לאיזה אני מכוונת...
כל התפקידים הנשיים בו לא גבוהים במיוחד... אההההההמממ. כן.