שלום!

שלום!

שלום לכולכם.. יש לי אבא חולה סוכרת (לא סוכרת נעורים- היא נוצרה מזיהום אי שם בשנות השלושים לחייו). לאחרונה הוא התחיל להשתמש בטיפול חדיש ואני מנסה לשכנע אותו לבוא לפורום אך הוא מסרב. בכל מקרה, רציתי לדעת האם יש דרך כלשהי בה אני יכולה להקל עליו או לעזור לו? תודה מראש, מינימאוס

איליקו

New member
שיהיה מאוזן ובריא

כיום אין שום הוכחה שסוג כלשהו של סוכרת -נעורים או מבוגרים - יכול להגרם ע"י זיהום. יש רק השערות שונות שמעולם לא אומתו. תמסרי לאביך שיזהר מטיפולים לא מוסמכים ולא בדוקים כי יש הרבה שרלטנים בשטח. אם מדובר בטיפול בקניה - שיזהר ממנו. את יכולה לעזור לאביך בכך שתעודדי אותו להגיע לאיזון אופטימלי מבחינת רמת הסוכר ושיעבור את הבדיקות הרפואיות התקופתיות למניעת סיבוכי המחלה.

elad2040

New member
למה להזהר?

ממה שקראתי, כל חולי סוכרת סוג 2 שהלכו לטיפול בקניה והתמידו בדיאטה שהוא נתן להם מצליחים לשמור על רמות סוכר מאוזנות, האם יש לך נתונים אחרים? זאת סה"כ סוג של דיאטה, ובקשר ל-"מוסמכים/לא מוסמכים" בתכל´ס אני לא רואה איך ה"מוסמכים" עם השיטות הנהדרות שלהם עוזרים לרוב חולי סוג 2 לשמור על עצמם. אם מישהו צריך כהן קנייתי כדי להתחיל לשמור על עצמו- מה טוב! בריאות לכולם!

איליקו

New member
קניה - חבל על הזמן ועל הכסף

יש קבוצת תמיכה ותזונה בקופת חולים שמגיעה לאותן תוצאות כמו של קניה בלי "צמחי המרפא" שלהם, בלי לנסוע אלפי קילומטרים ובלי לשלם 11,000 דולר.

elad2040

New member
אין ספק

אני לא חושב שהוא עושה קסמים או משהו, אבל יש אנשים שהבעיה העיקרית שלהם היא *לקחת אחריות* על עצמם, והם צריכים חוויה מטלטלת מסוג הקניה המדובר. אני מניח שקבוצת תמיכה היא טובה לאנשים מסוימים, אבל אתה צריך כבר איזו פתיחות פנימית שלהרבה אנשים אין. לסיכום, אין לדעתי תשובה אחת- מבחינה אידאלית אנשים היו פשוט מטפלים בעצמם מתוך הבנה של הסיכון לעצמם... אבל על אותו הגיון היה אפשר להניח שאנשים לא יעשנו, והם כן עושים זאת.

איליקו

New member
זה נכון, אבל...

מה שאמרת נכון, הבעיה שבגלל חוסר מידע מתאים רוב האנשים שנוסעים לקניה ושאיתם דיברתי חושבים בטעות שהטיפול הזה ירפא אותם או שיש בתמציות הצמחים שם איזשהם מרכיבים סודיים ומיוחדים, אחרת לא היו מגיעים לשם ומשלמים 11,000 דולר. אני מניח שאם הם היו מודעים לדברים שציינת - חלק גדול מהם לא היה נוסע.

elad2040

New member
אמת ויציב...

חוסר ידע היא הבעיה מספר 2 בסוכרת! (בעיה מספר 1 היא הזנחה!).

שלום מינימאוס, ברוכה הבאה!../images/Emo141.gif

הדרך הטובה ביותר להקל עליו לדעתי היא לומר לו שעם הסוכרת אפשר לחיות היא מחלה די קלה לטיפול ואין סיבה שמישהו ירגיש כול כך רע עם עצמו... תנסי לדבר איתו על הסוכרת בדרך "שמחה", תדגישי עד כמה קל לחיות איתה ומי שבאמת רוצה יכול לחיות לצידה כמו בן-אדם רגיל... בהצלחה, הרבה בריאות. **חן**

למעלה