שלום

shirli6

New member
שלום

אני כבר חצי שעה עם דף הפורום פתוח. לוחצץ על "הוספת הודעה" ומייד חוזרת. מתלבטת. מקווה שאת הודעה הזאת אסיים. חיכיתי לפורום כזה, ועכשיו כשיש כזה פורום, אני מפחדת לכתוב. אני בת 16. התייתמתי מאבי בפתאומיות לפני כשלוש וחצי שנים. כביכול אני בסדר. אני מצליחה בלימודים ויש לי חברים רבים. רבים יעידו עלי כאדם שמח מטבעו. זה רק אומר שרבים לא מכירים אותי באמת. מאז שאבי נפטר אני מתקשה למצוא נקודות אושר אמיתיות. תמיד אצליח למצוא את חצי הכוס הריקה. אז ממשיכים בשגרה. יום רודף יום. כבר שלוש וחצי שנים בלעדיו, ועדיין כל כך כואב.

eshkolit32

New member
לילה טוב שירלי וברוכה הבאה ../images/Emo9.gif

אנחנו שמחים לראות אותך כאן. זה לא פשוט לכתוב מילים עצובות, גם אם הן יושבות בתוך הלב המון זמן ורק מחכות להזדמנות לצאת החוצה. אני שמחה שלמרות הקושי הצלחת להוציא משהו מהכאב שלך כאן. את מספרת שאת מצליחה בלימודים ושיש לך הרבה חברים. אלה סימנים של אדם שלא נופל אלא להיפך - מתפקד וממשיך הלאה בשגרת החיים שלו. ברור לי שבתוך תוכך כואב לך. אבל האמת היא שזה ש"מוכרחים להמשיך" זה גם קצת מזל. כי תארי לך שהיתה לך אפשרות להיות באבל שנה שלמה. איך היו נראים החיים שלך בשנה הזו ואחריה? יכול להיות שהיית טובעת בתוך העצב ולא היית מצליחה להתאושש ממה שקרה. מה שאני מנסה להגיד הוא, שהחיים אכן ממשיכים ויש דברים שאנחנו חייבים לעשות: לעבוד, ללמוד, להסתדר עם אנשים סביבנו... בזמן שאנחנו עושים פעילויות כאלה אנחנו עסוקים ואין לנו הרבה פנאי לעסוק במה שכואב לנו. וזה בעצם סוג של מזל, כי כך אפשר להמשיך הלאה ולגלות מדי פעם שיש דברים שווה לחיות בשבילם, ואפילו שווה מאד. אני מאד מבינה מה עובר עלייך. אני מאמינה שאם תרצי , לאט לאט תוכלי להיות חזקה יותר. זה דבר שלוקח זמן. אובדן יכול להיראות אחרת במרחק של שנה לעומת מרחק של חמש או עשר שנים, למשל (הזמן בהחלט יכול לחזק ולחשל). עוד יקרו לך דברים בחיים שירגשו אותך, יגרמו לך להיות שמחה ומאושרת, יביאו לך המון סיפוק ושלווה. הדברים הטובים קיימים בעולם - צריך רק להאמין כדי להתחיל להבחין בהם. מאחלת לך מיליוני נקודות אושר אמיתיות בחיים שלך...
תזכרי שאנחנו כאן בשבילך, ואת לא יוצאת דופן אצלנו; את אחת מאיתנו.

אם יורשה לי

שלום לשירלי, ההודעה שלך מאוד דיבר אליי איבדתי את אבי בהיותי בת 12 מאוד קרוב לגיל שבו איבדת את אביך בשנה הראשונה נאחזתי בתפקוד, זו היתה טיפת שפיות בים הגדול של הבלגן, ההלם ומאבקים משפטיים מול הצבא ומשרד הבטחון, מה גם שאבי נפטר שלושה ימים לפני תחילת שנת הלימודים בה התחלתי ללמוד בחטיבת הביניים, הכל היה חדש לי, לא יכולתי להרשות לעצמי ליפול. השנתיים הבאות היו הרבה יותר קשות, כי ברגע שלא כ"כ מצליחים במה שנקרא "חיים נורמליים" (למשל לקבל ציונים טובים בבית ספר) הבסיס מתערער, העצב נותן את הטון ומתחילים לשקוע בזה. את צריכה למצוא לעצמך את מה שמביא לך שמחה אמיתית, לא משנה אם מדובר בחברה טובה, תחביב או איזו מטרה שאת רוצה להגיע אליה. אלא הדברים שבתקופות קשות (ותמיד יהיו) עוזרים לנו לרצות למשוך קדימה. לאף אחד אין חיים קלים, אנחנו קיבלנו את המכה בנקודה מאוד מאוד רגישה, חלקנו גם בגיל מאוד צעיר. צריך ללמוד מאיפה לשאוב את הכוח.

shirli6

New member
תודה לכולכם על ההתייחסות

תמיד טוב לדעת שאני לא לבד בהרגשותיי. בזמן האחרון שמתי לב לכך שכאשר אני עושה דברים שאני אוהבת מאוד (אצלי זה בעיקר לנגן) אני מוצאת את עצמי במקום שהוא הרבה יותר טוב לי. כמעט בכל אספקט בחיים שלי אני יכולה להרגיש את העדרות אבי. כל מה שאמור לשמח, גם הוא בסופו של דבר יהפוך לעצוב בגלל סיפור החיים שלי. כשאני עושה מה שאני אוהבת, אני מתנתקת מהחיים שלי וחיה את הרגע, בלי הרקע המסובך והמכביד. אבל אי אפשר להיות כך תמיד. הרקע מלווה אותי בכל צעד בחיי, הוא כבר חלק בלתי נפרד ממני. אז כרגע אני מעבירה את הימים בציפיה דרוכה לאותם רגעים של התנתקות ושמחה.

eshkolit32

New member
היי שירלי.

זה מצוין שכשאת מנגנת את מרגישה טוב עם עצמך. אפשר לשאול על איזה כלי את מנגנת? (אני שואלת כי גם אני מנגנת ומכירה מצוין את האפקט החיובי של הנגינה...נוכל לעשות קונצרט וירטואלי :) ) נכון שאין אפשרות לחיות בניתוק מהעצב כל החיים, אבל יש המון פעמים שמרוב פעילות אין זמן לחשוב על השכול, או שהאושר פשוט משתלט עלינו (נדיר אבל זה קורה!). מהניסיון שלי, יש רגעים בחיים שבהם באמת טוב לי, ולרגע השכול מתפרץ בחוצפתו לתוך הרגע השמח הזה. אבל כמו שאמרה לי פסיכולוגית חכמה פעם, צריך לשים לב ל"יש", ולא רק להדגיש את ה"אין"... אני רק יכולה להמליץ לך להמשיך ולחפש - מהם המקומות שטוב לך בהם? אני מניחה שלא את הכל אפשר לבצע עכשיו, אבל הציפייה למה שעוד יבוא יכולה להיות מסקרנת ואפשר להיות אופטימיים לגביה. לגבי הדברים שאת כן יכולה לעשות עכשיו: חפשי לך עוד מקומות חוץ מהנגינה שבהם טוב לך ותקפידי מדי פעם להיות בהם. זאת יכולה להיות חברה של אנשים מסוימים, עשייה של משהו יצירתי (פיסול, ציור, משחק, קדרות...), צורת בילוי (תיאטרון, קולנוע, בית קפה, מועדון, טיול בטבע, באולינג...), התנדבות, עשיית ספורט...האפשרויות פשוט לא נגמרות. שיהיה לך סופשבוע קסום

shirli6

New member
היי בחזרה...

אני מנגנת על פסנתר וקלרינט בעיקר. ואת? כל הפעיליות שאת מתארת באמת עוזרות ומפיגות את הצער, אבל הן רק מניעה. אני יכולה לדאוג לעצמי מראש ללוח זמנים מלא ובכך להרחיק ממני את הכאב, אבל לפעמים יהיו חורים. לא את הכל אני יכולה למנוע והעצב תמיד יצליח להסתנן פנימה. ואז מה לעשות? אז זה כבר לא משנה מה אעשה, ברגע שהכאב יכנס, כבר אין איך לסלק אותו.

eshkolit32

New member
שירלי היקרה:../images/Emo142.gif

כשכתבתי שכדאי לעשות דברים שאת אוהבת התכוונתי שתהיי עסוקה לא רק כדי לא לחשוב על העצב אלא גם פשוט - כדי להנות מדברים שאת אוהבת, כי בחיים יש גם דברים חיוביים, ולא רק שליליים. אני לרגע לא חושבת שבכל פעם שהעצב מגיע - צריך לסלק אותו. להיפך, אני חושבת שלפעמים צריך לתת לו "מקום של כבוד"... כלומר, לפעמים יהיו רגעים עצובים, צריך לחיות עם זה ולקבל את זה. אי אפשר באמת לברוח מהעצבות, ולדעתי גם לא כדאי להדחיק - הנפש צריכה גם לדעת שיש לפעמים כאב, שזה קשה אבל זה בסדר, זה נורמאלי, אלה רגעים מסוימים שיש להם התחלה וגם סוף. בכל אופן, מאחר ששתינו מנגנות על פסנתר, נוכל לעשות קונצרט בארבע ידיים... (כשלמדתי פסנתר בצעירותי דווקא היתי מתעצבנת כשהמורה שלי הכריחה אותי לנגן איתה בארבע ידיים אבל היום אני כבר מסוגלת...
) אני מקווה שתצליחי ליצור לעצמך חיים מאוזנים, שיש בהם חושך אבל גם אור, עצב וגם חיוכים, קושי וגם קלילות. שיהיה לך שבוע נעים...

אשכולית צודקת

תראי אני כבר די ותיקה ב"עסק", אני יכולה "להבטיח" לך ששום דבר לא מעלים את העצב והכאב אבל צריך ללמוד לחיות איתם ולא בתוכם, תחפשי את הדברים שגורמים לך לראות גם את הצד השני ואת תמצאי את האיזון בסופו של דבר, לפעמים אנחנו אפילו יכולים ללמוד מזה משהו על עצמינו.

ניחומי הכנים

אני כאדם דתי (התיתמתי מאבי לפני פחות משנה) יודע שאכן הדרך להתחבר לנפטר והתנחם היא ע"י שעושים דברים למען נשמתו שהרי הנשמה בגן עדן וטוב לה וככל שעושים מעשים טובים צדקה וגמילות חסדים זה עושה טוב לנשמה

פiצ 15

New member
../images/Emo118.gif

היות והמקרה שלך ממש דומה לשלי, בחרתי להגיב לך בצורה קצת יוצאת דופן. הנקודת אושר שאת מחפשת ביומיום שלך, היא מוגדרת אך ורק על ידך. דבר ראשון, סביר להניח שקשה לך מאוד לעכל את העובדה שאין לך את כל מה שבת רגילה לקבל מאבא שלה. זה לגיטימי לגמריי. צאי מנקודת הנחה שאבא שלך היה שמח לראות אותך מאושרת ומחייכת, ולא חיוך מזוייף ואם יש משו שיוכל לשחרר אותך מסבל יומיומי שכזה, כמו להקדיש לו משו שהיה ממש חשוב לו כשהיה בחיים, עשי זאת. לי אישית זה עזר ברמות שלא האמנתי שזה יכול לעזור, ואני מאמינה שזה העלה לאבא שלי חיוך גם שם למעלה. נגיד ואת אוהבת לשיר ואבא שלך נורא אהב את העובדה שאת שרה וחלם על היום שבו תקליטי שיר. נסי למצוא דרך 'להגשים' לו את החלום הזה, למרות שהוא עדיין לא בחיים. זה יכול לעזור לך, בכך שהלב שלך יקבל קצת 'שקט', ואולי יצליח להתגבר ולעכל יותר את המציאות החדשה. אל תשכחי את עדיין ילדה, בדיוק כמוני..והכי חשוב יותר מכל, שתני לעצמך זמן..ואל תתביישי לקחת ת'זמן שלך. בהצלחה מתוקה. מג.

למעלה