שלום

Druyanizem

New member
שלום

אני עושה עבודה בספורט על אומניות לחימה... רציתי לברר איתכם על על אומנויות לחימה שמשתמשים בהם בכלים (כמו חרבות ומקלות) ואם אפשר גם כמה קישורים לאתרים טובים. וחוץ מזה... כל עזרה תתקבל בברכה
תודה

amir_aikido

New member
השאלה לא ברורה

יש הרבה אמנויות לחימה בהן משתמשים בכלים. בין היפניות : כמעט בכל סגנון של ג´ו-ג´יטסו מסורתי, אייקידו (שנוצר מהג´ו-ג´יטסו), קנדו (רק חרבות ומקלות) אייאידו (אמנות שליפת החרב) וגם בנינצ´יטסו. גם בקראטה (יותר אוקינאווי מיפני) יש כלי נשק ובעיקר כלים שהיה להם גם תפקיד חקלאי. יש גם כלי נשק באמנויות הסיניות וגם באמנויות הפיליפיניות, ויש גם סייף מערבי כמובן. כך שיש המון כלים, ואתה תאלץ לכוון יותר את שאלתך ... אמיר

Druyanizem

New member
למען האמת...

אני לא מבין ממש בדברים האלה... קיוויתי יותר להמלצה... מן סגנון אומנות לחימה מעניין עם היסטוריה מעניינת וכלים מעניינים. משהו שאני יוכל לכתוב עליו עבודה מעניינת (שים לב- מילת המפתח היא מעניין).

עניין זה טעם מאוד אישי

מה מעניין אותך? שימוש היסטורי מעניין באמנות? טכניקות מעניינות? אנשים מעניינים שהשתמשו באמנות? כמעט כל האמנויות מעניינות מבחינות רבות, אך לא כל דבר שיעניין אותך יעניין גם אותי. אולי כדי להבהיר - יש אמנות סינית (קונג פו) המשויכת לפי האגדה לנזיר בשם גבה לבנה. הסיפורים רבים, וחלקם מעניינים למדי, אך האמת שנויה במחלוקת. מסופר בין השאר כי הוא פרש ממנזר שאולין, ואף התנגד למדיניות אותו מנזר בזמן מרד, ועל כן נקרא סגנונו הסגנון האסור (כי נאסר על אנשים ללמוד אותו). ביפן ידוע מאוד לוחם חרב אגדי בשם מוסאשי שכתב את ספר חמש הטבעות. עליו מסופר שהיה בלתי מנוצח בקרב, וכי הרג אדם בפעם הראשונה כשהיה בן 13 (אאז"נ). כמו כן מסופר עליו שאחרי שנות לחימה רבות התיישב במערה, כתב את הספר כולו בישיבה אחת, ומת עם סיום הכתיבה. שני האנשים שהזכרתי היו לוחמים מעולים עפ"י העדויות, אך הסיפורים אודותם שונים מאוד. בארץ, מסיבה לא ברורה, נוצרה אגדה מסוימת דווקא סביב כלי נשק פחות מהולל - הקלע, באמצעותו ניתן לרועה פשוט להרוג ענק וגיבור מלחמה מיומן. אחד הסיפורים המעניינים שקראתי אודות כלי נשק באמנויות לחימה. או שלא לכך כיוונת?

Druyanizem

New member
אוקיי...

אז ישנתי קצת וחשבתי... אני רוצה משהו יותר מסורתי.... דבר שאני יוכל לכתוב על הטכניקות שלו (זה בכל אופן בגרות בספורט...) ודבר שתהייה לו היסטוריה מענייננת. מכיון שאין לי מושג בזה אני מבקש המלצה. מה שאמרת בקשר לקונג פו נשמע מעניין. אני ישמח לשמוע עוד.

קציצון

New member
בקשר לגבה הלבנה

אני שמעתי שהוא עזב את המינזר לא זוכר בדיוק איזה זה הולך אבל הבנתי שבסופו של דבר הוא רצה להוכיח את הטכניקה שלו ובקרב נגד אחד הנזירים הוא הרג אותו אז שאולין אסרו אותה

למעלה