שלום

שני 4

New member
שלום

שמי שני ואני נשואה באושר (ובעושר)4 שנים. יש לי בעל טוב מלבד בעיה קטנה בעלי חולה אבל חולה על טוטו ולוטו. בעלי כל כך רוצה לזכות שכל חודש הוא מוציא 500 ש"ח. בעלי גם ניראה לי מכור לספורט ולחדשות, האמת שזה פחות מפריע לי. יש לי שאלה בקשר לטוטו וללוטו- האם כדי לשכנע אותו להמעיט? או שפשוט להבליג... ד.א בעלי הוא בעל טוב ואבא טוב.
 

יאיר5

New member
שלום שני.

הבנתי ממה שאת כותבת שבעלך הוא בעל טוב ואבא טוב ואם יש לו אפשרות להוציא כול חודש 500 ש"ח על טוטו ולוטו ולחיות קצת באשליה שתיכף הוא זוכה אז זה לא מזיק לאף אחד ואולי עושה לו טוב. אבל אם זה ממש מפריע לך ואת חושבת שתוכלי לשכנע אותו להפחית קצת מהסכום שהוא מוציא אז זה גם בסדר את אישתו ובתור שכזאת את יכולה לספר לו שזה מפריע לך ושזה נראה לך יותר מידי כסף ושאולי הוא יצמצם את זה קצת יכול להיות שהוא יבין ויסכים ויכול להיות שהוא לא יסכים אבל אולי לך תהיה הרגשה יותר טובה כי ניסית. לי נראה שאם הוא לא גולש מעבר לזה ומשקיע סכומים נוספים על כול מיני הימורים כאלה של ספורט אז זה לא נורא והמון אנשים במדינה שמים כל שבוע איזה מאה שקל על לוטו בשביל לחיות כל השבוע באשליה שאולי הפעם הם הם זוכים. שיהיה לך שבוע טוב יאיר.
 

גנבנבון

New member
מסכים עם יאיר!

התמכרות אינה יודעת גבולות ואם יש גבול 500 או 600 אז זו אינה התמכרות אלא רצון לזכות. ואם שקט נפשי נקנה ב500 שקל? הייתי קונה.
 
היי שני

שמי עודד ואני מהמר כפייתי (נקי קצת יותר מחודש -JUST TODY)מאז שהתחלתי בתהליך הגמילה אני מתעניין בנושא וקורא לא מעט מחקרים. על פניו שני, אישך נמצא בקבוצת "המהמרים הלא בעייתיים"(יש עוד שתי קבוצות ע"פ אותה אסכולה ."מהמרים חברתיים" "ומהמרים כפייתיים" )משום שבביתו של מהמר כפייייתי האושר לא מצויי שלא לדבר על העושר !!! אולם הבעיה היא כמו בסמים: לא כל מי שמעשן מריחיואנה יפול בהכרח לשימוש בהרואין אולם יש אחוז מסויים שיעשה זאת .ואף פעם אי אפשר לדעת מי ילכד ברשת. יש כמה שאלות שעלייך לשאול את עצמיך כדי לדעת אם אתם נמצאים בבעיה . 1) ממתי הוא התחיל להמר על לוטו וטוטו? 2) האם טרם נישואך ידעת על מנהג אישך? 3) האם סכומי ההימורים גודלים משבוע לשבוע ? 4 )מה עם הימורים אחרים כמו קזינו , מכונות משחקי קלפים וכד? 5) מדוע זה עכשיו מפריע לך? רק בגלל ה500 שקלים או שמא יש עוד סיבות? (כמו פגיעה בחיי המשפחה ? בעבודה? או בזמן שזה מעסיק אותו?) 6) האם את מאמינה לו שהוא לא מהמר על דברים אחרים או על סכומים יותר גבוהיים ? 7 ) האם את מוכנה לחיות עם זה ? אשמח מאוד אם תשתפי אותנו בלבטים פה בפורם. בהצלחה שלך עודד נ"ב מיותר לציין שהתשובה החברית שלי אלייך באה מתוך אמפטיה . ואינה מתיימרת להיות יעוץ מקצועי או במקום איש מקצוע .ואולי מן הראוי שתתיעצי עם גוף שכזה ( אם תמסרי לי את אזור מגוריך אף אוכל לכוון אותך לכתובות הרלוונטיות ) שוב בהצלחה -עודד
 
למעלה