שלום..

שלום..

אני בת 16, מנגנת כבר 7 שנים קלאסי ולאחרונה עברתי לג'אז על מנת להתנסות. המורה שלי לימד אותי כל מיני מהלכיים הרמוניים (טו פייב, וואן סיקס טו פייב וכאלה). אני עושה את זה בכל ההיפוכים, ואני מרגישה שאני לא לומדת כמו שצריך, זאת אומרת אני משננת איך אמור להראות טו פייב לדו דיאז, לדוג'. אני פשוט צריכה הסבר כלשהו איך בכלל ללמוד ג'אז, אני לא מבינה איך בכלל נגני ג'אז מצליחים לאלתר ויודעים איזה מהלך בדיוק הם מתכוונים לעשות והכל במהירות גבוהה. לי לוקח המון זמן לעשות טו פייב מסכן, אני פשוט לא מצליחה לקלוט.. האם אני בכלל אצליח ללמוד ג'אז? זה לא משהו שפשוט יש לך או אין לך? המורה שלי אמר לי בנוסף שלא ככה אמור להראות טו פייב, ולא באמת עושים את זה ככה. זה פשוט הבסיס. ועוד כמה אנשים אמרו לי את זה.. מה זאת אומרת לא ככה זה צריך להראות? באמת שאני לא מצליחה להבין.. אם איזשהו נגן/נגנית ג'אז יוכל להסביר לי אני אשמח. תודה, לין.

seafox

New member
היי לין,ברוכה הבאה!

דבר ראשון, על מה את מנגנת?אני מבין שזה גם פסנתר לפי החתימה נכון? אם כך זה מאוד קל יחסית. צריך פשוט לזכור איך זה נראה ויזואלית על הפסנתר. אני מאמין שאת גם מכירה את העניין של הטנשנים והפתרונות נכון? זה עזר מצויין בפסנתר (בפרט-שוב בגלל שזה יותר ויזואלי מכל כלי אחר) כי זה בעצם גורם לך להפוך את כל האקורדים ליותר ..."קרובים" במקום לקפוץ מרגיסטר לרגיסטר. דבר שני, נגני ג'אז שמנגנים כבר הרבה זמן כבר לא חושבים (יותר מדיי), זה פשוט קופץ להם בטבעיות מדהימה. תבניות,תבניות,תבניות ועוד תבניות.חוץ מהלמידה יש הרבה לשמוע, המון!וכמובן להשקיע הרבה אימון. לא הבנתי את מה שהמורה שלך אמר לך בקשר ל"ככה לא אמור להיראות טו פייב"..מה הכוונה שלך?

היי, תודה רבה!

איזו קבלת פנים נחמדה :] כן, טנשנים ופתרונות הם עניין שמאוד עוזר לי.. אגב, כן - אני מנגנת על פסנתר. אז לפי התגובה שלך אני מבינה שכל מה שצריך זה הרבה אימון והרבה להקשיב. נכון? תודה רבה!

seafox

New member
כמובן שלא רק אימון והקשבה

אבל זה חלק ניכר. בבקשה ובהצלחה. תרגישי חופשיה להישאר ולשאול

למעלה