שלום

שלום

לפני כחודש הייתי במכון כושר (הלכתי לעשות אירובי) ואיחרתי בכמה דקות אז המדריכה שלחה אותי לעשות חימום על ההליכון. כשבאתי לעלות עליו נפלתי ונפצעתי. בהתחלה חשבנו (אני והמשפחה) שזאת רק פגיעה ביד והלכנו לקופת חולים בכוונה לעשות צילום ביד כדי לבדוק אם יש שבר. מקופת חולים שלחו אותנו לבית חולים בגלל פגיעה בכיליה! אחרי שבועיים בבית חולים ועוד שבוע בבית של מנוחה חזרתי כשאסור לי להתאמן באירובי, בשיעורי ספורט, לרוץ או להתאמץ חצי שנה. כל זה ואני עוד לא בת 14 ככה שבכלל המדריכים היו צריכים לאסור עלי להתאמן במכון. השאלה שלי היא- איזה פיצוי מגיע לי ?

ציפי ג

New member
היות ואת בת ארבע עשרה

כדאי לך לחכות מעט עד שיוודע מה הנזק שנגרם לך. בתביעות מסוג זה הנזק לא תמיד נגמר רק באי יכולת להתאמן חצי שנה במכון כושר. אבל כל דבר שאת עושה תתעדי. הלכת לרופא תבקשי פתק, הלכת לפיזיוטרפיה - תבקשי את סיכום התיק, וכך כשתרצי לתבוע, יהיו לך כל המסמכים.

דובי123

New member
המכונים מחויבים בביטוח על פי חוק

יחד עם זה כלל לא ברור לי אם מגיע לך פיצוי אם המכון התנהל נכון ואת מחוסר זהירות שלך נפצעת אז אינני יודע אם מגיע לך פיצוי [רצוי גם לעיים בחוק] באשר לגיל 14....אני מכיר בנות 14 אשר נראות יותר.... בכל מקרה אין אפשרות לדעת ללא הצהרתך אבל מה שמפריע לי בהודעות כשלך היא העובדה שאדם נפגע כתוצאה מרשלנות שלו ואח"כ מנסה להפיל האשמה על אחר עצה לחיים: קחי אחריות על מעשים ואל תנסי להאשים אחרים בכל אשר קורה לך באשדר לעצות המשפטיות ע"כ ישיבו המשפטנים

פיצוי

ע"מ שתתקיים זכאות לפיצוי צריך להוכיח קיומם של מספר תנאים - קיומה של חובה שהמכון לא מילא אחריה, נזק שנגרם כתוצאה מאי קיום החובה, והיקף הנזק. במקרה שלך, על המכון לדאוג שהמכשירים בטוחים לשימוש, וכן לוודא את גיל המשתמשים. העובדה שהמכון איפשר לך להשתמש במכשירים מצביעה על הפרת חובה המוטלת עליו, אך עדיין עלייך להוכיח שהנזק נגרם כתוצאה מכך. כלומר - עלייך להוכיח שההליכון לא מתאים לשימוש על ידי מי שהוא למטה מגיל 14, שנפלת מהמכשיר בגלל אי התאמה זו, וכי הנזק הוא תוצאה של השימוש במכשיר (ולא, נניח, פגיעה קודמת). באשר לנזק עצמו - אל תמהרי. יש לך שבע שנים (פחות חודש) ע"מ להגיש את התביעה. המתיני עד לסיום כל הבדיקות ועד ההחלמה (המלאה, אני מקווה), ואז, כשתדעי מה מצב, ויהיו בידייך ההוכחות לכל ההוצאות והנזקים, תדעיגם מהו הפיצוי שעלייך לתבוע. בכל מקרה, אני ממליץ שאת כל זה תעשי בליווי עו"ד.

gita3

New member
חתולה במגפיים

כל מה שכתב עו"ד עימנואל ויזר נכון, אך יש לך יותר זמן להגיש תביעה. תקופת ההתיישנות תתחיל להיספר רק מיום הולדתך ה- 18. כלומר, תוכלי להגיש תביעה לביהמ"ש עד גיל 25.

למעלה