שלום..

שלום..

רציתי לשאול, בנוגע לארוחת בוקר. האם יש לכם המלצה לארוחת בוקר משביעה? לפעמים בבוקר אני אוכלת פרוסה של לחם קל מחיטה מלאה עם חביתה, קוטג' וכו' אבל אח"כ בעשר אני שוב אוכלת פרוסת לחם מאותו סוג, וזה יוצא שאני אוכלת 4 פרוסות ביום, לכן אני מעדיפה לא לאכול בבוקר לחם. אשמח, אם תמליצו לי על ארוחת בוקר משביעה, אבל שתיהיה גם מזינה ולא עוגות וכו' תודה רבה!

יזמת 25

New member
אני לא מומחית בתחום

אבל הייתי ממליצה על דייסת קווקר, זה מחמם, מזין ומשביע.

הבעיה עם דייסת קוואקר זה המראה שלה

קוואקר קלוי בגרנולה למשל או אפילו בצורת מיזלי זה טעים ונפלא אבל כאשר זה מבושל כדייסה - פייר זה נראה כמו משהו שמישהו הקיא.

scaramush

New member
ארוחת הבוקר שלי:

מיץ אשכולית אדומה אחת, סלט ירקות מטובל רק עם 2 כפות טחינה (במקום שמן) רבע-חצי אבוקדו, ביצה קשה, 4 פרוסות ללחם, 2 כוסות תה. אחרי הארוחה הזאת אני אוכלת רק ב- 4 או 5 וממש אינני רעבה עד אז!

69mor

New member
תוסיפי זרעי פשטן טחונים

יוגורט. וגרעני חמניהה לא קלויים.

69mor

New member
כי בזרעי פשטן

יש אומגה 3 צימחי. מה שהגוף אינו יכול לספק. ויש גם אומגה 3 מהחי שזה גם דגי מעמקים. דניס. הליבוט מקרל ועוד.. גם גרעיני חמייה לא קלויים ברגע שקלית אותם "הרגת" את הויטמינים. הרבה ברזל. קונים בחנויות טבע מובחרות. דרך טובה להתחיל את היום. שמי מאיר. מסנג'ר: [email protected] בהצלחה

scaramush

New member
איזה טעם

יש לזרעי פישתן? וגם שאלה נוספת? מה זאת אומרת "יש אומגה 3 מהחי", הרי זה צמח. אתה מתכוון שהוא אותו שמן שיש בבעלי החיים המוזכרים?

69mor

New member
את קונה זרעי פשתן טחונים מחנות טבע

שומרת במקרר. כל פעם שתכיני סלט- תזרקי אותם. אין שום טעם וזה היתרון שלהם. הם נראים פירורים. בחנות טבע ינסו למכור לך את הלא טחונים-אל תיקני כי צריך טחון אותם. אין הרבה הבדל מבחינת אפטיביות. ועכשו לגבי אומגה 3 אף על פי שהגוף מייצר את רוב חומצות השומן בעצמו, גוף האדם לא מסוגל להכניס קשר כפול לפחמן כתוצאה מכך ישנן שתי קבוצות של חומצות שומן שהן חיוניות לגוף ואינן מיוצרות ממרכיבי תזונה אחרים. חומצות אלו הן החומצות הרב-בלתי רוויות מקבוצת אומגה 3. למרות ששומן של בשר מכל הסוגים הוא הרווח ביותר, יש להמעיט ככל הניתן בצריכתו. מקורות שומן טובים הם: דגי ים ממים עמוקים מהים הצפוני, שמן פשתן, שמן זית, אבוקדו, אגוזים ממינים שונים, שומשום (טחינה) וכן דגנים מלאים. המקורות הטובים ביותר לחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 הם דגי ים ממים עמוקים ושמן פשתן. מקורות נוספים, טובים פחות, הם שמן קנולה, תרד ואגוזי מלך. תביני הגופ לא יכול לייצר את אומגה 3 לדגים זה מגיע מאצות ים שנמצאים במעמקים. גם אבוקדו שאת אוכל הוא מצויין להתחיל את היום אני מקווה שהפעם הייתי ברור. אשמח לענות לכל שאלה. מסנג'ר: [email protected]

scaramush

New member
תודה תודה../images/Emo140.gif

עכשיו הבנתי. וכבר מחר אקפוץ לחנות טבע בקשר לזרעי הפישתן. ושוב תודה על הסבלנות וההסברים!

gala lo

New member
אבקש לתקן טעות במה שכתבת

קצת מצחיק שאתה ממליץ דווקא על זרעי פשתן טחונים הרי זרעי הפשתן עשירים בברזל, ובכלל, כל כך קטנים ברגע שטחנת אותם הם מתחמצנים מאוד מהר, ובעצם מאבדים כמעט הכל, אם לא את כל הערך שלהם חנויות הטבע לרב מוכרות את השטות הזאת במסווה של שירות ונוחות, בלי לשכוח, "בריאות מהטבע!" לקנות שקית של זרעי פשתן טחונים שווה לקניית שקית של קליפות שום. אין בזה שום תועלת ויש סיבה שהדרך הנפוצה לאכול זרעי פשתן היא לקנות שלמים ולטחון, אל לאף אחד כאן לפסול כלאחר יד... הסיבה היא שככל שאוכלים אותם קרוב יותר למועד הטחינה כך הם שומרים על הערך שתזונתי שלהם ובכלל, זה לא כזה נורא לאכול אותם שלמים! פשוט צריך להפטר לרגע מתפיסות מוקדמות מיותרות ולראות שזה אפילו די נחמד לאכול סלט עם גרעינים שמתפצפצים בין השיניים. יש לזה גם תלות בטעם אישי כמובן, אבל כדאי לנסות גם לפתוח את הראש למשהו חדש ולא רק את הפה... בקיצור, לא|סהדגש| לקנות זרעי פשתן טחונים מראש, זה מיותר כן לקנות אותם שלמים, ועדיף גם לקנות מטחנת תבלינים שתהיה בבית. זה דבר מאוד שימושי ונחמד.

69mor

New member
מסכים ולא מסכים. והרי הפירוט

ברור שהלא טחונים יותר מזינים. אני קונה טחונים כי אני קצת מתעצל. לא מסכים כלל שהטחונים שווים כקלפת השום. אם תשמור אותם סגורים במקרר. תראה אין כאן 100 אחוז. יש גם סברה שאומרת ה\שהם לא נספגים ב100 אחוז בגוף. אז מה נעשה לא נאכל?

gala lo

New member
שום דבר לא נספג ב100 אחוז

השאלה היא מה אתה מעדיף כנקודת התחלה? ודווקא הברזל שבזרעי הפשתן נספג יפה מאוד.. אפילו יחסית לתרד [שזו סוגיה בפני עצמה..] אין שום סוג מזון שנספג ב100%, ורבים המזונותלא נספגים טוב בכלל אבל גם הקצת הזה מספיק. לקנות אגוזים טחונים זו עצלנות/הישענות על אורך החיים המודרני. לקנות פשתן טחון זה פשוט חבל.

למעלה