שלום

שני 22ק

New member
שלום

חבר שלי גרמני ואני כרגע שוקלת ללמוד באוניברסיטה בגרמניה לתואר ראשון. הקשר שלנו רציני ,כמו שאומרים אנחנו מדברים על חתונה.. ואני אף שוקלת את האפשרות להגר לגרמניה. האם כדאי להתחיל את הליכי ההגירה לפני הלימודים? או האם כשנתחתן אני אקבל את אותו המעמד כהמגרת? אני מצטערת על בורותי..אין לי מושג בחוקים כאלו... מודה על הייעוץ שני

אלוניס

New member
היי שני

בפורום של לומדים בחו"ל כדאי לחפש לגבי תחומי הלימודים שמעניינים אותך ודרך לאישור הבגרות שלך. בעיקרון בגרות ישראלית מוכרת בגרמניה והם לא דורשים השלמות אבל צריך תעודה מתורגמת לגרמנית עם חותמת נוטריון. אם האהבה כזאת ענקית נראה לי שאכן יקל עליך להגיע לגרמניה נשואה. בעיקר כי תהיי זכאית לאשרת שהייה ועבודה וכן תקבלי הפנייה לקורס גרמנית מסובסד - 200 אירו לכל רמה וזה הרבה יותר זול מההיצע של גתה בארץ. אין צורך לפתוח בהליכים לפני שמגיעים כי תהיה לך אשרת תייר של 3 חודשים שזה מספיק זמן גם לאפשר לך גם קצת לחשוב. ויהיה פשוט יותר להתחתן שם.

diday

Member
לא ברור לי למה את מתכוונת כשאת

מדברת על הגירה לגרמניה. אם לצורך לימודים או כדי לחיות עם החבר, או תערובת של שניהם. כפי שאלוניס הסבירה קל יותר (כנראה בכל העולם) להגר למדינה זרה אם נשואים למקומי. בגרמניה קל במיוחד, כיוון שבניגוד להרבה מדינות בן זוג (נשוי) יכול לבקש (מזה כמה שנים) ויזת שהיה בגרמניה ולא בארץ מגוריו. את יכולה: - להתקבל ללימודים, להוציא ויזה מתאימה, לעבור ללמוד בגרמניה ואז להחליט מה לעשות עם חתונה. - לבוא לגרמניה מצויידת במסמכים המתאימים, להתחתן, לבקש ויזת שהיה ואז להחליט מה לעשות עם לימודים.

Nobilis

New member
הערה

למיטב ידיעתי, אתה טועה בנוגע לאפשרות לבקש את ויזת השהיה בגרמניה ולא בארץ המגורים. האפשרות הזאת פתוחה לבעלי אזרחויות מסויימות בלבד (ביניהם, אגב, ישראלים).

diday

Member
מיטב ידיעתך אם כך לוקה בחסר

אלא אם החוק שונה לאחרונה. יתכן שאתה מבלבל בין האפשרות לקבל ויזת שהיה בגרמניה למי שבה כתייר, מצא עבודה ומבקש ויזה לשהיה + עבודה. אפשרות זו הייתה לבעלי אזרחויות של 5 מדינות (נכון בינהם ישראל) ואיני יודע עם עדיין בתוקף. מי שנשוי לאזרח גרמני יכול היה לפני מספר שנים מועט לבקש את ויזת השהייה בגרמניה, אני משער שהחוק לא שונה. לפני שאפשרות זו ניתנה (לנשוי לקבל ויזת שהיה במקום) היה המצב האבסודרי שמי שנשוי לבן זוג גרמני אינו יכול להיות מגורש מגרמניה, אבל אינו יכול להסדיר את מעמדו החוקי במדינה. באיזה שלב, אחרי שהנושא עלה לדיון ציבורי התקנות שונו.

Nobilis

New member
מאתר שגרירות גרמניה בקנדה...

החלק של Permanent Residence with German spouse: All persons who wish to stay in Germany for more than 90 days require a residence permit in the form of a visa. Citizens of Canada, Australia, Israel, Japan, New Zealand, the Republic of Korea and the United States, Switzerland, as well as EU citizens may apply for their residence permit after entering Germany without a visa. Citizens of other countries are required to apply and obtain a residence permit prior to entry (an option also open to Canadian citizens). הקישור המלא: http://www.toronto.diplo.de/Vertretung/toronto/en/01/Visabestimmungen/seite__visa__pr__spouse.html זה גם תואם את מה שאומרים בשגרירות גרמניה בישראל, אגב.

diday

Member
החוק הנוכחי הוא מ2004

ליתר דיוק מ1.1.2005. מסתבר שעכשיו ניתן גם לא להאריך אישור שהיה של זר הנשוי לאזרח גרמני שהכנסתו נמוכה ולא מצליח בכלל ללמוד את השפה. לא רק הולנד, גם גרמניה צועדת לאחור. המידע שהיה ברשותי ישן יותר. יתכן גם שבמדינות פדרליות שונות הטיפול שונה.

Nobilis

New member
אתם עוד רחוקים מהולנד :)

כל זמן שבקשות לויזת בן זוג מאושרות במהירות יחסית, ואין צורך להוכיח ידיעת גרמנית *לפני* המעבר לגרמניה, אתם במקום אחר לחלוטין...

diday

Member
קראתי חלק מהחוק החדש עכשיו

עשו שם סעיף במיוחד עבורי. איזה מחמאה! כשפג תוקפו של הדרכון הראשון שאיתו הגעתי לגרמניה, הוצאתי דרכון חדש. ההתיחסות במשרד הזרים שאליו הלכתי כדי לרשום את הויזה בדרכון החדש הייתה מחפירה, ועזבתי את המקום במחאה ללא חותמת. במשך קרוב ל10 שנים כעזבתי או נכנסתי לגרמניה הראתי בשדה התעופה את שני הדרכונים. האחד שפג תוקפו, אבל עם ויזה. השני בתוקף אבל ללא חותמת. במשטרת הגבולות לא אהבו את זה, אבל לא הייתה להם ממש ברירה אלא לקבל את זה. על פי החוק החדש אני מחוייב לדאוג לרישום המתאים בדרכון החדש.

diday

Member
לאחר עיון קצר בחוק אני סבור

שהדבר אפשרי גם כיום, רק הרבה יותר מסובך.

למעלה