שלום

שלום

מזל טוב על הפורום החדש, ובהצלחה, אבל אני חייבת להגיד משהוא: תרבות ישראלית ??? הקיים דבר כזה בכלל? הרי אנחנו העם הכי פחות תרבותי בעולם (לצערי) אולי דרך הפורום הזה נשנה לכמה אנשים את הגישה. בהצלחה

התבלבלת קצת

טרבות ישראלית זה פה, קצת קדימה איפה שהמכתש הענקי אנחנו פה בשביל טרבות עברית אולי היא כוללת גם טרבות ישראלית בכל אופו- מה זה העם הכי פחות תרבותי???

מה זה עם לא תרבותי???

עם לא תרבותי: 1) גונבים מגבות מבתי מלון, וברזים ואסלות וסבונים ואולי מיטה או כל מה שנכנס במזודה 2) רק במדינתינו הצנועה כל הזמן מצפצפים בדרכים, ורק במדינתינו הקטנה, אפשר לרצוח אותך על זה שצפצפת! 3) רק במדינתינו הקטנה, מרשה לעצמו ראש שינוי (לפיד) לקטול סוג מסויים של מוזיקה, מה שקוטל סוג מסויים של אוכלוסיה 4) תאונות דרכים וחוסר הכבוד בכביש 5) חוסר כבוד למבוגרים שביננו 6) חוסר כבוד למסכנים ולחלשים (ראו פרשת הנכים) 7) אבטלה והרשימה יכולה להמשיך אז מה, אנחנו עם תרבותי או לא אוהבת את ארץ ישראל תמיד תמיד! מיאו

xetuy

New member
ציטוט

"אין להם תרבות אבל יש להם פולקלור משגע" הנ"ל נאמר על אחת העדות, ולא אסגיר כאן איזו, במדור הומוריסטי, תחת הכותרת "מגדיר אתני", בעתון הארץ, לפני המון זמן (סביבות 1985). נדמה לי שקובי ניב כתב, אבל המקור אינו עוד ברשותי, ולא זכור לי במדוייק.

Ofericko

New member
מיהו ישראלי?

אביא כאן קטע מעורר חיוך ומחשבה שקראתי בפורום אחר:
בטח לבטח שאלתם את עצמכם מיהו הישראלי האמיתי ? אז הנה כמה וכמה דוגמאות לישראלי האמיתי ושכל אחד מכם בטח יזדהה עם אחת הסיטואציות או עם כולן ישראלי זה לקחת מלון בירושלים ולהתלונן בקבלה שלא רואים את הים. ישראלי זה ללכת ברחוב שכולם בו היו איתך בצבא, להיכנס למסעדה עם תפריט בעברית, לשמוע את המלצר קורא לך "אחי" ולדעת שאתה בהודו. ישראלי זה לבדוק אוטו חדש ב -230,000 שקל על ידי בעיטה בצמיג. ישראלי זה להתקשר ל 144 לבקש את המספר של איציק כהן מרחובות וכשהמרכזנית שואלת: "איזה איציק?", לענות: "זה עם התלתלים". ישראלי זה הבן אדם היחיד שמוחא כפיים כשהוא חוזר ארצה, ולא יכול לחכות לרגע שהוא יעוף מפה שוב. ישראלי זה עולה חדש מרוסיה, שמתחתן עם עולה חדשה ממרוקו וקורא לבת שלו קוראל,כי מי יודע אולי היא תגדל בארצות הברית. ישראלי זה להיכנס לכינרת עד האמצע ולא להירטב. ישראלי זה לבקש בלחש בבית המרקחת תרופה, ולשמוע את המוכר צועק : "חגית, איפה שמת את התרופה של הטחורים?" ישראלי זה לראות שלט צבע טרי, להניח עליו את היד ולהגיד "וואלה, באמת צבע טרי". ישראלי הוא מישהו שהיה שליח בפיצרייה וכותב בקורות חיים: "סמנכ"ל שיווק והפצה ברשת מזון גדולה". ישראלי זה לקנות ג"ורג"יו ארמני בשוק בעשרים ותשע שקל ולהיעלב שזה מזויף. ישראלי זה לשים שלט "שוטר פקח אני פורק סחורה" על קטנוע. ישראלי הוא מישהו שהדיאטה שלו היא שכולם מסביבו ישמינו

Whocares

New member
Another sign

מהגרוזלם פוסט לפני שנתיים: ישראלי זה מי שחוזר מסופשבוע בקפריסין וכל המשפחה מחכה לו בנתב"ג עם פרחים

ומה זה עם תרבותי?

אי אפשר לכלול ולומר שהעם כולו לא תרבותי תמיד נוח להסתכל על הרע ולהגזים בו כפי שעושים במופעי סטנד אפ (עומד למעלה???
) לכל הטיעונים שלך אפשר למצוא סתירה/ ניגוד/ כו´ וגם את כל הטענות אפשר למצוא בעמים אחרים- האם הם לא תרבותיים לדעתי, יש לנו תרבות מסוימת, גם אם היא לא מופגנת.....
מת על ארץ ישראל תמיד תמיד תמיד
מיאו

goldi san

New member
גם זו סוג של תרבות

ובאמת, מספיק להתלונן ישראלים יקרים. חוץ מסעיף 1 שנראה לי שבאמת אותנטי, בסעיפים 2 והלאה אנחנו גן טרום חובה יחסית למדינות שונות באירופה התרבותית וצפון אמריקה.

גרי רשף

New member
מה ישראלי בעיני?../images/Emo22.gif

בעיני זה מאוד ישראלי לחשוב שאנחנו העם הכי פחות תרבותי עם הממשלה הכי מושחתת, הנהגים הכי גרועים, התיירים הכי פחות נסבלים וכו´.. בפועל זה ממש לא כך: מעטים בחול שמעו על הישראלי המכוער שמשחית עולם ומלואו (בואו נאמר שמשטרת איטליה שמחה מאוד שהם מקבלים השנה פעמיים את האוהדים של הפועל תל אביב ולא את האוהדים האנגלים), התייר הישראלי אינו משתכר, אינו שחצן כמו האמריקאי הממוצע, באיטליה הנהגים פי כמה יותר גרועים מאשר כאן, האוכל באל-על הרבה פחות גרוע ממה שמספרים, השחיתות בפוליטיקה של יפן גרועה מאשר כאן, המוזיקה הישראלית היא מאוד ישראלית ולא חיקוי למה ששומעים באירופה, יש יין ישראלי טוב בשנים האחרונות (כך אומרים המבינים) וגם קפה טוב (בזה אני קצת מבין), הכלכלה הישראלית אינה שונה מהממוצע באירופה (ומשאירה הרחק מאחור את כל המזרח התיכון), הספורט הישראלי התקדם בצורה משמעותית בשנים האחרונות (ואני לא מדבר על ספורטאים מיובאים מרוסיה אלא על כאלו שהתפתחו כאן), ההי-טק הישראלי הוא מהמובילים בעולם, יש בעולם כמה מקומות יותר מסוכנים מאשר ירושלים ולממשלת סין המתכוננת לאולימפידה של 2008 יש בעיה להתמודד עם ההרגל של מיליארד ורבע סינים לירוק ברחוב ללא הרף.. אם נערוך בדיקה בין הגולשים כאן, נמצא מעטים שיכולים לומר שמצבם היה טוב יותר לו נשארו במקום ממנו הם או הוריהם או סביהם הגיעו: רוסיה? מרוקו? מזרח אירופה? עיראק? תימן? דרום-אמריקה? בחייכם.. והכי חשוב- הנה יש לנו פורום שנכנסים אליו גולשים הכמהים למעט תרבות: לא סקס, לא פוליטיקה, לא צ´טים, אלא תרבות עברית! זה לא נחשב?..

ציפי ג

New member
מסכימה מאוד. נעים לקרוא

נאום ציוני כזה, ביום שכזה. כה לחי

מסכים ומוסיף ../images/Emo42.gif

ישראלים (וליתר דיוק, יהודים ישראלים) יגידו ש"אנחנו העם הכי פחות תרבותי", אבל אף פעם לא יגידו על עצמם "אני האיש הכי פחות תרבותי". זה תמיד השכן שלי שמקלקל הכל, אני דווקא בסדר ...

גרי רשף

New member
מה שמזכיר לי..../images/Emo22.gif

מה שמזכיר לי אותו מחקר שגילה ש-99% מהנהגים בטוחים שהם נוהגים טוב יותר מהנהג הממוצע.. (כRובי
, יש לך מושג מי היחידי שלא?.. כן, אני מדבר אליך!)

תרבות עברית ישנה וקיימת!!!

ואם את חיה בהכחשה הרי זה בגלל שחיפשת אותה במקומות הלא נכונים. כידוע החוץ של הצבר קוצי והפנים רך מתוק ואמיתי. אל תצאי לחפש, הכנסי וגלי.

lady_anne

New member
פעם זה היה "כידוע"

אבל כיום לא בטוח שזה המצב. הפכנו אנשים גסי-לב ואטומים, במדינה בה נכים התגוללו שבעים ושבעה ימים ברחובות ואנשים אוספים שאריות-מזון בשווקים ומקבצים נדבות בצמתים. יתכן שהאשמה לא בנו, והנסיבות הן אלו שהובילו לכך, אבל דומני שהצבר שהיה פעם קוצני מבחוץ גידל קוצים גם בפנים. ובאשר לתרבות - על איזו תרבות בדיוק מדובר? תרבות המנגלים השאובה מהברבקיו האמריקאי, ההימורים בקזינו או הטחת הרפש של השמאל בימין ולהפך? יש בכלל תרבות ישראלית כיום או שזה כמו בשיר "ולנו יש פלאפל"?

תרבות ומוסר - לא אותו הדבר .

וארחיק עדותי עד ליוון הקלאסית, שתרבותה המפוארת הייתה מבוססת על כלכלת עבדים.

למעלה