שלום.

שלום.

אני ענת,17 וחצי.גם אני קיבלתי מנילה שבוע שעבר. הופעתי והתאכזבתי קשות לגלות שהמנילה שלי היא לחלוטין ריקה. ללא תפקידים דורשי מיון ורק 6 תפקידים בלי מיון שהם תפקידים,שסלחו לי,אני לא רואה את עצמי מבזבזת עליהם שנתיים\שנה וחצי. הגעתי למסקנה שאם זו המנילה שלי,כנראה שצה"ל לא ממש צריך אותי,אז למה לי להתגייס? בכדי לסבול? אני מעדיפה לעשות שירות לאומי במד"א,או בקופת חולים ולתרום הרבה יותר. רציתי לדעת,איך אני משיגה פטור? מה הפרוצדורה?
מראש.

cathrinei

New member
עד כמה שידוע לי..

את אמורה לפנות לארגונים מסויימים שעוסקים בבנות שרוצות לעשות שירות לאומי,להביא כול מיני מסמכים ולהבהיר להם שאת שומרת על מצוות באדיקות,והם כבר אמורים לסדר לך את זה.מתישהו בתהליך הזה,ואני מניחה שבהתחלה שלו,את גם הולכת לרבנות ומבקשת שיצהירו שאת דתייה.את גם צריכה להגיד בארגון הזה שתפני אליו,שאת רוצה לשרת במד"א,ואז את תצטרכי לעבור סדרת ראיונות במד"א.זה עד כמה שידוע לי,אבל אני מציעה לך לברר יותר עם אנשים שכבר עשו את זה. בהצלחה!

בלללעעע

New member
מה התפקידים שיש לך?

יכול להיות שהם לא כ"כ גרועים כמו שאת חושבת. אצלי במנילה היו המון תפקידים שפסלתי אותם בלי לדעת בדיוק מה זה ועכשיו כשאני בצבא אני רואה שהם תפקידים דווקא ממש טובים.

שמעתי מספיק עליהם.

מאבטחת מתקנים,נהגת סיור בחיל האוויר ,נשקית,רכזת תשלומים ,עובדת אחסנה יבשה,נהגת רכב קל.

אני כל כך מבינה אותך..

אני גם חושבת לעשות את זה אבל קודם אני מנסה להשיג את המיונים שאני רוצה דרך פקסים שככל הנראה מהפקס עושים את דרכם ישר למגרסה...

blabla2a

New member
תגידי שאת אחות של מאיה בוסקילה...

דתיה חסודה ושומרת מסורת..

לא מצחיק.

ולפי מה שידוע לי היא הצהירה שהיא דתיה ואחרי זה המשיכה כרגיל בחייה. אני רוצה לתרום,וחושבת שבשירות לאומי אתרום יותר,לא סתם בא לי להשתמט.

Daisy let it go

New member
יש תנועה של שירות לאומי חילוני,

תבדקי בגוגל (פשוט תקלידי 'שירות לאומי חילוני') ונראה לי שזה ייתן לך את האתר שלהם. תפני אליהם ואולי הם יוכלו לעזור לך יותר. הדרך הקלה והמהירה להשיג פטור היא פרופיל 21 נפשי, אבל אם את לא מעוניינת בפטור נפשי (שלפי מה שאני יודעת הוא לא כזה 'גורלי' כמו שמתארים אותו) את פשוט צריכה להתעקש עם הצבא על כל מיני סיבות יצירתיות שתצטרכי למצוא... באופן כללי נראה לי שהכי טוב זה קודם כל לדבר עם האחראים על שירות לאומי חילוני ולהסביר להם את מצבך. הם בטח יעזרו להגיע לפתרון. אח''כ אפשר פשוט להתקשר ללשכת גיוס, לבקש פגישה עם הקב''ן, להסביר לו את מצבך וייתכן שהוא יתן לך פטור על פי חוות דעתו.

מה להסביר לו?

שאני לא רוצה להתגייס בגלל התפקידים שהוצעו לי במנילה? הוא יתייחס לזה בכלל?

Daisy let it go

New member
תסבירי לו שאת מרגישה שתתרמי יותר

בשירות לאומי או במסגרת שירות אחרת. שהצבא זה לא מסגרת בשבילך, שאת מפחדת, שאת לא בנויה לזה, שאת לא רוצה. דרך אגב, אם הסיבה היחידה שלך לא להתגייס היא התפקידים שהוצעו לך במנילה- אני ממש ממליצה לך לא להתייאש ולהתעקש על תפקידים שאת מעוניינת בהם. יש משהו שאת יודעת שאת רוצה? תעשי חיפוש מקיף, תבדקי תפיקידם שנראים לך מעניינים, תשלחי פקסים ללשכת הגיוס בבקשה להתמיין אליהם. עכשיו זה הזמן! אל תבזבזי רגע! התחילי לעבוד. ואל תוותרי... הצבא אוהב שמתעקשים איתו. תשלחי פקס ועוד פקס, ועוד אחד, עד שבסוף זה יעבוד. אם תוכיחי שיש לך אמביציה להשיג תפקיד שאת מעוניינת בו- אני מניחה שייפתחו בפניך הדלתות שתבקשי. אל ייאוש... כולנו באותה סירה, המנילה היא לא גזירת גורל. זו לא חריצת דין מוחלטת. זכרי- לצבא אין באמת יכולת על פי המיונים הראשוניים שעשה לך בצו ראשון לאבחן באמת מהם יכולותייך וכישורייך האמיתיים. אם את מאמינה בעצמך ויודעת שאת יכולה- תתעקשי!!!

צודקת...

תראי כדי להגיע לשירות לאומי את צריכה אישור שהגעת לרבנות מס' מסויים של פעמים בשנה, אני לא יודעת בדיוק איך זה הולך מבחינת פרוצדורה אבל אני מכירה בחורה חילונית שעבדה שנתיים בבי"ח, על אזרחי... והייתה מרוצה (אבל הוכיחה שהיא מתקרבת לדת למרות שלא כך היה הדבר), עוד אופציה היא גרעין נח"ל, יש גרעין אמנויות... שנת שירות אחת למען הקהילה ושנה שניה לוחמת קרקל, אם את רוצה אני אתן לך את הטלפון של הבחורה שאחראית על זה...

כמה דברים-

בחוברת רשום על גרעין נח"ל ורשום שזה לימודים במדרשה או משהו כזה,ואני לא דתיה ואני גם לא ממש מאמינה,ככה שלא נראה לי הגיוני שאני אלך לזה:\.. תקני אותי אם זה לא נכון ואת מדברת על משהו אחר. וזה בטח גם מקב"א מסוים,ולפי המנילה שלי הקב"א שלי לא טובה בכלל.

mehashefa

New member
לעמותה החילונית של שירות לאומי...

קוראים - שלומית. והם ידברו איתך רק אחרי שתשיגי שיחרור מהצבא. אני בעד שתתקשרי לצבא ותקבעי פגישה עם קב"ן. תגידי לו את זה.. אבל קודם תתייעצי עם בנות שהשתחררו. יש בנות שמשחררים אותן על עודף כוח אדם. והאופציה השנייה שלך זה לחשוב מה את רוצה מהתפקידים שלא כתובים לך במנילה, ולכתוב את זה בדף האחרון בשאלה של איזה תפקיד היית רוצה שלא כתוב לך. וגם לשלוח פקסים ללשכת גיוס עם בקשות, והמלצות לתפקיד. זה עובד! הכרתי מישהי שבזמנו לא רצתה להתגייס, לכן בצו ראשון עשתה את כל המבחנים חרא בכוונה. והגיעה לה חרא של מנילה... ממש אבל ממש חרא.. אבל עד אז היא היתחרטה והחליטה שהיא כן רוצה להתגייס. אז בשאלה של המקצוע נוסף שלא מופיע במנילה היא שמה את משקית ת"ש. שלחו לה מיונים לזה, היא עברה אותם - ועכשיו שמעתי מאחותה שהיא משקית ת"ש. זהו.. אז תמיד יש עוד סיכוי לקבל תפקידים טובים. חוצמזה שאמא שלי אמרה שזה ממש לא משנה התפקיד עצמו.. משנה האנשים שאיתם. מישהי אחרת שאני מכירה היא משקית ת"ש, אבל בבסיס של מוסך של משאיות של הצבא. חרא לה לאלללה!! לעומת מישהי אחרת שסימנה פקידה, והגיע להיות פקידה בקורס טייס... בקיצור, כלום לא אומר כלום עכשיו. אל יאוש! ובהצלחה...

תראי,

היו לי תיקוות לגבי השירות הצבאי,באמת. רציתי לעשות משהו מועיל,להיות מדריכת חי"ר או מאבחנת מדעי ההתנהגות. אבל אני יודעת שלא משנה כמה פקסים אני אשלח להם,בין כה וכה כשאלך למיונים הם יסתכלו על הקב"א שלי ויעדיפו מישהי עם קב"א מתאימה לתפקיד. זה ברור מאליו.. והלוואי שהיו משחריים אותי על עודף כוח אדם,מעניין למה לא עשו את זה.

mehashefa

New member
המנילה שלי הייתה גרועה לטעמי

והצלחתי לקבל מיונים למספר דברים למרות שלא היו לי אותם בכלל במנילה. קיבלתי מיונים אפילו לחובלים. מיונים לאשכול דוברות ומידע (גלי צה"ל). בקיצור, שווה להציק! זה כן משנה כמה פקסים תשלחי להם.. ומי ששמעתי עליה ששיחררו אותה על עודף כוח אדם, זאת הייתה מישהי שאמרה להם שהיא לא רוצה להתגייס. שאלו אותה, - אם כן לאיזה תפקיד. אז היא רק חזרה ואמרה שהיא לא רוצה להתגייס. משהו כזה, ואז כתבו לה עודף כוח אדם. אני ממש מבינה אותך שאת מרגישה מבוזבזת עם תפקידים כאלו... אבל שווב לנסות. וגם אם לתפקיד אחד אומרים לך לא, מה שלי אמרו להרבה תפקידים - שווה לך לנסות לאחרים. לי זה היה שווה.. אה, וגם תביאי המלצות. אני בשביל גלי צהל הבאתי המלצה מהמורה שלי לקולנוע ותיקשורת. תביאי המלצות אם יש לך ממי לבקש. ועוד משהו, תמיד אחרי הגיוס אפשר להתשחרר. מישהי אחרת שאני מכירה גייסו אותה בתור נהגת. והיא לא עשתה שם כלום, רק קראה ספר בבסיס כל היום.. ממש היה לה רע - מרוב תחושה של ביזבוז... אז היא קבעה בזמן שהיא כבר הייתה בצבא פגישה עם קב"ן, היא אמרה לו שהיא מרגישה מבוזבזת ושהיא מרגישה שהיא תיתרום פי אלף יותר בשירות לאומי. שיחררו אותה, והיא באמת עשתה שירות לאומי... שוב, בהצלחה.

Daisy let it go

New member
היי, אולי אפשר את עזרתך?

אני גם נורא רוצה לקבל מיונים לאשכול דוברות ומידע. אבל אני חוששת שעם הקבא שלי גם אם אני אשלח להם טריליארד פקסים מדי שבוע הם יתעלמו... יש לי קבא 50. את חושבת שזה אפשרי בשבילי לקבל זימון?

mehashefa

New member
אחד המרכיבים העיקריים בשביל לקבל

מיונים לאשכול דוברות ומידע זה קטגוריה ששכחתי את שמה. אבל היא מהמשפטים ששואלים בצו ראשון באימות נתונים. נו המשפטים עם המילים הקשות שצריך לתרגם... אז בשביל ללכת לאשכול של דוברות ומידע צריך שם 9 מתוך 9. ואני בצו ראשון לא ידעתי אף מילה לפרש להם! ממש אף מילה!! ולמרות זאת, כששלחתי להם בקשה עם המלצה מהמורה שלי לקולנוע/תקשורת, הם קיבלו את בקשתי.. הלכתי למיונים ואפילו עברתי את המיונים הראשוניים והגעתי למיוני קול (שם נפלתי). בקיצור, שווה לנסות ולהתעקש!

Daisy let it go

New member
ת'נקס...

דווקא במבחן הסימולטני בעברית נאמר לי שהציון שלי הוא 9... אבל כל שאר הנתונים רחוקים מהדרישות... בכל מקרה אני בהחלט אתעקש... תודה!!!

למעלה