שלום

שלום

אני לא יודעת אם אני במקום הנכון,אבל מקווה כאן לקבל תשובה.. לפני כמה ימים קרה מקרה שעד עכשיו מפחיד אותי חבר שלי בא אליי..צפינו בטלויזיה ונרדמנו אני לא יודעת כמה זמן עבר אבל אני התעוררתי לבד (בלי שאף אחד יעיר אותי) ואז ראיתי שחבר שלי מבוהל מאוד שאלתי מה קרה והוא סיפר לי--> הוא התעורר רצה לזוז אבל קלט שהוא לא יכול לזוז..מנסה בכל הכח להזיז את הרגליים ואת הידים והן לא זזות. הוא אמר שההרגשה היא כאילו מישהו החזיק בכח אותו וככל שניסה להזיז אותם יותר הוא הרגיש את האזורים מתחממים בנוסף הוא שמע צחוק של מישהו ואז אני התעוררתי וזה נפסק הוא בטוח שזה לא חלום כי הוא ראה את הטלויזיה דולקת והוא כבר היה ער אני כבר כמה ימים מפחדת להרדם..זה מאוד מפחיד אותי מה זה??? תודה

יכול להיות שזה שיתוק שינה אבל זה

במקסימום, אלא אם כן הוא הרגיז רוחות או משהו כמו סיאנס שלא נעשה כראוי, כי בעבר אחר הידידים שלי התערבב עם רוח שרצתה להשתעשע איתו כי היא ידעה שהוא פוחד והיא אמרה לו שזה כנקמה על זה שהוא עשה סיאנס כשהיה יותר קטן

ghony

New member
נשמע כמו שיתוק שינה

אבל לא בהכרח,כי זה לא היה איזה סתם משהו הזוי והוא טען שהוא ער כחלומר,אם הוא היה נגיד מדמיין פיל ורוד שמדבר אליו בגרמנית,הייתי אומר שזה שיתוק שינה אבל בכזה מקרה לא בהכרח

straycat

New member
מדובר בתופעה מוכרת ונורמלית

המוח, האחראי על כל פעולותינו הגופניות, מנטרל את יכולת תנועת הגפיים במצב שינה. מדובר במנגנון הגנה של הגוף, שמטרתו למנוע מאיתנו ללכת או לבצע פעולות תוך כדי שינה, דבר שיכול לסכן את חיינו. לעתים, כאשר מתעוררים בפתאומיות, מנגנון ההגנה הזה עדיין פועל, ואינו מאפשר תנועה, למרות מצב העירנות. חשוב להיות מודעים לתופעה ולא להיבהל. ניתן להחזיר את המערכות למצב ערות מלאה ע"י הזזת הידיים והרגליים. בשניות הראשונות ההרגשה תהיה של שיתוק, אולם תוך כדקה או פחות ניתן יהיה לנוע באופן חופשי. למעשה, גם ללא ניסיון להאבק ולנוע, תחושת השיתוק תתפוגג במהרה, בתנאי שנשארים ערים.

xXx Galia xXx

New member
התופעה נקראת "שיתוק שינה".../images/Emo11.gif

ואני כמעט בטוחה שבזה מדובר במקרה הזה משום ש... 1.כשבנאדם נכנס למצב כזה זה בעצם מתוך שינה , כאשר בגוף מנטרל את השרירים כדי שלא נוכל לעשות פעולות תוך כדי שינה. 2.בד"כ במצב זה שומעים כל מיני צלילים ועלולים לראות כל מיני מראות. את מוזמנת לקרוא עוד על שיתוק שינה כאן מצד שמאל תמצאי תפריט, לחצי על כללי>שיתוק שינה - תקראי והכל יתברר לך. אין מה לפחד מהתופעה למרות שזה דיי מלחיץ, אני אישית חוויתי אותה פעמים רבות.

את מוזמנת גם

לבקר אצלנו בפורום חלומות. רשף כשף פרסמה מאמר מרוחב ומעניין על תופעת שיתוקי השינה.

תודה לכולם!

כן,היתי בפורום מיסטיקה וזה גם מה שאמרו שם זה באמת הגיוני שזה שיתוק שינה,תודה זה הרגיע אותי

למעלה