שלום

sweet fairy

New member
שלום

יש לי בעייה קטנה בקשר לצבא... ואני מקווה שהגעתי למקום הנכון... אני והמשפחה שלי מהנלים מלחמה יומיומית בגלל שאני רוצה להתגייס אבל הם ממש לא מרוצים מההחלטה שלי... המשפחה שלי מאוד שמרנית, והיא רואה בבנות שמתגייסות כדבר שאין לעשות אותו מכל מיני סיבות למיניהם. העיניין הוא שכל אחד ואחד מהם (וזה כולל את ההורים.. הדודים.. הסבים הסבתות ועוד אנשים שסתם דוחפים את האף שלהם) מנסה לשנות את דעתי ולדחוף אותי לרבנות.. אמרתי להם שאני לא מוכנה בשום פנים ואופן לעשות את זה... וגם הם מביאים לי סיבות של מה את כל כך שוברת את הראש שלך בשביל הצבא הזה.. מה זה יתן לך.. מה זה יתרום לך.. את רק תסבלי שם ותתלונני.. זה יבזבז שנתיים מהחיים שלך.. צבא זה לא לנשים זה לגברים ועוד מלא דברים שלא עולים כרגע לראש. והם גם מנסים לסחוט אותי רישית בכך שהם אומרים שאני אגואיסטית שלא חושבת על ההורים שלה שצרכים לדאוג כל הזמן עם מה שקורה לבת שלהם בצבא... בניסעות לשם וכדומה... והעיניין הוא שהם רבים ואני אחת.. אני רוצה להתגייס לצבא אבל מצד שני הם גם מביאים פה ושם נימוקים הגיוניים... ולי אין מה להגיד בחזרה... אז אם יש למישהו עצה או רעיון איך מתמודדים במאבק הזה.. אני אודה לו מאוד...

קודם כל

שיקפצו לך. את תעשי מה שאת רוצה. את יכולה לציין בפניהם את העובדה, שזה נחמד שהמשפחה שלך עומדת מאחורייך. שנית כל, הגיוס הוא חובה. זה חוק.

ץגידי שזאת חוויה שאת רוצה לעבור

ושחשוב לך להיות עם אנשים בני גילך שגם הם עושים את זה, ומבחינתם זה ממש רגיל ללכת לצבא.. את יכולה להגיש שכל השנים המדינה נותנת לך ואת רוצה קצת להחזיר.. שאת רוצה לקבל עצמאות, להכיר אנשים, להסתובב בארץ, להרגיש מה זה להיות על מדים וכו' מוזר אבל שאת לא יודעת להסביר את זה.. את בטוחה שזה מה שאת רוצה אז?

../images/Emo26.gif

קודם כל, סתם משהו שמעניין אותי.. את בת יחידה במקרה? ולתשובה שלי... אני, אם הייתי במקומך, לעולם לא הייתי מוותרת על הצבא... עם כל הלחץ שיש עלייך, אסור לך לוותר על משהו שאת רוצה ועל משהו שאת חושבת שאת באמת רוצה לעשות... כי עזבי לרגע את זה שזה שירות חובה... ותחשבי על עצמך... אני חושבת שאם תוותרי ותשמעי להורייך ולא תתגייסי, תצטערי על כל כך אח"כ... תרגישי פיספוס... וזה דבר שאם את מפספסת, כבר לא תוכלי לחזור אליו... עם כל הלחץ ועם כל ה'ריגשי' שכולם עושים לך, קחי אותם לשיחה, תבהירי להם בצורה הרצינית ביותר שיש, שאת לא מתכוונת לוותר על שירות צבאי, תסבירי להם כמה את רוצה את זה, כמה את רוצה לתרום הן לעצמך והן למדינה, ותזכירי להם גם שזה חובה, בין היתר
אני לא מבינה מה הם כל כך לוחצים עלייך... מיילא אם היית גבר, והם היו לוחצים בגלל הפחד של ללכת לקרבי... אבל מאיזו סיבה הם לוחצים? הם לא התגייסו? אחים שלך לא התגייסו?

bery18

New member
אילו נימוקים הגיוניים

אמא שלך הייתה בצבא? הדודות שלך היו? מאיפה בכלל יש להם את האומץ להגיד "מה זה יתרום לך" או "את תסבלי", אפילו קצת אבסורד שורה תחתונה תגידי לאמא שלך את המשפט הבא "אל יתהלל חוגר כמפתח"....אולי בדרך הזאת היא תבין

אמממ נחשוב על טיעונים

- גם את בת זה לא אומר שאת לא יכולה לתרום, בנות יכולות לתרום הרבה יש כאלו שיהיו פקידות אבל יש כאלה שיאמנו חיילים,ילמדו נהיגה על האמר :) והיום כבר בעצם חיילות יכולות להיות כמעט הכל. -מה זה מה זה יתן לך? לא תמיד עושים דברים בשביל עצמך!! ההורים שלך אף פעם לא תורמים לעניים? כי הרי זה לא נותן להם שום דבר חוץ מתחושה חיובית -בדיוק מה שהכי חשוב! -אגואיסטית זה הכי רחוק ממך...את פשוט רוצה לתרום כמו כולם -אם לא היו חיילים כי כולם היו רוצים לא להיות אגואיסטים אז איפה היינו היום? בחייים בשום מקום להתגייס לא יכול להיחשב כאגואיסטיות! -לפי דעתי אם תגידי שאת ממש רוצה לתרום למדינה ולהרגיש שאת גם תורמת למדינה-לא נראה לי שהם יוכלו להגיד לך משהו

Amazing18

New member
תחשבי על זה בצורה אחרת,

כעל מישהו חילוני שאת כל כך מאוהבת בו, ויש את כל הנימוקים האפשריים בעולם שיגידו לך למה להקשיב להורים ולא לצאת איתו, אבל מצד שני את כל כך אוהבת אותו נכון? אותו דבר עם הצבא. אל תוותאי בעד שום הון שבעולם, תקופה כזו אי אפשר להחזיר. תסבירי להורים ולמשפחה בכלל שיש המון המון בנות דתיות [איתי בחטיבה במיוחד] שמתגייסות והן בין המצטיינות. אני לא חושבת שיש איזהשהו נימוק הדיוני שהם יכולים לתת לך "למה לא להתגייס" ואם הם חושבים שלבנות אין מה לעשות בצבא, אז הם לא יודעים על מה הם מדברים. חוץ מזה, את לא חייבת לאף אחד דין וחשבון, כן.. גם לא למשפחה שלך. זה החלום שלך, בין השאיפות שלך.. ואם את באמת רוצה את זה - תלחמי על זה. אולי הם יכעסו טיפה בהתחלה, ואולי יתנגדו אבל בסוף הם יבינו שיש להם בת מקסימה שבסה"כ רוצה לתרום קצת... בהצלחה מתוקה:)

miracle16

New member
אני מאוד מבינה את הצורך שלך

באישור ותמיכה מההורים שלך.. כי להתגייס ללא תמיכה זה לא קל אני גם די בטוחה שאם מתנגדים לזה עד עכשיו הם לא יאשרו את זה פתאום. את דתייה? רק רציתי לומר לך.. אל תוותרי אל הרצון שלך ועל השאיפות שלך. באותה מידה שההורים שלך יכולים להגביל אותך בגיוס לצבא (שזה אמנם חוק אבל חוק שאפשר להשתחרר ממנו בקלות) הם יכולים גם להגביל אותך בדברים הרבה יותר חשובים אח"כ. ובגלל זה לא הייתי מוותרת על הצבא בשום מקרה. אני כבר בצבא ואני כן רואה את החשיבות שלי בצבא, אני לא חושבת שאני מיותרת או סתם פקידה אני מאוד מאוד נהנית ותאכלס.. אם את לא קרבית.. אני לא רואה סיכון מוגבר בצבא לעומת העולם החיצון (אלא אם כן את יושבת סגורה בבית או משהו כזה.. ואז הסיכונים פוחתים בהתאם). ומי שאגואיסטים פה. זה ההורים שלך שלא מתחשבים בך שאת רוצה בזה ולא מכבדים חוקי מדינה.. שלא נדבר על זה שאני רואה את הגיוס כתרומה ממשית למדינה ומי שלא מתגייס הוא האגואיסט. שיהיה לך בהצלחה.. אל תוותרי על מה שאת רוצה

or aver

New member
אני חושב...

ששורש הבעיה היא בזה שהמשפחה שלך מקובעת בראש של ליפני 30 שנה, אז הצבא היה אחר והיו טיעונים שהוא לא מתאים לבנות. היום הכל אחרת, תסבירי להם שבצבא יש מסלולים שמיועדים רק לבנות, שהרבה מאוד בנות דתיות מתגייסות ושאף אחת מהן לא מתה מזה (או חס וחלילה יותר גרוע) נהיתה כופרת. חוצמיזה, אני לא בטוח שאת צריכה בכלל להכניס את המשפחה כשיקול.... תציבי להם עובדה וזהו. אני מבטיח לך שהם יקבלו את זה אחרי הפעם הראשונה שתחזרי עם מדים. לעוד עצות, מענות, טענות וכ'ו.... אפשר לפנות בפרטי. יום מצויין

avihay is raw

New member
למה את צריכה להסביר

את רוצה להתגייס. למי שיש בעיה עם זה יכול לקפוץ עד הירח ובחזרה אני עושה משהו כיוק ואני עוד צריך להסביר למה שכל אחד יחיה את החיים שלו את רוצה להתגייס תתגיסי בלי לתת הסברים לאף אחד ככה בא לך ומי שזה לא מוצא חן בעיניו יש לו בעיה ושיפתור אותה בעצמה

רק רציתי לכתוב לך...ש...

כל הכבוד! באמת... לא הרבה אנשים היו רוצים להתגייס במצב כמו שלך והיו מוותרים על זה..אבל את עומדת על שלך ולדעתי זה נהדר! אז תמשיכי כך... ובהצלחה בכל מה שתעשי!

../images/Emo104.gif למה באמת חשוב לך להתגייס?

לי למשל היה חשוב יותר לתרום דווקא בצבא כי שר"ל נראה לי כמו דבר שאני יכולה לעשות לבהתנדבות (ואני עושה) באזרחות, לא משהו שאני צריכה לעשות כסוג של חובה למדינה. היה חשוב לי להתגייס כי כל אלה שלא עושות תפקידים חשובים הן לא כל הבנות בצבא, יש תפקידים מאוד חשובים ומאוד מועילים. ואם רוצים- אפשר להגיע אליהם! היה חשוב לי להיות בצבא כי הדת היא בועה אחת גדולה שמתנפצת, כי אני רואה חברות אחרי שירות לאומי שלא ציפו לעולם האזרחי הלא תמים הזה והכל התנפץ להם בפרצוף מיד אחרי השר"ל (טוב, זו לא סיבה, אבל זו עובדה שעוזרת לטעון לטובת הצבא) היה חשוב לי להתגייס כי לא ראיתי קשר בין העובדה שאני דתיה לבין העובדה שזה חובתי לשרת את המדינה. כי הצבא לא נושא על כנפיו את הפריצות וההפקרות אלא אפילו להפך (לדעתי בצבא הרבה יותר מקפידים מבחינה דתית מאשר בשר"ל!) ידעתי גם שהאמונה שלי מספיק מבוססת כדי שהיא לא תתערער.. תגידי להם למה באמת זה חשוב לך... את מוזמנת גם לפנות לעמותת אלומה (יש פרטים באתר "עולים על מדים"), אני בטוחה שהם יעזרו לך- גם מבחינה שתוכלי להגיע לתפקיד "רגוע" יחסית ולהיות בסביבה דתית- אולי זה ירגיע את המשפחה שלך...

sweet fairy

New member
בקשר לשירות לאומי

אני אמרתי להם שאני לא מעוניינת לעשות שירות לאומי, כבר ראיתי והכרתי אנשים שעשו שירות לאומי.. והגעתי למסקנה שזה לא משהו שאני רוצה לעצמי..

m i s t e r T B

New member
באמת הגיוס לא יעשה לך טוב

ממש טוחנים את הבנות בצבא. מה תהיי? פקידה שחוזרת כל יום בשש בערב הביתה ופעם בשבוע יש לה שמירה ושבת בחודש? קרקליסטית שטוחנת שמירות בלי הפסקה? או שאולי את מעדיפה תורנות מטבח ככה כל שבוע?

Amazing18

New member
תפסיק לבלבל..

בתור מישהו שהיה כבר בצבא [או שעדיין?] לא למדת כבר שכל הצבא זו פרמידה אחת גדולה? כל אחד הוא בורג חשוב, ולא משנה מה הוא עושה . זה מתחיל בזו שמאשרת לך ת'רגילה, לבין ההוא שמפנה ת'חבר שלו בשדה אש. אין דבר כזה לא חשוב, אחרת לא היו מגייסים בנות [למשל פעם, היו מבטלים גיוסי בנות כילא היה צורך בכוח אדם]. חוץ צזה, זו חובה. וכאזרח במדינה הזו אתה צריך למלא אותה, ולא חשוב מה.

Radio girl2

New member
מעבר לכל המאבקים האלה

ולהגיד להורים שלך שזאת החלטה שלך ושהם חייבים להתחשב בך, ושאת רוצה לחוות צבא וכו', יש משהו שהוא בעיני, פשוט הרבה יותר. באתר "עולים על מדים" יש פירוט של כל התפקידים לנשים בצבא. תדפיסי את זה, או שתשבי עם ההורים שלך יחד ליד המחשב, ותעברי איתם תפקיד תפקיד, ותסבירי להם שלא כל התפקידים בצבא הם לבנים, ושיש המון תפקידים כמו מורות חיילות, מש"קיות הוראה וחינוך, מש"קית ת"ש, מד"ניות, רכזת גיוס ועוד שלא מתקרבים אפילו לשירות קרבי, ושיתרמו לך הרבה מבחינת נסיון עבודה עם אנשים, בתוך צוות, והעבודה בתפקידים האלה היא מספקת ומאתגרת. שבי איתם ביחד, באווירה רגועה, ותתייעצי איתם. תסבירי להם שהסטיגמה שלהם לגבי הצבא היא לא נכונה, ושכיום הצבא פתוח הרבה יותר כלפי נשים, ומעניק הרבה יותר אופציות לקידום. תסבירי להם שאין להם מה לדאוג אם את נמצאת כל הזמן בבסיס, ושכל מה שיכול להתרחש בנסיעות או בתוך הבסיס, יכול להתרחש גם בתוך הבית וכשאת חוצה את הכביש. תגידי להם שאת רוצה להכין את עצמך לחיים שאחר כך, ושאת חושבת שהצבא ייתן לך את ההזדמנות המצויינת לעשות את זה, ולהתחיל לדאוג לעצמך ולפתח עצמאות. אבל שוב, אל תלכי איתם ראש בראש, כי זה רק גורר אנטי. תשבי איתם ביחד, תעברו על כל התפקידים, תראי להם שזה לא כזה נורא כמו שהם חושבים. יהיה בסדר

למעלה