שלום

Mm m m

New member
שלום

צריך עזרה, עיצה.. קשה לי להאמין בעצמי שאני יכל להצליח בחיים, רציתי לדעת איך אפשר לבנות אמון עצמי

luck2

New member
בנית אמון עצמי

אף אחד בעולם לא יכול לתת עיצה לבנית אמון, הכל בא מבפנוכו של האדם. בטוח שאתה מלא כוח ועוצמה פנימית שרק צריך לשחרר ולתת להם לצאת החוצה. מה שאני הייתי עושה לבנות את האמון העצמי שלי, זה לחפש דברים שאני טובה בהם וליצור איתם דברים מעשיים שאפשר לחוש אותם בחמשת החושים. כלומר לעשות דברים שאתה אוהב ואתה מתמלא סיפוק מהם ושיש תוצאות מעשיות שרואים אותם בעניים, מריחים, נוגעים, ושומעים, לצייר, לכתוב, לשיר, לרקוד ועוד דברים שאפשר למדוד אותם בכמות.

ע ו פ ר ה

New member
תשאל את עצמך שאלות:

מהו אמון עצמי? מה היא האמונה בעצמי? האם אי פעם הצלחת במשהו? האם היו תקופות בעבר שבהן הצלחת, או בהן היית מחובר לביטחון העצמי שלך? תוכל להעזר בדמיון שלך ולדמיין את עצמך כמו שאתה רוצה להיות כשאתה אומר לעצמך: אני יודע שמיום ליום אני מתחבר יותר ויותר לאמונה בעצמך. (אתה יכול להמציא דימויים ומשפטים כמו המשפט הנ"ל, כטוב בעיניך.) זה תרגיל שאפשר לחזור עליו מספר פעמים כפי שמרגיש לך נוח. בהצלחה באהבה עופרה מנחה בדמיון מודרך, NLP, פרחי באך וביורוגונומי

Mm m m

New member
מה לעשות

שאין ברזומה שלך הצלחות, מרגיש כישלון

ע ו פ ר ה

New member
אולי

לפנות לאיש מקצוע שיעזור לך להיזכר בהצלחות ויחזק בך את היכולות להתחבר להצלחות. כל אחד יכול להצליח. לפעמים אנחנו שוכחים וזוכרים רק את המכשולים. בהצלחה עופרה מנחה בדמיון מודרך, NLP, פרחי באך וביורוגונומי

הזוייה

New member
קודם כל צא מנקודת הפתיחה השלילית

שאתה חושב שלא תצליח בחיים. לפעמים אתגרים הם מפחידים אבל אמונה פנימית מוכיחה לך בכל פעם מחדש ש"השד לא נורא כ"כ". אכזבה או כישלון מוביל לאובדן האמונה העצמית. מי שלא מאמין ביכולות שלו מוביל את עצמו לאבדון, לאי רצון להתאמץ, שחיקה, אובדן השמחה, אדישות, אפאטיות כהתעלמות טוטאלית מהמצב שלנו. לתחושת חוסר מאשר תחושה של יש ועושר פנימי. אמון עצמי הוא החשיבה החיובית שאתה מקנה לעצמך, רכישת אופטימיות, היכול להתמודד עם מצבי כישלון ולהאמין שחרף הכישלון- תקום- תיפול שוב ולבסוף תצליח. מי שמאמין בעצמו שהוא מסוגל להצליח ומחדיר בהתנהגות הזו מוטיבציה המדרבנת אותו לצמחיה וראייה נקייה הערכה עצמית שלך תשתפר ובכך גם האמונה. אתה תשיג כל דבר בחיים רק אם תאמין שאתה מסוגל. מי שמגיע לכל פעולה בחייו מנקודת מבט שלילית- לא מצליח להגיע לכלום וימשיך בכישלונות ויגיע לחוסר אונים נרכש ושום דבר חיובי לא יצמח מכך. תחשוב שיש בך דחפור, שמנסה להזיז אותך קדימה כל הזמן ואתה זה שצריך להחליט אם להתנגד לדחיפה או לנוע קדימה עם הדחיפה. זה תהליך וזה לוקח זמן וכמו שבמילה אמונה יש את המילה אימון-להתאמן, לנסות, כך גם הדרך להצלחה תוביל אותך אחרי הרבה עבודה עצמית וסביבה תומכת. פשוט מקבלים החלטה ומבצעים, לא משחקים ב"נדמה לי", לא יוצאים בהצהרות ונמצאים למעשה בדיסוננס עם עצמנו. זה רגע קשה מאד, לאסוף את כל הכוחות שלך. לעמוד מול המראה ולהגיד:"אני לא אוהב את מה שאני רואה (גם אם זה מחשבות וקטע הכרתי") תאמין בעצמך, תתכנן יעד (תוך שנה אני .. ) שיהיה לך למה לשאוף, נכשלת- תתאמן- תראה את הכישלון כאתגר לימודי, תשכיל לא לחזור על אותה טעות, תחייך. תראה את הצרות מסביבך כמשהו מתקן. ברגע שכייף לך בגלל עשייה של כל מיני דברים עבורך אתה נעים לסובבים אותך, והריקנות מתמלאת בלי להרגיש. אני משערת שחשיבה פוזיטיבית זה סוד הקסם.

למעלה