שלום

ZagZigZag

New member
זאת הבעיה...

אני עדין בארץ. ברור שהרבה יותר קל להתמקח איתם כבר שם...

אין מיקוח..

מה, אז יגידו "טוב טוב, תקבלי דחיה, אבל רק לשנתיים"? לא... כמה שאת בחו"ל הם יתנו לך דחיה. ועדיף שתספרי להם עכשיו, תתקשרי למנהל הגיוס או משהו, ותגידי שאת רוצה לדחות את הגיוס כי את עוברת לחו"ל עם ההורים. אם לא יתנו לך, הם עדיין לא יכולים למנוע ממך לצאת מהארץ כל עוד זה לפני הגיוס, ואז כשאת שם לכי לשגרירות ותסדרי תעניינים.

ZagZigZag

New member
אבל רגע

אם אני מבקשת מהם דחייה כשאני בארץ, והם מסרבים, הם בטח ימנעו ממני לצאת מפה, לא? הם לא יקחו צ'אנס שבסופו של דבר אני כן אצא מהארץ. הרי אם הם לא יפעילו שום כוח, הם בעצם, כדברייך, לא יוכלו למנוע ממני לצאת עד יום הגיוס. מכאן- שהם כן ירצו לסקל את המעבר. ומה הטעם לבקש מהם דחייה, אם במילא אני יכולה לצאת בלי אישורם?

אם את יוצאת ואת לא מסדרת את זה,

אז כשתחזרי יום אחד לבקר ישימו אותך בכלא

ZagZigZag

New member
אז רגע, אני כבר מבולבלת...

להתייעץ עם הצבא? חלק אומרים שהם עושים בעיות ומתעקשים ולא מוותרים. לא להתייעץ ופשוט לצאת מפה? אני אבלה בכלא... לבקש מהם רשות, לקבל סירוב, ולטוס בכל זאת? אני מסתבכת. מה עושים לעזאזל?!

michelle2113

New member
אוקיי...אני אנסה מנסיון (לא שלי) לה

להסביר. כדאי לך מאוד להגיד להם עכשיו שאת עוברת לחו"ל, וזאת עובדה. הם לא יכולים למנוע ממך לצאת מהארץ עד כמה שאני יודעת, ואני גם לא חושבת שיש סיבה שהם לא יאשרו לך דחיית גיוס. במקרה ואת לא עושה את זה ויוצאת מהארץ, ומנסה לקבל אישור דחייה בחו"ל- אם הם מאשרים- סבבה!, אבל אם לא, זה ילך ככה... או שתחזרי לארץ להתגייס (מה שלא נראה לי דבר שיקרה), או שכשתחזרי לביקור או כל דבר אחר, יעכבו אותך בשדה התעופה ויגידו לך ללכת לסדר עניינים עם צה"ל. תגיעי לצה"ל ומשם ישימו אותך בכלא. איזה כלא? צבאי. תלבשי מדי מארינס ותעשי עבודות רס"ר, אלא אם כן תוציאי גימלים אצל הרופא שהיה וטרינר. אחרי שתסדרי עניינים עם עו"ד אזרחי (שעולה לא מעט כסף), יקח איזה יום-יומיים שתגיעי לבימ"ש צבאי בו יכולים להחליט כל מיני דברים- וזה תלוי בך. תוכלי לצאת על 21 נפשי, על אי התאמה, על רפואי (אם יש לך על מה), או להחליט שאת נשארת בכלא חודשיים רק כדי לצאת נקייה בשביל עתיד טוב יותר בישראל. אם לא הבנת- קראי לי!

ZagZigZag

New member
הם יכולים לא לדחות את הגיוס כי...

כבר הגעתי לצו הראשון ולכל מה שנדרשתי לבוא, והבעתי נכונות, והם בטח יציאו לי להשאר פה ולהיות חיילת בודדת...

michelle2113

New member
אז תגידי להם...

שההורים שלך החליטו לעזוב, ואת מאוד מאוד קשורה לאמא שלך, ודואגת לה, ולא מסוגלת להיות כל כך רחקוה ממנה ולא לראות אותה כל כך הרבה זמן, כי אין לכם מספיק כסף לטיסות הלוך חזור כל הזמן... שלא תהיי מרוכזת בתפקיד שלך, שאת פשוט לא מוכנה להיות בארץ לבד ללא הורים. לא יכולה להיות חיילת בודדה, פשוט לא מסוגלת. תביני, ככה עובדים בצה"ל. מבלפים.

ZagZigZag

New member
אז זהו...

שחלק אומרים שכונה וחלק אומרים שהם יעשו את המוות ורק קב"ן טוב לב יוציא אותי מזה.

michelle2113

New member
את לא יכולה לדעת עד שלא תנסי

וזה גם הרבה תלוי על מי נופלים. יש כאלה ויש כאלה...יכול להיות שתפלי על מישהו יותר מבין ופחות מחמיר עם זה. יכול להיות שהמחזור גיוס שלך לא הכי הכרחי לצה"ל (יש דברים כאלה) ויוותרו לך דיי מהר. אם יש לך פרוטקציות בצה"ל זה מצויין. תפעילי אותם.

michelle2113

New member
אגב, את בי"ב עכשיו?

אם כן, תאריך הגיוס שקיבלת הוא ראשוני בלבד!!! יש לך עוד זמן לשנות דברים. תתחילי בשיחת טלפון ללשכה בה תגידי מה קורה.. תגידי שהתחלת תהליכים כבר והכל וההורים הודיעו ביום בהיר אחד שהם עוברים לארה"ב. תראי מה הם מבקשים ממך בהמשך. יכול להיות שהם ירצו לראות אישורים וכאלה כדי לאמת את מה שאת אומרת, אבל אני לא יודעת איזה מסמכים..אולי ויזות וכאלה.. אם יציעו לך להיות חיילת בודדה, תגידי מה שאמרתי לך, אפילו תבכי. זה לרוב עובד. כשזה לא יעזור בטלפון- לכי ללשכה עצמה ותבקשי לדבר עם מי שאחראי על העניינים האלה ותבהירי לו את הדברים, אחרי הכל, אין בזה הרבה שקר, נכון? אם זה לא יעזור, תערבי הורים. שגם הם יתקשרו ואפילו יבואו בעצמם ללשכה. אם זה לא יעזור- קצין העיר, או נציב קבילות חיילים (אם הם יכולים לעזור, אני מאמינה שכן). ואני חושבת שלא תצטרכי להגיע לשלב כזה מתקדם אז אני לא אמשיך (וגם לא נראה לי שיש לאן)

ZagZigZag

New member
אני מודה לך מאד

חשבתי להתחיל מאיפה שאמרת, אבל מישהי שעשתה את זה הסבירה לי שהיא רק הסתבכה והצבא הקשה עליה מאד, והיא הייתה צריכה לערב עו"ד והעלות הייתה כ13 אלף שקלים. לכן למעשה העדפתי לא למהר לפנות ללשכת הגיוס. אבל כנראה שאין מנוס מלנסות...יהיה מה שיהיה, ואני מקווה שיהיה טוב. תודה רבה לכם על ההקשבה ועל העזרה. מחר ארים טלפון ללשכה ואעדכן.

eynav br

New member
אין לי שום בעיה להכנס לארץ...

או שאולי הולכים לעצור אותי בשדה תעופה
... סתם.. לא ניראה לי שיש בעיה כזאת.. הדבר היחידי שהשגרירות אמרה לנו זה שאם ב2008 אני יהיה פה עדיין וירצה לדחות את הגיוס עוד אז תהיה לי יותר בעיה..

ZagZigZag

New member
ואם אתה עדיין בארה"ב,

הם יעשו דחייה נוספת, ירימו ידיים, או שיחכו לך בשדה?

eynav br

New member
אני אולי דומה לבן אבל אני בת...

דבר שני אני לא גרה בארה"ב...אני גרה בברזיל.. אין לי מושג מה הם יעשו אבל אם אני לא ארצה להתגייס אני לא התגייס.. לא ניראה לי שיחכו לי בשדה...

אני עברתי לפני השירות הצבאי..

עברתי בגיל 14... כשטסתי לישראל בקיץ, ההורים שלי בהתחלה פחדו שאם אני אטוס אז לא אצליח לחזור בגלל שיגייסו אותי אבל, אז הם התקשרו לחברים שלהם שיש להם בן שהגיע אחרי ששלחו לו צו גיוס ראשון והם אמרו שאין בעיה עד גיל 16 וחצי..
אז נסעתי וחזרתי הבייתה בשלוום.. :]]

למעלה