שלום

ZagZigZag

New member
שלום

האם יש מכם כאלה שהגרו עם המשפחה לארץ זרה, והמעבר התנגש עם השירות הצבאי? כלומר, קיבלתי צו ראשון, יש לי תאריך גיוס והכל, הלכתי כבר למספר מיונים אפילו, והמשפחה שלי בתוכניות של הגירה לארה"ב. אני לא ממש מעוניינת לשרת פה ולהיות חיילת בודדת כשהמשפחה שם. שמעתי על כל מיני הצעות אבל הייתי שמחה לדעת אם מישהו מכם התמודד עם בעיה דומה ואיך הוא פעל. תודה ויום טוב

PikesPeak

New member
כן אצלי

אני כרגע עובר אותו דבר. אני גר בארהב חודשיים מתוך לפחות שנתיים מתוכננות ואני אמור להתגייס ביולי. כרגע ההורים שלי מנסים לדחות את הגיוס לשנה הקרובה ואח"כ, בסוף השנתיים לשבור תראש. ואם לא אני יחזור בתור חייל בודד מה שאומר משכורת כפולה (כמה זה 0 כפול שתיים?) ודירה לבד. לא סיפור. כל החיים שלי שחייתי בארץ זה היה ברור לי שאני מתגייס לצבא אחרי בצפר כי זה פשוט הנורמה, בצפר-צבא-אוניברסיטה. עכשיו כשאני כאן זה קצת קוץ בתחת והייתי מעדיף לא לשרת ופשוט להמשיך לקולג' ואח"כ לשרת כשיהיה לי יותר נוח. אבל זה מה יש.

ZagZigZag

New member
זהו, שאתה כבר שם

אני אמורה להתגייס באוקטובר, והמעבר מתוכנן לסביבות יולי. אני צריכה להוציא מהצבא אישורים לדחיית שירות, אחרת לא יתנו לי לצאת מהארץ... ואני קצת בדילמה ולא יודעת איך לפעול. חלק ממליצים להפעיל עו"ד, ואחרים אומרים לדבר עם לשכת הגיוס ולפעול לבד. לכן חשוב לי לשמוע מה אנשים פה עשו.

kit k@t

New member
רק שתדעי

אבל את יכולה לצאת מהארץ עד יום לפני הגיוס בלי שום אישורים מהצבא, וזה נכון ללפני שלוש שנים, ונכון לאז בדוק לחלוטין מכל כיוון. אני לא אומרת שתברחי מהצבא, אבל את לא חייבת הסברים לאף אחד אם את רוצה ליסוע לאנשהו, וטכנית לא אמורים לעצור אותך ביציאה מהארץ... אין לי מושג מה תעשי אחר כך, אבל בקשר ליצאה אין שום בעיה. קאט

ZagZigZag

New member
זה מהגיבן מנוטרדם../images/Emo3.gif

"Better to beg forgiveness then ask permission"
אבל לא הבנתי איך זה מתקשר.

ZagZigZag

New member
אה, אוקי,

קראתי מה שכתבתי והבנתי. אבל אני מעדיפה לא להסתבך עם הצבא, את יודעת. כנראה שנקח עו"ד.

kit k@t

New member
ושוב

את לא מבינה שלקבל פטור זה לא כה פשוט. חברה שלי לפני בערך שנה התחננה, והמציאה להם סיפורים, ובכתה, ולא אכלה, ועשתה הכל. ובסוף גייסו אותה, ואז במקרה איזה קב"ן נחמד שהיה לו יום טוב החליט לשחרר אותה... ויונתן, זה שונה אם אתה כבר גר בארץ אחרת... אם אתה עדיין בישראל הם רוצים אותך בצבא, גם אם כל מה שאתה עושה זה פאקינג להגיש קפה. זונות.

הסיפור שלי שונה

כי עזבתי לפני גיל 16 לקבל פטור זה לא פשוט, אבל דחיה לא, ועוד מחו"ל? הם בטח יעדיפו לתת דחיה מצו מאסר...

ZagZigZag

New member
מה הכוונה בפרופיל 21?

אפשר עכשיו להוריד פרופיל? כבר עברתי מבחנים ובדיקות, וסימנתי שכן יש לי מוטיבציה גבוהה לשרת, איך אני אצא מזה?

AnnabeI Lee

New member
פרופיל 21 זה פרופיל "אי התאמה".

נפשי. כעיקרון צריך ללכת לקב"נ ולשכנע אותה שאת לא מתאימה לצבא. תשאירי לי מסר ואני אקשר אותך עם מישהי שתדע הרבה יותר על יציאה מהצבא.

ZagZigZag

New member
נראה לך לעשות דבר כזה אחרי

שסימנתי הכי גבוה במוטיבציה שלי לשרת? אחרי שהם כבר ראו שהכל בסדר. אחרי שהוצאתי קב"א גבוה וזומנתי למבחנים בחיל מודיעין, וכו' וכו'...?

eynav br

New member
לי שלחו צו ראשון בערך אחרי חצי שנה

שהייתי פה ופשוט דחיתי את הגיוס בשנתיים והצבא אמר שגם כשאני יבוא לא בטוח שיגייסו אותי.. דווקא רציתי לעשות אבל עכשיו אני בכלל לא בטוחה לגבי זה.. לא הייתה לי בעיה לדחות את הגיוס, עשיתי את זה דרך שגרירות ישראל בברזיל אם אני לא טועה. הם נתנו את כל המסמכים שאני גרה פה עכשיו וזהו...

ZagZigZag

New member
הבנתי שאם עושים את זה

אין אפשרות להכנס לארץ ב5 שנים הקרובות.....

ZagZigZag

New member
אפשר לדעתך לבקש מהם דחייה?

לא תהיה עם זה בעיה? כי אנחנו עדיין לא יודעים כמה זמן נהיה שם...

אצלי היה כתוב

"כל עוד הוא מתגורר על הוריו בחו"ל ומרכז חייו בחו"ל". אז אולי הם יעשו פרצופים כי כבר קיבלת צו ראשון והיית במיונים.. אבל אין להם סיבה לא לתת לך דחיה אם את כבר בחו"ל, מה, עדיף להם לאסור עליך לחזור לארץ לעולמי עד? תתחילי לסדר איתם את העניינים ככול שתתחילי לסדר את זה יותר מוקדם, יהיו לך פחות בעיות!

למעלה